Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Fem cupkamper å se frem til: Ny langtur, cupopptur og mulig belønning

En ny cuphelg er kun noen dager unna der 88 lag kjemper om en plass i 1. runde, penger i kassa og en attraktiv motstander på hjemmebane.

Foto: norskfotball.com

Allerede kommende helg spilles 2. kvalifiseringsrunde i cupen. Oppsettet kom allerede sent mandag kveld, etter at de siste fire kampene fra runde nummer én ble ferdigspilt, og inneholder 44 cupdueller som skal avvikles senest søndag.

Vi har sett nærmere på noen av oppgjørene som venter;

Kirkenes - Hammerfest

Ny duell i landets nordligste fylke. Kirkenes slo ut Norild i en mye omtalt kamp som måtte spilles i Alta da NFF ikke godkjente nierbanen i Barentshallen. Etter 1000 kilometer og 12 timer i leiebiler kunne Kirkenes feire avansement i et oppgjør der Norild-keeperen utlignet fra midtbanen på overtid i andre ekstraomgang før straffene avgjorde. Baneproblematikken i mars er like aktuell for KIF som Norild, og også dette oppgjøret er berammet i SmartDok Arena. Det betyr ny langtur til Alta som ventes å koste rundt 30.000 kroner for Kirkenes-leiren. Alternativet ville trolig vært å spille i fylkets andre storhall, men den ligger i nettopp Hammerfest. Det nyopprykkede 3. divisjonslaget slo Porsanger greit forrige runde og blir favoritter også her.

Eid - Ørsta

- Kva smakar vel betre enn siger mot vår kjære nabo i 3 divisjon (!?) skrev Ørsta på sine Facebook-sider etter å ha sendt naboen og favoritten Volda ut av cupen i helgen. Volda har på sin side ikke omtalt kampen i etterkant på sine sider ... Rivalene, som faktisk deler flyplass, møtes ikke igjen denne sesongen der de grønne gjør seg klare for spill i 3. divisjon mens Ørsta holder til på nivået under. Med seier mot Eid til helgen vil laget også ta seg videre til cupens 1. runde. Eid slo ut Stryn i det som var Ole-Andreas Aarvik debut som Eid-trener. Joakim Vedvik scoret begge målene i 2-0-seieren som sikret hjemmekamp i Eid idrettspark i Nordfjordeid der Måløy kommer på besøk i serieåpningen om tre uker.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Christiania BK - Drøbak-Frogn

Christiania Ballklubb fra bydel Gamle Oslo har velkjente Frode Lia som leder og ildsjel. Klubben ble dannet så sent som i 2017 som en følge av debatten om de høye prisene for satsningslagene i hovedstaden med ønske om å ta et samfunnsansvar. «Målet vårt er å integrere barn, ungdom og voksne i samfunnet og gi dem det sosiale de ikke får hos andre ellers» skriver CBK på sin hjemmeside. Klubbens seniorlag endte på åttendeplass i 4. divisjon i fjor og slo Kolbotn 4-1 i cuprunden sist. Motstander nå blir langt mer tradisjonsrike Drøbak-Frogn som på 90-tallet en periode kjempet om opprykk til Eliteserien. Nå er nivå fem hverdagen også på Seiersten, men DFI er en stor breddeklubb som ønsker seg tilbake. Philip og Niclas Schjøth Semmen sto for fire av fem mål da Ås ble sendt ut av cupen etter ekstraomganger forrige helg. Kanskje vinneren her ender opp med Vålerenga i 1. runde?

Hønefoss - Åskollen

Disse to lagene møtes på AKA Arena for andre gang denne måneden. En treningskamp nylig endte med 3-1-seier til Hønefoss som har vist meget solid form under Gunnar Halles ledelse i vinter. Troppen er styrket og målet er utvilsomt opprykk til 2. divisjon og starten på en opptur for klubben som spilte på øverste nivå så sent som i 2013. Kanskje kan cupsuksess bli starten på noe positivt? HBK feide over Hallingdal i helgen i en kamp der den svenske nykommeren Hugo Svensson scoret tre av målene i 7-1-seieren. Åskollen nøyde seg med 6-1 over Lommedalen, men det nyopprykkede 3. divisjonslaget møter helt annen motstand her. Jens-Erik Grønlie Johansen er hentet fra Sande og debuterte med å score fire sist!

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Lillehammer - Reinsvoll

Et 4. og et 5. divisjonslag møtes i OL-byen. At Reinsvoll hører til nedover i divisjonen er kanskje naturlig, men mange mener Lillehammer burde holdt til et par hakk lenger opp i systemet. LFK rykket ned på første forsøk i fjor, men har tidvis vist lovende takter i vinter under Morten Skjærstads ledelse. 3-0-seieren borte mot naboen Faaberg søndag var solid og gjør godt på Stampesletta. Spissduoen Amani Mbedule og Badr Rahhaoui blir viktig denne sesongen, og sistnevnte scoret to i cupavansementet. Seier her sørger kanskje for beøsk av HamKam i 1. runde? Reinsvoll lå under 2-0 mot Furnes i forrige cupkamp, men snudde etter ekstraomganger som tok såpass lang tid at tre av klubbens spillere som skulle videre på nattevakt fikk problemer!

Alle kampene i 2. kvalifiseringsrunde:

Kirkenes – Hammerfest
Bossekop – Hamna
Skjervøy – Krokelvdalen
Skånland – Finnsnes
Sortland – Harstad
Innstranda – Grand Bodø
Sandnessjøen – Rana FK
Steinkjer – Mosjøen
Tynset – Melhus
Trygg/Lade – NTNUI
Sverresborg – Verdal
Orkla – Tiller
Tomrefjord – Midsund
Dahle – Surnadal
Eid - Ørsta
Herd - Hovdebygda
Årdal – Fjøra
Bremnes – Frøya
Lyngbø – Sandviken
Varegg - Fyllingsdalen
Loddefjord – Arna-Bjørnar
Stord – Åkra
Djerv 1919 – Riska
Madla – Forus og Gausel
Hana – Rosseland
Mandalskameratene – Ålgård
Express – Randesund
Urædd – Hei
Halsen – Stathelle
Flint – Sandefjord BK
Eiker/Kvik – Drammens BK
Hønefoss BK – Åskollen
Åssiden – Holmen
Christiania – Drøbak-Frogn
Oppsal – Heming
Grei - Holmlia
Lillehammer – Reinsvoll
Brumunddal – Valdres
Nybergsund – Løten
Sørumsand – Skjetten
FUVO – Gran
Skedsmo – Fagerborg
Østsiden – Kråkerøy
Råde – Sparta Sarpsborg

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form