Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Fem busser med Start-fans til Danmark: - Endelig skal Start ut i Europa!

For en uke siden dro over 1000 Viking-fans på treningskamp i Sandnes - i dag forlater en rekke Start-fans landet for å se sine favoritter teste formen i Danmark.

Foto: Digitalsport

Kalenderen har knapt rukket å vise februar, men norske fotballfans har allerede tyvstartet sesongen.

Noen vil nok være uenige og se til seg selv, men mange kan kanskje enes om at Start-fansen har måttet tåle flere nedturer enn de fleste de siste årene selv om en opprykkskamp på Åråsen trekker opp.

Londsia ble et populært innslag i sør i fjor, og interessen for Obos-ligaen-klubben virker å være økende. Fredag fyller klubbens supportere fem busser for å se en treningskamp i Danmark!

- Start spiller kanskje sin tredje sesong på rad i Obos-ligaen, men engasjementet er det likevel ingenting å si på. Fredag kjører fem (!) fulle busser med supportere til Randers for en treningskamp mot Esbjerg - midt i en arbeidsdag. Endelig skal Start ut i Europa!, skriver Start-supporteren Bjarte på Twitter.

Felles tur

Det er IK Start som har satt sammen pakketuren denne helgen som fansen virker å sette pris på. Samme med Color Line er det lagt opp til avreise klokken 8 med ferje til Hirtshals og buss videre til Randers.

Start tar med hele spillertroppen på turen, også alle trenere, støtteapparat, administrasjon og styre vil være med for å følge oppgjøret mot Esbjerg.

På veien mot Danmark vil blant annet trener Sindre Tjelmeland, daglig leder Terje Marcussen og utviklingsleder Tomi Markovski informere om tanker og planer for 2023-sesongen.

For mange Start-fans ender heller ikke helgen med treningskampen i Randers. Lørdag kveld arrangerer «Start En Pod» livepodkast på Telfords Pub i Kristiansand.

Møter gamle kjente

Start innledet kampvinteren med å slå naboen Fløy 5-1 i Sørlandshallen. Nå venter Esbjerg som, i likhet med Start, har vært gjennom urolige år og nå befinner seg på nivå to i dansk fotball.

Målet er å ta seg tilbake til øverste nivå, og kun målforskjellen skiller nå klubben fra serieledelse foran del to av sesongen som starter med toppkamp mot Aarhus Fremad.

Oppgjøret fredag spilles på Dronningborg Boldklubs bane like utenfor Randers. Der får Start-leiren hilse på Frode Birkeland som har en fortid hos sørlendingene og nå jobber som keepertrener i Esbjerg.

Danskene har tatt ut en tropp på hele 26 spillere til matchen - en av dem er nykommer Tobias Bjørnebye som ble hentet fra Kongsvinger denne uken.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form