Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

FC Oslo på topp: - Koser oss hver dag med prosjektet

Adam Larsen Kwarasey kan lede FC Oslo til nok et opprykk i høst. Nå håper annerledesklubben å få en fast base og klubbhus i hovedstaden.

Foto: norskfotball.com

Med breddefotballens kanskje stiligste drakter og Holzweiler som sponsor på brystet har FC Oslo gjort seg solid bemerket på sin korte levetid.

Klubben, som heter Gamle Oslo i NFFs kanaler da klubbens navn foreløpig ikke er offisielt godkjent, har hatt en rekke profilerte spillere innom siden oppstarten da Adam Larsen Kwarasey fikk med seg Kelepha Sarr, agent David Driscoll og agentureier Andreas Holzweiler.

Nå styrer den tidligere toppkeeperen laget mot nok et opprykk etter fem seirer på sju kamper i en tøff 4. divisjonsavdeling.

- Vi har hatt mer eller mindre den samme gjengen siden vi var i 6. divisjon. Sesongen har vært veldig bra, og det er også ekstra hyggelig at det har kommet en del folk på kampene våre. Også personer som ikke har noen tilknytning til laget, sier Kwarasey til norskfotball.com.

- Nå går dere for opprykk igjen?

- Vi ligger jo der oppe så det vil være feil å si vi ikke vil rykke opp. Men samtidig har vi snakket om at det ikke er noe problem med et dobbelår i noen divisjoner. Vi koser oss hver dag med prosjektet.

Profiler

Rekken av FC Oslo-spillere med erfaring fra 2. divisjon og opp er lang; Robin Vikskjold, Dennis Obeng, Cato Valøy, Glenn Roberts, Muhamed Keita, Mats Solberg, Nikolai Aarø, Lowrens Rosinelli, Andreas Mario Andrés Haglund, Morten Wenaas, Tobias Ødegård og Kenneth Di Vita Jensen.

Laget spiller sine hjemmekamper på Bjølsen kunstgress, men trener på Bryn. Et av klubbens store mål er å få en fast base og aller helst et klubbhus i hovedstaden.

- Det er ikke så lett, men vi håper kretsen får øynene opp for det vi driver med. Vi er en fotballklubb litt for den nye generasjonen. Også når det kommer til sponsorer tenker vi at det helst skal være noe de yngre kan assosiere seg med. Det er viktig for oss, sier Kwarasey.

Noe annet klubben jobber med er å få hete FC Oslo også i NFFs kanaler. Foreløpig er ikke navnet offisielt godkjent, og på toppen av 4. divisjonstabellen finner vi Gamle Oslo FK.

- Vi fikk ikke lov til å hete FC Oslo siden det er mange lag som starter opp og forsvinner, men nå som vi har slått litt rot bør det være muligheter. Vi har satt litt folk på saken, men det er heller ingen krise. Internt markedsfører vi oss uansett som FC Oslo.

Flere lag

FC Oslo er mer enn kun seniorlaget for herrer. Klubben har også fått på plass et rekruttlag, damelag og et 12-årslag på guttesiden som trenes av blant andre Glenn Roberts.

- Damelaget startet nederst i seriesystemet og har vunnet alle kampene. Også de styrer mot opprykk med masse flinke, gode spillere. Neste år håper vi også å starte opp et juniorlag, forteller Kwarasey.

- Men da er vi avhengige av litt hjelp både i form av mennesker og økonomi. Det er mye jobb, og det vil være et lag bestående av gutter som har lyst til å bli fotballspillere. Da må vi ha råd til å tilby dem nok treningstid.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form