Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Favoritten mot overraskelsen: - Årets kuleste kamp

Vinneren av lørdagens duell mellom Fram Larvik og Follo kan så smått begynne å kikke litt på hva som venter i 2. divisjon neste sesong.

Foto: Digitalsport

Med et forsterket Pors og Eik Tønsberg litt på avstand, ser det ut til at opprykket i 3. divisjon avdeling 4 står mellom Fram Larvik og Follo.

Og da sier det seg selv at lørdagens duell i Framparken mellom nummer én og to på tabellen fire runder før slutt kan bli helt avgjørende.

-  Det er selvsagt en toppkamp og et viktig oppgjør. Likevel er det først og fremst årets kuleste kamp, og Larviks-publikummet bør være fornøyd med at vi har et lag som er i vår posisjon nå. Så møt opp på lørdag og støtt guttene mot Follo, sier Fram-trener Haakon Lunov til Østlandsposten

Tilbake?

Fram Larvik rykket ned på dramatisk vis i fjor takket være en Fløy-scoring mot Kjelsås på overtid. Klubben satser hardt på å komme tilbake på første forsøk og var kanskje den største favoritten i en sterk avdeling med flere ambisiøse klubber.

At hovedkonkurrenten fire runder før slutt heter Follo var det ikke mange som tippet før seriestart, men samarbeidsklubben har vist kvaliteter og stabilitet som kan ende i 2. divisjon.

- Fram-kampen neste helg har jeg ikke tenkt noe på. Vi gleder oss i alle fall til onsdag. Jeg tror vi kan gjøre en god kamp der, sier Follo-trener Christian Qvist Jacobsen til Østlandets Blad.

Follo skal nemlig gjennom en knalltøff uke der onsdagen brukes på nok en Tønsberg-tur der toppkampen mot Eik skal spilles på ny. Og med seier der returnerer Follo til Vestfold som serieledere lørdag.

Ny Eik-kamp

NFFs doms- og seksjonsutvalg ga tidligere i høst at Follo medhold i sin klage på utvisningen av keeper Sander Østbye og bestemte at oppgjøret på Tønsberg gressbane skulle spilles på nytt.

Den kontroversielle situasjonen skjedde etter 53 minutter på stillingen 1-0 til Eik. Østbye rotet på et tilbakespill og holdt på å miste ballen til en Eik-spiss. Det ser fra videoen ut som det ender med at spissen kanskje (eller kanskje ikke?) toucher ballen slik at den havnet i Østbyes fang.

Dommer mente imidlertid at det var tilbakespill, og ga samtidig utvisning fordi han mente keeper forhindret en åpenbar målsjanse. Siden regelbruken er feil, og tilbakespill ikke skal gi utvisning, fikk dermed Follo gjennom sin anke hos NFF.

- Jeg tror nok Eik er mer forbannet på forbundet enn på en klubb som protesterer på en regelfeil. Jeg tenker at vi også kan bruke det som motivasjon, sier Follo-trener Jacobsen.

- Jeg tenker ikke på det vi ikke får gjort noe med. Det er jo uansett sånn at vi fremdeles har gode muligheter, selv med tap mot Eik på onsdag.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form