Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Får kjeft etter 11-0-tap: - Nesten slik at man synes synd på dem

- Pinlig av Vålerenga, var den tydelige beskjeden fra Oslo-naboen Kjelsås etter at klubbens andrelag slapp inn 11 mål i Arendal.

Foto: norskfotball.com

- Sterkt av Arendal, pinlig av Vålerenga, meldte Kjelsås på sin Twitter-konto tirsdag kveld og avsluttet meldingen med et spørsmål til NFF om det ikke er på tide å gjøre noe med andrelagene.

Andrelagsdebatten blusser opp igjen nå og da, og som etter resultatet i Arendal. 11-0 er klubbrekord for sørlendingene.

- Vi forutsetter at dere stiller samme type tropp i PostNord-ligaen resten av sesongen, Vålerenga? Likt utgangspunkt for alle, fortsatte Kjelsås.

Vålerenga-rekruttene står med full pott uten baklengsmål etter to hjemmekamper, men på tur har to unge mannskap tapt 5-0 mot Egersund og 11-0 mot Arendal - de to lagene øverst på tabellen.

- Denne gang fikk disse 15- og 16-åringene juling av gode 28-åringer i Arendal. Det skulle ikke blitt så mye - det er langt i overkant av det vi forventer, sier VIFs utviklingsleder Thomas Hafstad til TV 2.

16,5 år i snitt

Ifølge Dagsavisen hadde Vålerenga-laget tirsdag en snittalder på 16,5 år. Keeper Magnus Stær-Jensen fikk en meget travel kveld og hadde allerede etter ti minutters spill plukket tre baller ut av nettet.

- Det er jo nesten slik at man synes synd på motstanderen etter hvert, sier Arendal-spiller Preben Skeie til klubbens hjemmeside.

- Et meget bra Arendal vinner 11-0 (elleve null!) over Vålerenga 2. Dette resultatet kan få betydning i kampen om opprykk. Og dette resultatet vil nok en gang få i gang diskusjonen om 2.-lagenes deltakelse i det ordinære seriesystemet, skrev pappa Steinar, mangeårig Vindbjart-trener, på Twitter.

Det sto 6-0 til pause, og allerede da hadde Arendal-trener Roger Risholt fått rett i sin spådom. Allerede da han snakket til klubbens samarbeidspartnere og gjester før kampen, lovet den tidligere toppspilleren målfest.

Toppkamp neste

Og at målforskjellen kan vise seg å bli avgjørende i en jevn 2. divisjonsavdeling, vet Risholt og Arendal alt om. I fjor misset klubben opprykket på kun tre mål svakere målforskjell enn Moss.

- Vi håper vi skal være gode nok til å avgjøre på poeng, sier Risholt som nå ligger på andreplass med Arendal.

Til klubbens hjemmeside sier den tidligere toppspilleren at han personlig mener Eliteserie-klubbenes andrelag burde spilt i egen serie.

- Noen ganger stiller andrelagene med fem-seks-sju A-spillere og noen ganger rent juniorlag. Det laget vi spilte mot nå var også litt bedre enn det Egersund møtte. Vi er et veldig godt 2. divisjonslag slik at Vålerengas unggutter fikk det tøft, men det er noen gode spillere der som helt sikkert blir bra om noen år, sier Risholt.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form