Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy: Rundens lag uke 4

Nye lag med dobbeltrunder gjør wildcard aktuelt! Se siste nytt før en viktig runde.

Foto: Digitalsport

Fantasy Eliteserien har vist seg å by på en liten labyrint i starten. Og enda verre å finne utgangen har det blitt!

For det har allerede vært kjent en stund at runde 4 og runde 5 skulle inneholde dobbeltkamper for noen av lagene. Men når det tidligere i uka ble kjent at også Tromsø - Vålerenga flyttes inn i runde 4 ble det mer komplisert. Når deretter Viking - Haugesund på fredag, med ett døgn igjen til fristen i runde 4, ble flyttet inn i denne runden, må en del (gode eller middels gode) planer fort kastes på havet.

Fasit må være å satse hardt, både ved å bruke chips og eventuelle minuspoeng, for å stille bra i disse to rundene, som høyst trolig blir blant årets aller mest utslagsgivende.

Denne sesongen tilbyr Coolbet odds på flere H2H-dueller i Eliteserien Fantasy hver eneste runde for å gi økt spenning rundt spillet.

Her er helgens dueller hos Coolbet:

Endringene som har kommet betyr at følgende lag nå har dobbeltrunder:
Runde 4

Lillestrøm: Haugesund (H), Aalesund (H)

Aalesund: Lillestrøm (B), Odd (B)

Viking: Bodø/Glimt (H), Haugesund (H)

Haugesund: Lillestrøm (B), Viking (B)

Runde 5

Molde: Viking (H), Odd (H)

Odd: Sarpsborg 08 (B), Molde (B)

Viking: Molde (B), Strømsgodset (H)

Strømsgodset: Rosenborg (H), Viking (B)

Tromsø: Jerv (B), Vålerenga (H)

Vålerenga: Sandefjord (B), Tromsø (B)

Det betyr at forutsetningene er endret, og ikke minst hvilke lag som er viktig å prioritere nå. I runde 4 var Lillestrøm desidert viktigst å ha spillere fra, men nå er Viking et lag å prioritere nesten like høyt inn i helgen. Også Aalesund har vært inne i bildet, sammen med Vålerenga (som møter Jerv hjemme), men plutselig kommer Haugesund også som en joker.

I runde 5 har nå Vålerenga og Tromsø blitt to høyaktuelle lag å ha spillere fra, etter at Molde, så Viking, så Odd/Strømsgodset har vært prioriteten. Noen spillere fra TIL og VIF føles nå minst like viktig ut å få på.

Men siden denne saken primært handler om runde 4: Veton Berisha, Gjermund Åsen, Zlatko Tripic, Sigurd Haugen, omtrent i den rekkefølgen, er de fire mest sentrale spillerne å få inn foran kommende runde. Ytterligere LSK-spillere bør være det neste på lista, mens også Shayne Pattynama, Simen Bolkan Nordli og Sten Grytebust stikker seg ut som aktuelle.

VIKTIG: Sigurd Haugen scoret 2 sist, har dobbeltrunde nå, og er en av spillerne du "må" ha på laget ditt denne runden. Foto: Digitalsport

Fantasy krever alltid at man har to tanker i hodet. Både kortsiktig suksess, men også hvordan laget ditt ser ut noen runder fram i tid. Å løse både runde 4 og runde 5 godt med samme lag er omtrent umulig, noe som gjør at "rik onkel" bør være populær å bruke. Trolig mest populær i runde 5, for noen kan det være riktig denne helgen.

Hva bør du gjøre?

Svaret avhenger så klart av hvordan laget ditt ser ut pr nå. Men dette er runder hvor det fint kan forsvares å ta -4 eller til og med -8 for at laget skal se bra ut, eller for å få brukt "spissrush" eller "to kapteiner".

Det finnes noen gode (eller heldige?) managere med 2-3 spillere fra Lillestrøm, Sigurd Haugen og 2-3 spillere fra Viking inne nå. For de som befinner seg i en så fin posisjon må det være en drøm å kunne bruke en chip nå, rik onkel neste runde, og så se poengene renne inn. Selv om man helst skulle hatt noen fra Vålerenga over spillere for for eksempel Molde og Bodø/Glimt akkurat denne runden, så bør ikke det være krise.

Om du derimot, som meg, mangler mange fra Viking, LSK eller Aalesund nå, så er det egentlig fire valg:

  1. Rik onkel runde 4. Jeg har hele tiden gått for det, men de to siste kampendringene har gjort at jeg sitter i en langt mindre gunstig posisjon. For at det skal være rett bør laget ditt se bra nok ut til runde 5. Vålerenga og Tromsøs dobbel til den runden gjør at mitt ikke er optimalt, men samtidig ikke verre enn at -4 eller -8 gir meg en slagkraftig gjeng.
  2. Wildcard nå. Om laget ditt ikke er tilfredsstillende i hverken runde 4 eller 5, kan det fint forsvares å svi av wildcard nå. Ulempen er så klart at man ikke får brukt "to kapteiner" eller "spissrush" i runde 4, og at det er vanskelig å stable sammen et lag som står godt i begge rundene. WC i runde 4 og "rik onkel" i runde 5 vil man helst slippe. Neppe den optimale løsningen for veldig mange, men det kan være bedre enn å føle du må bruke "dobbel kaptein" med et halvveis lag.
  3. Minuspoeng. Det er stor forskjell i hvor lystne folk er på å ta -4, -8 eller til og med -12. Til disse rundene kan det imidlertid være fornuftig for mange å tenke på minuspoeng. Det er trolig mange som sitter med Sigurd Haugen, Gjermund Åsen, én LSK-forsvarer, Veton Berisha og minst én Viking-spiller til. Har man 4-5 spillere fra disse lagene nå bør -4 eller -8 gjøre at man sitter med et veldig fint lag kommende runde, kan bruke en chip (spissrush eller dobbel kaptein), og så kan kjøre rik onkel i runde 5. Klarer man det uten minuspoeng er det bare å gratulere, da sitter du godt i det.
  4. Ikke gjøre noe. Sitter du med få spillere fra lagene med dobbeltrunder? Det er selvsagt mulig de to kommende rundene blir et gedigent antiklimaks, og at de mest populære spillerne flopper på rekke og rad. Men å ta sjansen på det er neppe veien å gå. Det er totalt 10 lag med dobbeltrunder nå, og det blir neppe veldig mange flere utover sesongen. Med andre ord er det to sentrale runder som kommer nå, og det vil potensielt skille veldig mye mellom de som stiller sterkt og de som bruker 1 minutt på laget sitt.

Kort oppsummert: Runde 4 og 5 har blitt litt mer uoversiktlig og vanskelig å manøvrere seg gjennom enn det så ut som for en uke siden. Og dette er to runder hvor det definitivt vil være verdi i å bruke noen av chipsene sine. Hvilke(n) chips man velger å bruke avhenger åpenbart av laget man sitter med, men både "rik onkel" og "dobbelkaptein" kommer trolig til å bli brukt av mange disse rundene. Og kanskje et wildcard for noen av oss....

Kaptein runde 3

Her står det mellom Veton Berisha, Zlatko Tripic og Gjermund Åsen. Både Viking og Lillestrøm møter Haugesund hjemme, men LSKs kamp nummer to (Aalesund hjemme) er tross alt mye enklere enn Berisha og Tripic har (Bodø/Glimt hjemme). Så taler det også mot Åsen at han scorer lite mål, selv om assist-formen er strålende.

For de som sitter i en så god posisjon at de ikke trenger å bruke wildcard eller rik onkel her, så bør dobbel kaptein være særdeles aktuelt med Åsen og enten Berisha eller Tripic.

I mine øyne er spissrush den "vanskeligste" chipsen å få brukt godt, og dette kan være runden for det. Sigurd Haugen har ikke en optimal dobbeltrunde med to bortekamper, men sammen med Veton Berisha og LSKs Akor Jerome Adams kan man ha en slagkraftig duo. Det er i hvert fall en vei man bør vurdere å gå ned om man har de andre nøkkelspillerne på plass denne runden.

Rundens lag runde 4

Å velge et lag kun med tanke på denne runden er egentlig ikke spesielt vanskelig. Berisha, Tripic og Pattynama må med fra Viking. Gjermund Åsen er selvskreven fra Lillestrøm, og bør ha selskap av minst én, helst to fra LSK.

Fra Aalesund er det Sigurd Haugen som er selvskreven, og Simen Bolkan Nordli som eventuel skal med. Haugesund har dobbeltrunde, men frister ikke veldig mye, selv ikke på rik onkel. Badou på midten er selvsagt en kandidat da.

Så er Vålerenga siste lag som er veldig aktuelt denne runden med sin hjemmekamp mot Jerv. Blir det runden hvor det løsner for Aron Dønnum? Bedre sjanse får han neppe.

Her er mitt lag for denne runden:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form