Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: Tidlige bytter eller ikke?

Her er ukas lag i Fantasy Eliteserien for runde 8!

Foto: Digitalsport

Rundene i Fantasy Eliteserien kommer fort og hektisk nå. Kun tre dager etter runde 7 er det runde 8 som spilles onsdag og torsdag. Dermed gjelder det å huske fristen som er onsdag kl. 17.00!

Se rundens lag nederst i saken.

Coolbet har Fantasy-odds hver runde i år!

Her er helgens dueller hos Coolbet:

At rundene kommer fort betyr at det er større sjanser for at noen lag velger å rullere. Spesielt lagene med større staller, og som er populære i Fantasy (som Molde og Viking) er lag som kan finne på å gjøre endringer i en slik periode.

Det kvarteret som er mellom at lagene kommer hos NFF (Lagene finner du raskest her) er både hektisk og nyttig. Denne runden får man 8 av 14 lagoppstillinger før fristen, noe som gir gode forutsetninger for å justere laget sitt.

Det er egentlig bare én grunn til å gjøre tidlige bytter i Fantasy, og det handler om prisoppgang eller prisnedgang. I Premier League finnes det sider som ganske nøyaktig beregner om en spiller skal opp eller ned i pris. I Eliteserien blir det mer spekulasjon. Min mening er at man i de fleste tilfeller tjener mer på å vente og få informasjon om lagoppstillinger.

Unntaket er om man på krona mangler noe for å hente en spiller som sannsynligvis skal opp i pris. At Sigurd Haugen skulle øke før denne runden var for eksempel nesten selvsagt, så om man akkurat hadde nok til å ta ham inn kan det ha vært fornuftig.

Sannsynligvis vil det nok ha gjort at enkelte har svettet litt, for Haugen har vært usikker til kampen mot Jerv - men spiller trolig.

Utsettelse!

Denne runden spilles det bare 7 kamper. Den siste, Kristiansund - Tromsø, har blitt utsatt grunnet hjemmelagets mange sykdoms- og skadetilfeller.

I Fantasy-sammenheng betyr det at vi får en blank nå, men da for to lag som uansett ikke er altfor godt representert hos folk. Til gjengjeld kan begge lagene dermed trolig forberede seg på en dobbeltrunde i løpet av sommeren.

Juni er satt av til landskamper og cup, og dermed spilles kampen høyst trolig i juli eller august. Men alle midtukene i juli er også mulig, ettersom det kun er lagene som skal spille i Europa som er opptatt da. 31.august er satt av til utsatte kamper.

Jeg tipper kampen heller spilles i juli, mellom runde 12 og 16. Altså i en periode hvor det er blanke runder for mange, slik at kabalen blir enda vanskeligere.

Rundens lag runde 7

Som nevnt er det en fordel at lagoppstillinger kommer for 4 av 7 kamper før fristen går ut. Dermed har man tiden fra 16.45 til 17.00 til å gjøre bytter og justeringer.

Både Viking, Bodø/Glimt, Rosenborg og Aalesund er store favoritter i sine kamper. Også Lillestrøm og Odd er favoritter, mens Sarpsborg 08 - Molde er rundens desidert jevneste oppgjør.

Det gjør at det er mange alternativer å velge mellom på rundens lag, og et offensivt lag frister.

Vi ender med følgende mannskap:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form