Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: Spar byttet!

Her er ukas lag i Fantasy Eliteserien for runde 9!

Foto: Digitalsport

Tredje kamp på en snau uke, og for de fleste av klubbene i Eliteserien den femte på 14-15 dager. Runde 9 står for tur, og mitt klare råd er: Spar byttet ditt!

Se rundens lag nederst i saken.

Det er selvsagt managere der ute som har behov for å bruke et bytte nå. Har du malt deg inn i en vegg med spillere som ikke starter og mangler 11 som trolig spiller, så må det selvsagt brukes.

Men ellers mener jeg at det er en runde hvor de aller fleste bør spare på byttet sitt. Det er det to årsaker til.

Coolbet har Fantasy-odds hver runde i år!

Her er helgens dueller hos Coolbet:

Den ene årsaken er at etter helgens runde er det tre uker med pause i Eliteserien, ettersom runde 10 ikke spilles før 18. og 19.juni. Før den tid er det en lang landslagspause. Fordelen med å sitte med to bytter til runde 10 er at det kan skje enormt i perioden fram til kommende runder. Skader, trenerendringer (?) og andre nyheter gjør at det alltid er en fordel med to bytter etter en så lang pause.

Den andre årsaken er at dette ikke er en runde hvor det er veldig mange spillere det føles som at man MÅ ha inn. Både Viking og Lillestrøm, de to topplagene, har vanskelige bortekamper i Drammen og Tromsø. Molde og Bodø/Glimt møtes, mens Vålerenga - Rosenborg gjør at spillere derfra heller ikke er kjempeaktuelt.

Odd og Sarpsborg 08 er to populære lag i fantasy i år, og to lag jeg har gitt for stor tiltro. Nå spiller de borte mot HamKam og Jerv. Sarpsborg 08s kamp i Grimstad er for så vidt ålreit, så om man skal bytte nå mener jeg, som de siste rundene, at Jonathan Lindseth, Tobias Heintz og co. bør stå høyt på innkjøpslista.

En annen som frister er Haugesunds midtbanespiller Badou. Jeg skrev for litt siden at kampprogrammet gjorde at formspillere som han og Johan Hove ikke var skrikende nødvendig å få inn, men de har vist at jeg tok voldsomt feil. Badou leverte både målgivende (riktig nok en feilaktig dømt straffe, men Fantasy bryr seg ikke om det) og scoring på Lerkendal. Livsfarlig i tospann med Alexander Søderlund og alltid på jakt etter bakrom. Selv om jeg sparer byttet frister det veldig å få inn ham foran hjemmekampen mot Aalesund, men kanskje klarer Lars Arne Nilsens mannskap å nekte ham bakrom?

FORMSPILLER: Badou seiler opp som en av årets store kometer i Eliteserien. Foto: Digitalsport

Men totalt sett er jeg ganske sikker på at jeg kommer til å sitte stille i båten til denne runden, men mindre skadenyheter får meg på andre tanker.

Så må det nevnes at Kristiansund har fått enda en kamp utsatt på grunn av de mange sykdomstilfellene i klubben. Sandefjord og Kristiansund har dermed blanke runder. Er det lov å håpe at KBKs to utsatte kamper kommer ganske tett på hverandre, slik at vi får to dobbeltrunder på kort tid?

Deadline for runde 9 er kl. 15.00 på lørdag.

Rundens lag:

Det er ingen enkel oppgave å plukke ut rundens lag slik kampprogrammet er. Men formspillere med ok kampprogram danner mye av grunnlaget denne runden.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form