Lukk søk

Fantasy

April 4, 2023

Fantasy Eliteserien: Skader, snudd kampprogram og differ!

Runde 24: Når noen er skadd dukker spennende differanse-spillere opp!

Foto: Digitalsport

Landslagspausen får det til å føles ut som en liten evighet siden forrige Eliteserie-runde. En runde hvor Fantasy-suksess i stor grad var avhengig av om du hadde Tobias Heintz som kaptein, bare på laget, eller ikke inne i det hele tatt.

Men selv om kampoppholdet burde vært godt nytt for de mange usikre spillerne, så hagler det av gule og røde utropstegn på mange populære spillere. I denne saken forsøker jeg å se på hvordan du bør angripe det når du har et lag fullt av småskadde spillere.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

I tillegg er det på tide å se på hvilke lag som er lavt representert nå, men som får et mye bedre kampprogram - og ikke minst et par meget spennende differanse-spillere!

Sjekk Coolbets Fantasy-dueller for runden!

Skader, skader og skader

La oss ta det viktigste først. En rekke svært populære spillere er igjen usikre foran en runde. Osame Sahraoui, August Mikkelsen, Hugo Vetlesen, Amahl Pellegrino, Ole Sæter og Kristoffer Haugen er alle svært sentrale for mange, og jeg er neppe alene om å sitte med minst tre av dem (Fire for min del).

Sahraoui bør vi få svar på. Eurosport meldte onsdag at alle var i trening, men lege Erik Rosenlund sa også til kanalen at Enga "må vente til i slutten av uken for å se hvem som er tilgjengelig for kamp". Dagsavisen følger Oslo-fotballen tett, og det er stor grunn til å kunne vente skade-info fra dem før deadline.

Haugen er også enkel å få svar på, all den tid Molde spiller helgens første kamp. Deadline er lørdag 15.00, og Moldes lag kommer offisielt 14.45. Det er også spennende muligheter om Haugen er ute, men mer om det senere. Høyst trolig må de som har den særdeles offensive backen inne vurdere alternativene sine....

Med Sæter føles det ut som at det er en ny skade eller sykdom som gjør ham usikker foran omtrent hver eneste runde. Denne gangen var det en hodesmell på trening tirsdag som gjør ham usikker. Men ifølge Adressa trente han for fullt fredag, og dermed bør det være en bekymring mindre for mange av oss. Også Tromsøs August Mikkelsen er trolig klar, og her får vi uansett svar før deadline.

DØDELIG DUO: Tengsted og Sæter er eid av "alle" i topp 1000, men sistnevntes skadeusikkerhet passer dårlig inn når også mange andre er usikre. Foto: Digitalsport

Glimt-duoen er kanskje enda mer tricky. Vetlesen ble beskrevet å ha trent alternativt mandag, men planen var å øke deltakelsen utover uka. Både Pellegrino og Vetlesen er med i kamptroppen, men de skal ikke være 100%. Så gjenstår det å se om det blir 0, 1 eller 2 av dem som starter.

Jeg følte med lur som beholdt Pellegrino på laget selv om han ikke skulle starte sist. Og lurt var det nok helt fram til han onsdag måtte gi seg på treningen med det Avisa Nordland beskriver som "store smerter". – Jeg merket ikke noe før jeg skulle tråkke foten i kunstgresset. Alt sviktet, så kom smertene, sa Pellegrino selv til avisen onsdag. Dermed skaper Eliteseriens toppscorer et interessant dilemma.

For nå som Glimt virkelig trenger hvert poeng de kan ta for å komme til Europa, så vil man selvsagt ha ham inne. Samtidig binder kantspilleren opp så enormt med midler i laget at det er fristende å f.eks hente inn Ola Brynhildsen og samtidig ha nesten 2 millioner å bruke på resten av laget.

Per nå har jeg uansett bestemt meg for å sitte rolig i båten. Men hva man gjør avhenger også mye av hvordan benken din ser ut. I øyeblikket har jeg selv planer om å ha Vetle Dragsnes og Odin Bjørtuft på benk, og tåler dermed at to av de usikre ikke spiller (Jeg har ikke Haugen). Planen kan selvsagt endre seg om det fredag eller lørdag kommer tydelige tegn på at noen av de usikre er borte.

Spesielt Sahraoui sitter usikkert hos meg, med tanke på at Rosenborg (B) og Bodø/Glimt (H) er de to neste kampene. Formen hans har vært fantastisk, men om han ikke spiller i helgen ofres han nå - også fordi jeg har to usikre kort i Glimt-gutta.

Bedre kampprogram

Da jeg tok wildcard før runde 21 var Vålerenga og Odd to lag som pekte seg ut med gunstige kampprogram i ukene som kom. Avkastningen har vært bra - men nå er det på tide å se litt etter hvilke lag som har de beste avslutningskampene.

To lag peker seg ut - Aalesund og Tromsø.

Aalesund er egentlig et lag som har utgjort svært liten forskjell i Fantasy siden Sigurd Haugen ble solgt. Det er ingen enkeltspillere som har fristet veldig, og laget har heller ikke prestert i nærheten av godt nok til å måtte ha inn noen.

Men nå er kanskje tiden? Etter Viking (H) i helgen, heller ikke det en veldig ugunstig kamp, venter et firkløver av muligheter. Jerv (B), HamKam (H), Sandefjord (H) og Kristiansund (B) er de neste fire kampene, før de ender med Lillestrøm (H) og Tromsø (B). Runde 25-28 er vanskelig å få mer gunstig enn det Lars Arne Nilsens mannskap har. Så er det store spørsmålene HVEM man vil ha inn?

Moses Ebiye (ANG, 7.2) er kanskje mest nærliggende. 4 mål på like mange kamper fra start etter overgangen fra Tromsø er fine tall. Han er også den eneste spilleren som har en nevneverdig eierprosen (7.5%) blant topp 1000 nå.

Så er problemet mitt, og mange andres, at det både må finansieres og finnes plass i angrepet. Sitter man med Tengstedt, Sæter og Fofana er det vanskelig å kaste noen, og har man et billigalternativ som Hafstad eller Gonstad er det vanskelig å finne pengene. For min del kan Pellegrino/Hafstad finansiere Brynhildsen/Ebiye nå (med litt penger i banken), men å kaste Glimts toppscorer sitter langt inne, skade eller ei.

Flere fra Aalesund frister ikke. Simen Rafn (FOR, 4.5) kunne vært aktuelt på wildcard, men å bruke et bytte der blir vanskelig nå.

Verdi i nord?

Det andre laget som er verdt å kaste øynene sine på er Tromsø, som etter å ha møtt kommende seriemester Molde (H) i helgen har Strømsgodset (B), Odd (H), Sarpsborg 08 (B), Jerv (H), HamKam (B) og Aalesund (H) før sesongen er over. Så er problemet at flere nøkkelspillere (og gode Fantasy-valg) er skadd. Niklas Vesterlund er ute for sesongen, Jostein Gundersen trolig det samme, mens August Mikkelsen er høyst usikker til helgens runde.

Av lagene fra 7.plass og ned er Tromsø eneste lag som møter topp 6-lagene kun én gang, og det er altså i helgen. Alle de andre har igjen to eller tre slike møter, mens Tromsø altså er ferdige med Molde, Bodø/Glimt, Rosenborg, Lillestrøm, Vålerenga og Molde når lørdagens kamp blåses av.

Egentlig var planen min å få inn Mikkelsen for Jevtovic etter helgens runde. Det er fortsatt et høyst mulig alternativ, og man skal ikke ha brukt mange minutter på Eliteserien Fantasy for å skjønne at Mikkelsen er førsteprioritet i Tromsø.

I tillegg seiler det fram et meget spennende alternativ i forsvar når Vesterlund er ute; Warren Kamanzi (4.9). Vingbacken har levert 5 målpoeng på bare 862 minutter, og etter å ha startet sesongen som utfordrer har han nå startet 6 av de 8 siste. Med dansken ute bør trønderen Kamanzi være inne på laget i sesongavslutningen. Knapt nok eid av noen (0.9% totalt, 0.8% i topp 1000), så seiler han fram som en meget spennende differanse-spiller på slutten.

Hadde jeg vært på wildcard hadde han utvilsomt vært med nå. For alle oss andre er det nok andre ting som må ordnes før det. For min del håper jeg skade-flommen avtar, da er nok Kamanzi inne til Odd (H) i runde 25. Casper Øyvann (FOR, 4.2) kan også være et spennende billigalternativ, men har selv slitt med skader i sommer og høst. Vanskelig å anbefale en spiller mer 39 minutter de siste 13 kampene, men om han er tilbake i helgen må ha inn på radaren.

Flere differanser

En annen differanse-spiller jeg har vurdert nå er HamKams danske angriper Victor Lind (5.5). Kameratene fra Hamar er i ferd med å spille seg inn i alvorlig sportslig trøbbel, men nå venter Jerv på hjemmebane. Samtidig er det litt for bekymringsfullt at han ble byttet etter 55 minutter mot Odd. Når han, Jonas Enkerud, Pål Kirkevold og Marcus Pedersen kjemper om spilletid på to spissplasser virker 90 minutter lite sannsynlig.

Som "punt" for en runde er uansett dansken spennende mot et lag som lekker som en sil.

En annen spiller som definitivt er høy risko (med potensiell høy avkastning) er Moldes stjerneskudd Mathias Løvik (FOR, 4.8). Moldes vingbacker Martin Linnes og Kristoffer Haugen har både vært frustrerende (pga. skader og at man har valgt feil mann), men også med enorme prestasjoner i år. Når Haugen nå har vært skadd i noen uker er det unggutten Løvik som har tatt plass ute til venstre.

Selvmål mot Jerv, men så assist, bonuspoeng og masse herlige offensive involveringer mot Aalesund hjemme sist. Ulempen her er selvsagt at Haugen kan være tilbake allerede i helgen. Her får vi imidlertid lagoppstillingen før fristen. Om Haugen ikke er med og Løvik er inne, så er det fristende å se den veien, selv om Tromsø (B) ikke er superfristende isolert sett. HamKam (H), Lillestrøm (B), Rosenborg (H), Viking (B) i de fire neste kanskje ikke superfristende, men Molde har tross alt holdt skyhøyt nivå i år, og vingbackene er masse involvert offensivt.

Nå som gullet er i boks er det kanskje mulig å spekulere i at Haugen spares til kampene i Europa, mens Løvik får flere sjanser i serien? Her handler det også litt om utgangspunkt. For min del har jeg klatret fra en plass rundt 650 til 119 på noen runder, og dermed føles det som man har mer å tape, og dermed mindre fristende å ta slike sjanser. Men om du er blant de som skal forsøke å klatre fra en anonym plassering eller ta igjen noen i en miniliga, så er en spiller som Løvik absolutt verdt å vurdere nå.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form