Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: All in på Glimt?

Runde 17: Skal man satse på storklubbenes stjernekjøp allerede nå?

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

Ny helg betyr ny Eliteserie-runde, som betyr ny runde i Fantasy.

Denne uka tenkte jeg å ta for meg laget som har begeistret fotballinteresserte i hele Europa de siste årene. Men av ulike årsaker har ikke Bodø/Glimt vært et like populært Fantasy-lag denne sesongen som tidligere.

Er tiden nå inne for å stole på nordlendingene igjen? Og hvilke andre lag kan være lure nå før et wildcard?

Coolbet har Fantasy-odds hver eneste runde!

Her er Fantasy-duellene for runde 17:

Tidlig kamp og mange mål

Det er et åpenbart ankepunkt mot å satse for hardt på nordlendingene nå; Europa kommer til å være prioritert svært høyt nå. Det gjør selvsagt at det er en fare for at spillere vil bli rotert framover. Jeg mener det er en sjanse som er til å leve med.

For punkt 1: Formen ser virkelig ut til å begynne å komme for Bodø/Glimt. Amahl Pellegrino har betalt eierne sine gode ekstremt godt den siste tiden. 16, 10, 9, 0 (skadd), 14, 21 og 2 er en helt ellevill rekke med fantasy-poeng. Det var nok flere enn meg som byttet ham ut uten å ha fått tatt ham inn igjen da han sto over mot Sarpsborg 08(og startet på benk, men kom inn og scoret 2 helga etter), og som misunner de som eier ham stort.

Med Magnus Wolff Eikrem, Ola Solbakken, Ola Brynhildsen og Stefano Vecchia skadd, samt Veton Berisha og Victor Boniface solgt, er det et knapt utvalg premiumspillere igjen i Eliteserien. Det gjør også at flere bør ha penger å bruke i banken (eller på benken). For min del er jeg usikker på hvordan jeg skal få ham inn nå, men jeg MÅ egentlig finne plass, om det så koster minuspoeng.

Samtidig begynner Joel Mvuka (MID, 6.6) virkelig å se fantastisk ut. Ikke noen stor målscorer ennå, men sanker inn assist og bonuspoeng i stort tempo. Og Lars-Jørgen Salvesen (ANG, 9.3) er fort et meget, meget godt spissvalg utover høsten. Legg til Hugo Vetlesen (MID, 8.6), og man har en god del fristende Glimt-prospekter offensivt.

INN PÅ LAGET: Undertegnede står uten Glimt-spillere nå, men er forberedt på å ta minuspoeng for å få inn flere før helgens runde. Foto: Digitalsport

Punkt 2 er formen. 3-0, 8-0 og 5-0 i hjemmekampene i CL-kvalifiseringen, og minst 2 mål scoret i de sju siste Eliteserie-kampene. Spesielt hjemme ligner Bodø/Glimt mer og mer på laget som har rullet over motstanderne. Jeg har veldig lyst til å være med på Glimt-toget i Fantasy nå.

Punkt 3 er forutsigbarheten som vi får fra terminlisten. I runde 17-20 får vi laget til Bodø/Glimt før deadline i samtlige runder. (Fra runde 21 er ennå ikke kamptidspunktene kjent).

Punkt 4 er terminlisten. Jeg tror Glimt kommer til å score MYE mål i de fire neste kampene. Odd (H), Sarpsborg 08 (B), HamKam (H) og Jerv (B) høres ut som en meget fristende kamprekke. Slik Glimt spiller nå er det ingen som blir overrasket om de greit kommer opp i tosifret antall mål her.

Husk blank og dobbel!

En ting som er verdt å ha i mente når det skal byttes nå er at Molde, Odd, Viking og Strømsgodset har spillefri neste helg, altså runde 18. Har man mer enn 3 spillere som enten er fra disse lagene eller som ikke spiller for sine lag, er det en faktor som bør tas hensyn til når byttene skal gjøres nå.

Det ser litt skummelt ut å kaste Molde-spillere før de møter Kristiansund borte. Men blank i runde 18, og europacup å tenke på, så ville jeg hatt få problemer med å kaste alle som ikke er Kristoffer Haugen/Martin Linnes og kanskje David Fofana, selv om sistnevnte kanskje må ut for å finansiere Salvesen. Nettopp Salvesen - Fofana kan bli en interessant Fantasy-duell som skiller mye i helgen. Eliteseriens Kane - Haaland denne runden?

Mange ulike valg!

I 2020, hvor "alt" handlet om å treffe rett kaptein fra Bodø/Glimt, men også i fjor, var det ekstremt mange lag ute og gikk. Det kom av at det var så ekstrem verdi i en del spillere, og billigvalgene som var så gode i fjor (Nilsen Tangen, Mikkelsen og Gulliksen, alle med pris på 4.5, kunne flott være inne på laget) at man hadde råd til mange av de dyre.

Det vanvittige styret med terminlisteendringer, dobbeltrunder, blanke runder og haugevis av dyre spillere som har underprestert og blitt skadd har bidratt til at mange har tatt ulike valg. Artigere, spør du meg!

At Kristiansund - Viking (mulig), Haugesund - Molde (mulig) og Bodø/Glimt - Hamkam (mindre sannsynlig) kan bli utsatt i runde 19 pga. lagenes europacup-suksess bidrar også til å gjøre det mer uforutsigbart nå. Her bør man være klar for mange ulike løsninger!

Og vi får nok enda mer av det nå. For jeg vil tro mange har et pespektiv på 4-5 runder fram før man tenker å bruke wildcard. Da er overgangsvinduet steng, vi vet status for de norske lagene i Europa, og enden av blanke og doble runder er ferdig. Da er det mye enklere å planlegge.

Men fram til da tror jeg vi får se massevis av ulike valg. Ta Strømsgodset for eksempel. Med blank i neste runde tar man ikke inn noen derfra nå. Men de har fantastiske kamper i runde 19 og 20 med Jerv (H) og så dobbel med Sandefjord (B) og Tromsø (B). Her bør det prioriteres å få inn spillere, spesielt om man tenker GW21 som passe for wildcard.

Eller ta Vålerenga. Med Aalesund (H), HamKam (B), Tromsø (H) og Viking (B) har de flotte kamper i de tre første. Mange vil nok prioritere Bodø/Glimt nå, som meg. Men Osame Sahraoui kan f.eks være en fantastisk spiller å ta inn nå - om man tror det løsner enda mer for ham. Som for August Mikkelsen, som jeg anbefalte før forrige runde, har de underliggende tallene til Sahraoui vært mye bedre enn produksjonen.

Rosenborg er et annet eksempel. Som for Enga ser de bedre ut nå, og med HamKam (H), Sandefjord (B), Aalesund (H) og Tromsø (B) er programmet flott i de fire neste. Jeg er veldig glad for å ha inne Adrian Pereira og Ole Sæter på mitt lag, men kanskje kunne Carlo Holse også vært en luring nå? For de som har et fint lag, og som har Pellegrino og/eller Salvesen inne fra før mener jeg Holse/Sahraoui bør vurderes seriøst nå. Man stikker seg ut, men potensialet for de neste rundene er stort.

Nå som Lillestrøm trolig er ferdig med Europa for i år er det også fristende å se dit igjen. Mange har nok inne en defensiv spiller derfra, mens flere har gjort som meg og ofret det når programmet var verre, og Conference League tok fokus. Men med Tromsø (H), Jerv (B), Sandefjord (H) og Kristiansund (H) har de et helt fantastisk program for de fire neste rundene! Vingback Vetle Dragsnes blir mitt førstevalg, men LSK har vist seg som et livsfarlig dødballag i år, hvor både Tom Pettersson, Igoh Ogbu og Espen Garnås har vært frampå.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form