Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: Selge eller beholde Fofana?

Runde 17: Fire klubber har blank runde. Her er erstatterne du bør hente!

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

Vi har kommet til runde 18 i Fantasy Eliteserien. Det blir kanskje den siste amputerte runden i år, hvor ikke samtlige 16 klubber spiller.

Det mest interessante i Fantasy-sammenheng er at Molde er blant de fire lagene som ikke spiller. Martin Linnes, Kristoffer Haugen, Kristian Eriksen, David Fofana, Emil Breivik, Magnus Grødem. Det er mange gode og populære Molde-valg i spillet.

Så hva gjør man når de ikke spiller i helgen? Selger eller beholder? Denne saken gjør det forhåpentlig litt klokere på hva du bør velge.

Coolbet har Fantasy-odds hver eneste runde!

Her er Fantasy-duellene for runde 18:

Det som imidlertid gjør det vanskelig både å skrive denne saken, og å velge hvilke spillere du skal ha på laget, er at vi ikke helt vet hvordan runde 19 blir ennå. Europa-lagene Molde, Bodø/Glimt og Viking har alle i utgangspunktet fått muligheten til å flytte kampen, slik at de er best forberedt mellom de to play off-kampene som avgjør om det blir gruppespill eller ei.

Så er det ikke like rett fram som det. For kampene må trolig flyttes til runde 20, noe ikke alle klubbene synes er optimalt. Det beste rådet er uansett å vente så lenge som mulig mot fristen. Men husk at det er to kamper fredag kveld, slik at byttene må være gjort før kl. 18.00.

Signalene er at Bodø/Glimt trolig kjører på med sin kamp. Spørsmålet er da først og fremst hva som skjer med Viking og Molde.

Etter at Stavanger-laget mistet formen og solgte både Sebastian Sebulonsen og Veton Berisha er ikke de så interessante i Fantasy-sammenheng akkurat nå. Molde er en større case. For mange sitter både med 2, 3 og 4 (!), sistnevnte takket være Kristian Eriksens overgang, og må vurdere hva som skal gjøres.

Selge Fofana og co?

For min del er det David Fofana som står igjen nå. At jeg har 10 utespillere som spiller i helgen, samt at jeg ikke vil miste alt av Fofanas prisoppgang (jeg kjøpte da han koster 10.7), gjør at det ikke er lett å kaste ham nå.

Samtidig frister et wildcard før runde 21 eller senest 22. Før det har Molde nå blank, Haugesund (B), Sarpsborg 08 (H) og Bodø/Glimt (B). Først var signalene at OM Haugesund-kampen skulle flyttes, så kom den inn i runde 20. For min del hadde nesten det vært å foretrekke. Men om den flyttes nå, så er det trolig runde 26 den spilles i.

Som alltid henger salg/ikke salg sammen med resten av laget. Har man flere enn én Molde-spiller nå, og tenker wildcard om 3-4 runder, ville jeg trolig kastet noen av dem nå. Har man 1-2, et ok lag i kommende runde, og vil håpe at kampprogrammet skal stå, kan man plustelig stå igjen med serielederne som større differanse-spillere enn tidligere.

En ting som gjør det fristende å selge Fofana nå er at det er to erstattere som få har, og som bør være bedre valg på kort sikt, men også gode valg på lengre sikt:

1. Casper Tengstedt (Rosenborg, 9.5, angrep)

Er dansken virkelig ekte vare? Debuten hans mot HamKam sist helg var en særdeles imponerende debut. Scoret sitt første mål for RBK før kvarteret var spilt, og var sjanseskapenede, bevegelig og vanskelig å stoppe gjennom hele kampen.

Som jeg skrev sist uke, har RBK et veldig flott kampprogram de neste rundene før det trolig bør være wildcard-tid. Sandefjord (B) fredag kveld, Aalesund (H), Tromsø (B) og Viking (H) de neste fire rundene.

2. Lars-Jørgen Salvesen (Bodø/Glimt, 9.3, angrep)

For alle som skal ta ut Fofana nå, så står det nok mellom Tengstedt og Bodø/Glimts nysignering. Men skuffende nok for de som tok ham inn allerede sist helg så ble det ingen målpoeng til tross for at Glimt knuste Odd 7-0, og spissen fikk bare litt over timen på banen.

Konkurransen fra Runar Espejord, at Champions League naturlig nok er prioritet én, og at Molde (H) i runde 21 er en vanskelig kamp kan telle mot. Men sist uke skrev jeg at det trolig er på tide å gå hardt på de regjerende seriemesterne. Sarpsborg 08 (B), HamKam (H), Jerv (B) i de tre neste.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form