Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: Hvorfor du bør hente Strømsgodset-spillere nå!

Runde 19: Vanskelige vurderinger i runden når høstens største runde nærmer seg.

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

Står vi foran den vanskeligste runden av de gjenstående i årets Fantasy? Det er mye mulig.

For ikke bare vil man legge gode planer foran runde 20, som etter all sannsynlighet vil være den siste dobbeltrunden. I tillegg har vi to lag med blank runde (Kristiansund og Viking), og samtidig en stor fare for rullering hos Molde og Bodø/Glimt, som har svært viktige returkamper i Europa i midtuka.

Denne saken skal forhåpentlig gjøre deg litt klokere på valgene før runde 19.

Coolbet har Fantasy-odds hver eneste runde!

Her er Fantasy-duellene for runde 19:

Vent på Glimt!

For det første, så gjentar jeg det samme som jeg har skrevet tidligere: Vent med byttet til tett opp mot deadline!

Denne runden får vi bekreftede lagoppstillinger for Bodø/Glimt, HamKam, Sarpsborg 08 og Odd 15 minutter før deadline. Spesielt de regjerende mesterne er åpenbart verdt å vente på.

Med tanke på hvor ekstremt viktig returkampen mot Dinamo Zagreb blir mandag, er det stor sjanse for at noen av nøkkelspillerne spares lørdag. Saltnes, Vetlesen, Salvesen, Pellegrino og Mvuka er med rette et populært femkløver. Starter alle fem mot HamKam? Kjetil Knutsen er ikke den treneren som rullerer mest, men med nyinnkjøpte spillere er det langt fra usannsynlig at noen av stjernen får stå over nå.

Også Molde, som tapte første kamp mot Wolfsberger med 0-1 hjemme, kan meget fort finne på å rullere borte mot Haugesund søndag. Det var mye fram og tilbake rundt om de skulle få flytte kampen sin, men det endte med å spilles som oppsatt. Med en bedre bredde i stallen nå med spillere tilbake fra skade er det overraskende om det ikke blir 3-4-5 endringer i elleveren her.

Som skrevet før; Verdien av informasjon (altså bekreftede lagoppstillinger) er så høy at det trumfer en eventuell prisoppgang i de aller fleste tilfeller.

Se mot Drammen!

Kombinasjonen av blank runde 19 og dobbelrunde i 20 er interessant.

Strømsgodset og Tromsø har kamp i helgen, i tillegg til dobbel i runde 20. For Kristiansund og Viking er det blank denne runden, og i stedet dobbel i runde 20.

Slik ser runde 20 ut for de 4 lagene:

Tromsø: Rosenborg (H), Strømsgodset (H)

Strømsgodset: Sandefjord (B), Tromsø (B)

Viking: Vålerenga (H), Kristiansund (B)

Kristiansund: Lillestrøm (B), Viking (H)

Tromsø har nok de fleste hentet spillere med til dobbelen de hadde i runde 16. At de i tillegg har en tøff kamp nå (Vålerenga B), gjør at det ikke er veldig fristende å fylle på derfra nå. Dobbelen med Rosenborg (H) og Strømsgodset (H) har to hjemmekamper, men samtidig tøff motstand.

Strømsgodset derimot! Med Jerv (H) denne runden, så dobbel mot Sandefjord (B) og Tromsø (B). En ulempe at det er to bortekamper selvsagt. Men når det i tillegg er Aalesund (H) i runde 21 er Godset et lag man nesten MÅ ha spillere fra de kommende rundene. For min del passer det også utmerket med plan om wildcard til runde 22. Da er overgangsvinduet stengt, mens blanke og doble runder trolig er over for i år. Med andre ord hakket mer forutsigbart.

Spørsmålet er da; Hvilke spillere fra Strømsgodset er verdt å satse på?

Vilsvik eller Valsvik?

Det er sjelden at Strømsgodset-forsvarere har vært mye å satse på, og det er langt fra sikkert at det gir avkastning nå heller. Men i år har faktisk Strømsgodset holdt nullen hele 6 kamper.

For de som har et lag hvor et keeperbytte gir mening, er Viljar Myhra et okei alternativ til 5.1. Han har fått 6 bonuspoeng og 14 poeng for redninger i år, og snitter på nøyaktig 4 poeng pr kamp i år.

I forsvar har Lars Vilsvik (5.1) og Gustav Valsvik (5.0) nesten lik pris, men eierandelen har en stor differanse (5.6% mot 20.2%). Valsvik venter ennå på sesongens første scoring, men har definitivt potensialet til å heade inn en dødball. 3 mål i fjor, 2 for RBK i 2020. Har også fått 10 bonuspoeng i år.

KAPTEIN: Kan Gustav Valsvik sette årets første mål i løpet av de neste tre, fristende rundene?

Høyreback Vilsvik tar langt fra like mange dødballer nå som tidligere, noe som begrenser hans potensial litt. Men samtidig 2 mål og 2 målgivende fra sin backplass i år, som er vanskelig å se vekk fra.

Samtidig sitter jeg med en magefølelse av at Valsvik snart setter årets første mål, og at sjansen for en 15-poenger er høyere hos ham. Har 9 avslutninger på de 7 siste kampene. Er ofte den det siktes mot på dødballer. Hele 5 av avslutningene er headinger på dødballer. Mot Sarpsborg 08 ble den ene reddet på strek av en forsvarer. Hadde i tillegg to langskudd mot Odd, hvorav det ene satte Leopold Wahlstedt på ordentlig prøve.

Hove, Stengel og Braut

I fjor hadde Tobias Gulliksen vært selvskreven til en slik runde. I år har ikke poengproduksjonen vært like god for den meget lovende unggutten. Og når prisen er skrudd enormt opp siden i fjor er Johan Hove (8.6) et mer naturlig valg om man skal se på de dyreste drammenserne. Var i fantastisk form med 5 mål og 2 assist mellom runde 6 og 9, men har siden gått 7 kamper uten målpoeng nå.

Likevel må det nevnes at han fortsatt kommer til sjanser. 21 skudd på de 7 kampene, og flere gode sjanser. Samlet xG på 1,84 på de sju kampene, men hakket mer bekymringsfullt at de to siste kampene har vært de klart roligste. Prisen gjør at jeg nok går uten ham (Zlatko Tripic føles som et must i runde 20, og å få på begge krever litt for mye for laget mitt).

Sistemann på midten som er verdt å nevne er Herman Stengel. Til 5.7 er han trolig en spiller flere vil se mot de kommende helgene. At han er fus i alt gjør at det blir en god del målpoeng. 2 mål og 5 fantasy-assist i år, 6+4 i år er absolutt godkjent.

For min del koker det ned til et spørsmål ved om det er verdt -4, og om jeg får det til med resten av laget mitt. Det er vanskelig å ofre Mikkelsen, Bye og Pellegrino (som jeg neppe er alene om å ha som trio), og Tripic er som nevnt høyt på ønskelista før runde 20.

Siste spiller som må nevnes fra Strømsgodset er åpenbart Jonatan Braut Brunes. Potensialet er stort. Men er han helt i kampform etter korona og hvor mange minutter blir det? Jeg er usikker, og våger nok ikke gå den veien. Skulle det bli 70+ minutter mot Jerv, kan det derimot skape hodebry for mange før runde 20. Men enn så lenge er det for usikkert til at det er mulig å bruke 8.5 for å hente ham.

Det er ingen enkle avveininger. Men det som er sikkert er at Strømsgodset kanskje er DET mest fristende laget over de neste tre rundene isolert - om vi regner inn Bodø/Glimts mulige rullering som gjør dem litt mer uberegnelige.

Død og begravet?

Til slutt, noen runder med litt ris. For ikke bare har Fantasy Eliteseriens offisielle konto på Twitter virket å ha være begravet. Sist runde manglet altfor mange spillere før fristen.

Marcus Pedersen og Torgeir Børven ville kanskje ikke kommet inn på lagene til noen som kjemper i toppen - men det ser unektelig rart ut når begge kommer innpå 20 minutter før slutt, men ikke er i spillet.

Og for to uker siden var Casper Tengstedt ikke inne i spillet noen timer før deadline, for så å levere en praktforestilling og 9 Fantasy-poeng for RBK.

Siden Fantasy Eliteserien ble opprettet har Discovery og ivrige ansatte der hatt et ansvar. Men det er Norsk Toppfotball som sitter med ansvaret. Etter at sentrale Discovery-ansatte har sluttet i kanalen har mer av ansvaret blitt ført tilbake til NTF for både sosiale medier og spillet som helhet. Og det er liten tvil om at den jobben ikke er gjort godt nok de siste ukene.

Mange venter nok i spenning på TV2s planer for spillet for neste år.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form