Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: På tide å selge Berisha?

Se hvorfor vår fantasy-ekspert dropper Vikings stjernespiss på laget!

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

Med 10 runder spilt begynner man å danne seg et tydeligere og tydeligere bilde av hvordan Eliteserien ser ut. Men nå begynner det å bli interessant, også Fantasy-messig. For fra denne runden av snur kampprogrammet for mange lag.

I denne saken skriver vi om:

* Hvilke lag som bør satses på og hvilke som bør kastes over bord.

* Viktige spillere som er usikre.

* Sykdom og flytrøbbel gir usikkerhet.

* Hvorfor overgangsmarkedet kan gi oss billig gull nå!

Men først; Bør spillets aller mest populære spiller droppes nå?

Coolbet har Fantasy-odds hver runde i år!

Her er Fantasy-duellene for runde 11:

Selge Berisha?

Spilleren det er snakk om er da selvsagt Veton Berisha. Mannen med klart flest fantasy-poeng i år, og som er eid av spinnville 70% av managerne. Men fantasy handler om å spå hva som skal skje, ikke spille på det som har skjedd, og for de neste 8 rundene er faktisk Berisha til å unnvære.

Riktig nok er helgens bortekamp mot Haugesund et ålreit oppgjør. Så følger Rosenborg (H), Lillestrøm (B), Kristiansund (H) og Vålerenga (B). Etter det har de blanke runder i både runde 16 og 18, samt bortekamp mot Sandefjord i mellom. Til den tid må han uansett ut.

Fredag kom også nyheten om at Berisha er høyst usikker til helgens kamp! Det gjør avgjørelsen enklere. Så selv om både FKH og KBK er kamper hvor det føles skummelt å gå uten, så er tiden inne for å selge nå.

Litt handler om at Viking ser langt mer menneskelige ut nå etter en fantastisk start. Kun én seier på seks siste til tross for et fint kampprogram. Uten Zlatko Tripic svinger ikke angrepsspillet like mye, og Berisha selv har heller ikke vært like truende. Så handler det også om prisen på 12,1 mill, og at man kanskje vil bruke de på noen andre nå.

Enter Fofana

Mangelen på andre premium-spisser som har levert enda en grunn til at Viking-spissen har vært et must. Vidar Örn Kjartansson og Runar Espejord har ikke vært i nærheten av å forsvare prisene sine, mens Moldes David Datro Fofana har vært skadd. Sistnevnte er imidlertid en viktig del av årsaken til at jeg tror tidspunktet er rett for å kvitte seg med Berisha.

For der Viking har både blanke runder og et tøffere program framover, har Molde et særdeles fristende program de neste rundene. For fram til de blanker i runde 18 er dette de 7 neste kampene: Jerv (H), HamKam (B), Tromsø (H), Haugesund (H), Sandefjord (B), Strømsgodset (H), Kristiansund (B). Det ser særdeles gunstig ut.

Fofana har nå kommet tilbake fra skade, og står med scoringer i sine tre siste kamper i Eliteserien. 89 og 90 minutter i de to siste kampene lover også positivt.

Det er langt fra sjelden at slike gode (eller "gode") planer mislykkes i Fantasy. Men kampprogram og form, samt 1,6 mill å bruke et annet sted, gjør at jeg har mer lyst til å ha Fofana enn Bersiha inne i juli og starten av august.

I tillegg til Molde, så er også Bodø/Glimts program over de neste rundene verdt å merke seg. Kampprogrammet i Eliteserien er lagt opp slik at de møter de samme lagene i runde 16-20 som i runde 11-15. Det betyr to møter med Aalesund, Jerv, HamKam, Sarpsborg 08 og Odd over de neste ti rundene. Og med 3 hjemmekamper de neste 5 kampene er det kanskje tidspunktet å se mot Aspmyra også. Etter to mål av Amahl Pellegrino sist er det kanskje verdt å få den tidligere fantasy-helten på radaren igjen?

Skader, sykdom og flytrøbbel

En ting som taler mot Fofana er at playmaker Magnus Wolff Eikrem måtte ut med en skade i cupkampen mot Brattvåg. Ifølge Romsdals Budstikke ser det ut til at det kan bli rundt 3 uker på sidelinja for Eikrem.

Fantasy-messig tror jeg ikke forskjellen er så stor når det gjelder antall minutter for Fofana. Men det gjør Molde til et mindre skummelt angrepslag, og sånn sett kan nok skaden påvirke negativt for spissen.

En annen ting verdt å merke seg er at det meldes om sykdom i flere klubber nå. Både Jerv og Bodø/Glimt ryktes å ha mange spillere som er usikre til helgens oppgjør. Men trolig går kampene av stabelen. Heller ikke alt flytrøbbelet skal gjøre at noen av helgens kamper står i fare. Men her gjelder det å følge med og spare byttene til like før deadline 15.00 lørdag.

En annen skade verdt å merke seg er at Rosenborgs Stefano Vecchia gikk av med skade mot Levanger i cupen. Svenskens målform og hjemmekamper mot Kristiansund og Jerv i to av de tre neste gjorde egentlig at svensken var en høyaktuell spiller å hente inn nå. Men de evinnelige skadeproblemene gjør ham til et veldig usikkert kort på lang sikt. Og når det nå er høyst uklart om han spiller mot KBK er det bare å glemme.

Billig-spisser

At Vecchia nå er usikker, mens Noah Jean Holm sliter så mye med lyskene at det meldes at han kanskje må operere, og i hvert fall er på sidelinja en stund, gjør imidlertid at Ole Sæter (5.5) nå seiler opp som enda mer aktuell.

Jeg er fortsatt høyst usikker på om han har Eliteserie-kvalitet. Men publikumsappelen er høy, det samme er arbeidsinnsatsen. Og selv om to mål mot Vålerenga ble til byttet ut før pause mot Lillestrøm, så er casen her ekstremt sjelden. En ekstremt billig RBK-spiss som høyst trolig starter, og som møter de to svakeste lagene hjemme snart.

Overgangsvinduet stengt

En annen faktor som er viktig å huske på, og som kan bidra til at det dukker opp noen spennende billig-spillere i juli og august, er at overgangsmarkedet er i ferd med å våkne i Europa. Samtidig kan ikke norske klubber registrere nye spillere før 1.august. Det betyr at spillere som forsvinner ut nå må erstattes fra egne rekker de neste ukene.

Det bidrar blant annet til at vi kan få en annen spennende billigspiss i Skien. Tobias Lauritsen ble sammen med Joshua Kitolano solgt til nederlandske Sparta fredag. Spissen skal spille for Odd noen runder til. Men han forsvinner 26.juli, og overgangsvinduet åpner først 1.august.

Fram til Odd finner en ekstern erstatter kan Abel Stensrud (5.4) være en riktig så flott billigspiss man håper at kan levere.

Lykke til med valgene til helgens runde! Husk deadline kl. 15.00 fredag. Da vet vi også om Veton Berisha spiller eller ei, siden Haugesund - Viking er første kamp.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form