Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: Nå kommer blanke og doble runder!

Dobbeltrunder, blanke runder og hektisk sommerprogram. Dette må du huske når Fantasy Eliteserien starter opp igjen!

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

Endelig er Eliteserien tilbake! Etter en hektisk avslutning med tre runder på litt over en uke kom det plutselig et voldsomt vakuum med fire landskamper. Dermed er det også duket for Eliteserien Fantasy igjen.

For mange blir det nok en følelse av å lure på hvordan status egentlig var der, og hva man bør gjøre nå. I denne saken ser vi på hvilke lag som har blanke runder snart, hvilke billig-spillere som kan være lure å satse på, og hva man bør gjøre med interessante Kristiansund.

Coolbet har Fantasy-odds hver runde i år!

Her er Fantasy-duellene for runde 10:

Her er oversikt over de (foreløpige) blanke og doble rundene:

Runde 12

Dobbel: Kristiansund (Lillestrøm H, Tromsø H)

Blank: Vålerenga

Runde 15

Dobbel: Kristiansund (Odd H, Sandefjord B) og Sandefjord (Molde H, Kristiansund H)

Blank: Aalesund og Lillestrøm

Runde 16

Blank: Haugesund og Viking

Runde 18

Blank: Molde, Odd, Strømsgodset og Viking.

I tillegg er det mulig vi kan få utsettelser på kort varsel i runde 19. For de fire lagene som skal ut i Europa; Bodø/Glimt, Molde, Viking og Lillestrøm, kan utsette sin kamp i runde 19 om de går videre til play off-runden i Europa.

Vi får ikke vite om de fire lagene tar seg så langt før mellom 9.-11.august, noe som gjør at en eventuell utsettelse eventuelt blir kjent like før runde 18. Men etter trekningene som har vært, vet vi at Bodø/Glimt har fått en flott trekning i sine to første kamper i Champions League-kvalifiseringen. De har "sikkerhetsnett" med både Europa League og Conference League om de ryker ut. Så sjansene for at Glimt spiller play off i en av turneringene er god.

Viking fikk en særdeles tøff trekning i tsjekkiske Sparta Praha, og vil være underdogs. Molde møter Elfsborg, mens Lillestrøm møter enten Flora Tallinn eller finske SJK. Usikkerheten rundt disse lagene er vanskelig å legge stor vekt nå, men bør være i bakhodet, sammen med de allerede klare blanke rundene.

Hva gjør man med KBK?

Kristiansund har med andre ord to dobbeltrunder i nær framtid. Opprinnelig var det meldt at de skulle komme i runde 13 og 15, men nå blir det i stedet runde 12 og 15.

Dobbelen med Lillestrøm og Tromsø i runde 12 er ok. Odd hjemme og Sandefjord borte i runde 15 er også ok. Under normale omstendigheter ville trolig mange gått for tre KBK-spillere inn nå. Problemet er bare at KBK har vært forferdelige i hele år.

1 poeng på 7 kamper, skademareritt og generelt svakt spill gjør at to dobbeltrunder nå kan framstå som en gedigen felle. 0-1 for Stjørdals/Blink i en treningskamp sist helg gjorde heller ikke at jeg umiddelbart logget meg inn på Fantasy og la et dusin KBK-spillere i handlekurven.

Med to tøffe kamper nå (Bodø/Glimt H og Rosenborg B) de to neste rundene er det langt fra sikkert at poengfangsten økes før første dobbeltrunde. De to kampene som er i runde 13 og 14 er heller ikke spesielt lokkende. Vålerenga B i runde 13 og Viking B i runde 14 føles ikke akkurat som kamper hvor man vil sitte med trippel KBK.

MEN! Å gå uten virker som et altfor stort sjansespill, uansett om årets KBK ikke er til å kjenne igjen fra tidligere år. Spørsmålet er heller om man skal gå 1, 2 eller 3, og hvilke spillere som er verdt å sjanse på.

Snorre Strand Nilsen i forsvar er et åpenbart valg, og vil trolig bli den desidert mest populære KBK-spilleren. Christoffer Aasbaks potensial for målpoeng fra motsatt back er ikke mye lavere, men trønderen har en litt uggen skadehistorikk. Og med spiss Moses Mawa ute av spill for resten av sesongen seiler Bendik Bye (MID, 6.8) opp som et høyinteressant valg. Ligger trolig nærmest å kunne få spissplassen. Minuttene til Torgil Gjertsen (MID, 7.6) er kanskje tryggere, og med 14 målpoeng i fjor er det fort en mann KBK må stole på at kan finne formen nå.

Et annet poeng som er verdt å huske er at fra runde 12 til og med 15 har KBK nå 6 kamper (3 hjemme og 3 borte). LSK har for eksempel bare 3 kamper. I tillegg til nettopp KBK borte venter Viking hjemme og Odd borte. Lillestrøms forsvarsspillere er, med rette, særdeles populære valg nå. Men kanskje er runde 12 tiden å tenke Strand Nilsen og Aasbak istedet?

For min del handler det også litt om hvor man ligger og hvilke sjanser man vil ta. Årets Fantasy-sesong har vært elendig for min del, og jeg ligger og vaker rundt 2000.plass. For å klatre trenger jeg å ta noen sjanser, og da blir minst dobbel KBK et naturlig valg fra runde 12.

Løven fra Singsaker

En annen som fortjener noen linjer er Ole Sæter. For en Rosenborg-spiss som starter, scorer og koster 5.5 mill?! Er det for godt til å være sant? Ja, trolig. Men vi kan leve i håpet litt til.

For etter å ha kommet inn og bidratt til å redde poeng mot Haugesund, blant annet med assist (fremprovoserte selvmål), ble det startplass mot Vålerenga. "Løven fra Singsaker", som supporterfavoritten også kalles, takket med to scoringer.

Samtidig er det fareskilt ved ham. Selv mot VIF ble han byttet ut etter en time. Og når Noah Holm er tilbake er minuttene enda mer usikre. Men det bir startplass mot Lillestrøm i helgen. Og de to neste hjemmekampene er fantastiske, for de er mot Kristiansund og Jerv. Det er lov å håpe litt til.

Rundens lag:

Viking er nok en gang største oddsfavoritt denne runden, fulgt av Bodø/Glimt. Tromsø (litt for stor favoritt vel?) og Sarpsborg 08 er også under 2 i odds i en jevn runde.

Det er nesten umulig å ikke gi kapteinsbindet til Veton Berisha i en slik runde. Alternativet må være for de som sitter med Magnus Wolff Eikrem eller Ulrik Saltnes, og som ønsker å ta en mer sjansefylt vei.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form