Lukk søk

Fantasy

April 4, 2023

Fantasy Eliteserien: Mange fristende kapteiner!

Runde 23: Molde, Bodø/Glimt, Vålerenga eller Sarpsborg 08 med beste kaptein i helgen?

Foto: Digitalsport

Vi er virkelig i innspurten av årets Fantasy-sesong. Runde 23 står for tur, og er siste runde før en liten landslagspause.

Har du ikke brukt wildcardet ditt allerede begynner det å bli på høy tid å svi det av nå. For i helgens runde har veldig mange av de mest populære spillerne veldig fristende kamper.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Så da venter to store spørsmål; Hvem skal være kaptein blant mange gode valg? Og må Amahl Pellegrino inn igjen?

Coolbet har Fantasy-odds hver eneste runde!

Her er duellene for runde 23:

Raskt tilbake!

For å starte med det siste først; Ja, Pellegrino bør inn - snart. Det var nok mange som tok ham ut da det ble klart at verken han eller Mohamed Ofkir startet forrige runde. Nå er Eliteseriens toppscorer likevel tilbake, raskere enn regnet med.

Men starter han i helgen? Fra runde 24 etter landslagspausen må man uansett ha en plan for å få ham inn igjen på laget. For min del, som ikke tok ham ut, er nyheten om at han er tilbake en enorm gladnyhet. Fra å være en spiller ALLE hadde, så kan man nå skille seg litt ut ved å ha Glimt-stjernen på midtbanen. At Ola Solbakken, også han tilbake fra skadeopphold, startet til venstre, mens Pellegrino spilte de 30 siste minuttene, er imidlertid ikke helt lovende for helgens kamp.

Jeg tror ikke jeg ville prioritert å ta ham inn denne runden. Men jeg ville definitivt ikke solgt ham nå. For Eliteseriens toppscorer har i litt større grad blitt en differanse-spiller nå.

Hvem skal være kaptein?

Men kapteinsbindet er det kanskje for vågalt å sette på ham når man frykter for minuttene på venstrekanten, selv om Haugesund (H) er fristende for Glimt.

Sist helg ga jeg (og veldig mange andre) kapteinsbindet til Casper Tengstedt, som fikk sin første blank i RBK-trøya. Og selv om dansken er i fyr og flamme, er han enkel å se vekk fra når Lillestrøm venter hjemme.

En ting som gjør valget vanskelig er at så mange lag er så store favoritter i helgen. Bodø/Glimt, Molde, Vålerenga og Sarpsborg 08 er alle kjempefavoritter oddsmessig, og flere av lagene kommer trolig til å score mange mål. Dette føles virkelig som en runde hvor feil kapteinsvalg kan straffe hardt.

Coolbets odds viser hvor store favoritter de fire lagene er:

Da står jeg igjen med følgende alternativer:

  • Osame Sahraoui
  • Tobias Heintz (!)
  • David Fofana/Ola Brynhildsen

Molde-kabalen har jeg skrevet om tidligere. Det er soleklart at hjemmekampen mot Aalesund er en fin mulighet for det offensive arsenalet til den kommende seriemesteren. Men igjen er spørsmålet hvilken hest man skal satse på?

De som beholdt Fofana på laget mot Jerv hadde griseflaks. 7 minutter på tampen ga 2 scoringer. Så ble han utvist før timen var spilt mot Djurgården torsdag, hvor han og Ola Brynhildsen startet sammen på topp.

De forferdelige nyhetene rundt bortgangen til Magnus Wolff Eikrems samboer gjør at det trolig kan være samme spisspar som spiller fylkesderbyet mot Aalesund på søndag.

Fofana er definitivt spilleren jeg skulle ønske jeg hadde, men ikke klarer å få inn. Jeg har skrevet mye om ham i denne spalten - og selv når man var ganske trygg på at han skulle spille få minutter i Grimstad finner han en måte å straffe de av oss som ikke eier ham.

Brynhildsen er i enda større grad en differanse-spiller nå. Valgt av "bare" 15.5 prosent av topp 1000 før forrige runde. Mål i fem av sine seks siste kamper, selv om antall minutter er veldig få.

For å sjekke eierskap blant de i toppen av årets Eliteserien Fantasy kan man for øvrig bruke denne nydelige siden. Lang mer relevant enn det totale eierskapet, siden det er veldig mange inaktive lag. (Eksempelvis har Casper Tengstedt "bare" 30% eierskap, men nesten 96% blant topp 1000).

Problemet mitt, og sikkert mange andres, er at det krever å ofte noen man ikke kan kaste på midten nå. Jeg måtte brukt to bytter og tatt ut Vetlesen, Sahraoui eller Heinz - eller byttet Pellegrino. Kanskje er det siste det riktige å gjøre, men når vi vet at det er landslagspause etter runden, og at han høyst trolig er 100% etter det, klarer jeg ikke å gjøre det nå.

Kan blir store sifre

Så er Heintz og Sahraoui for meg åpenbare alternativer.

Sahraouis form er betydelig omtalt etter den fantastiske prestasjonen mot Lillestrøm. Ble sparket ned i Kristiansund, hvor medaljehåpet også fikk seg en støkk. Nå venter et Sandefjord-lag som nærmest er i fritt fall og som lekker stort defensivt. Vålerenga bør ha potensialt til å score 2-3-4 mål i denne kampen, og da er sjansen stor for at magikeren ute på venstrekanten er involvert.

Kombinasjonen av at han garantert blir på banen lenge om han ikke er skadd / kampen avgjort for lengst, og at man møter som har sluppet inn 2+ mål i sine sju siste kamper, gjør Sahraoui til mannen jeg trolig gir kapteinsbindet i helgen.

Sarpsborg 08 har underprestert lenge, men med to seiere på rappen har de endelig kommet seg opp fra kvalifiseringsplassen. Nå venter Jerv hjemme. Borte var de briljante og vant 5-0, og med sin offensive fotball tror jeg fort sørlendingene får en ny, tøff dag på jobben i Østfold.

8 mål, 5 målgivende, 10 bonuspoeng i år, tar straffer og har til og med fått to 90-minuttere nylig blant mange kamper hvor han byttes etter 70-75 minuter. En så god spiller hjemme mot Jerv må alltid vurderes som kaptein. Kvelden før deadline vurderer jeg det reelt. Jeg ville satt Fofana/Brynhildsen foran, men om man ikke har de og vil ta en liten diff på kaptein, så kjør.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form