Lukk søk

Fantasy

April 4, 2023

Fantasy Eliteserien: Følge flokken eller gå amok?

Runde 25:

Foto: Digitalsport

Runde 25 står for døren. Etter at runde 24 inneholdt noen potensielt vanskelige bortekamper og mye usikkerhet rundt mange profiler, venter nå en runde hvor målene potensielt kan flomme inn. Både Bodø/Glimt og Molde er store hjemmefavoritter.

Med det i mente og kun seks runder igjen, så stiller vi spørsmålet om hvor store sjanser det er mulig å ta på slutten. Og ikke minst hvilke av de mest eide spillerne det faktisk er mulig å gå uten nå.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Sjekk Coolbets Fantasy-dueller for runden!

Mange like lag

La oss være ærlige; Det er ganske mange spillere som er "template", altså det sikre valget, de spillerne mange har, akkurat nå. Hugo Vetlesen, Amahl Pellegrino, Ola Brynhildsen, Tobias Heintz og så Osame Sahraoui eller Mohamed Ofkir på midtbanen. Rosenborg-duoen Ole Sæter og Casper Tengstedt på topp, og gjerne Martin Linnes, Vetle Dragsnes og én til i forsvar.

Samtidig er det et par enkeltspillere som har utgjort stor forskjell, og man kan ha hatt 9-10 like spillere og uansett fått store utslag.

Selv er jeg i stor grad "skyldig" selv her også. Av disse mangler jeg nå kun Sahraoui (solgt sist helg)/Ofkir (som  må inn til Jerv hjemme neste helg) og Brynhildsen. Men selv med et såpass standard lag sitter jeg og bekymrer meg for at jeg mangler nettopp Moldes store formspiller, og lurer på hvordan jeg skal få ham inn.

Fordelen min har vært at jeg har vært såpass frempå og truffet med en del av disse spillerne litt før mange andre, og det har ført meg fra en plass rundt 650 til 101.plass på noen uker, samt at jeg fortsatt er igjen i cupen.

Men det store spørsmålet er; Hva er målet mitt for resten av sesongen, og hvor stor risk er jeg villig til å ta for å oppnå det? Det er som kjent også en bakside av medaljen. En gamling kan ta meg 30% oppover resultatlistene, men også sende meg fra 101.plass til 324.plass. For min del er det ganske greit. Pr nå skiller 20 poeng opp til 50.plass og 43 poeng opp til 20.plass. Det kan selvsagt gå. Fjorårets 53.plass er 19 poeng unna, og kunne vært fin å overgå. Men det viktigste nå er egentlig å ikke bli overambisiøs, og tenke at topp 100 er et greit og høyst realistisk mål.

Samtidig er jeg igjen i cupen, og har noen betalingsligaer hvor jeg er mindre enn 20 poeng unna å gjøre noen viktige hopp. Begge deler har betydning for meg nå.

Og det er kjernen i ukas artikkel; Finn ut hva du har som mål for resten av sesongen, og styr risikoen etter det. Er du langt unna plassene du håper på, så må noen av de mest aktuelle droppes for at det i det hele tatt skal være mulig å klatre.

Disse kan droppes

La oss se på de mest populære spillerne blant topp 1000. Som skrevet før, så gir denne fantastiske siden oversikt som er nyttig for alle med ambisjoner i slutten. Eierskap, kapteinsvalg osv blant topp 100, 1000 og 5000 er et meget nyttig verktøy.

På keeperplass er Sjøeng (49%), Wahlstedt (24%) og Hagen (14%) de tre mest populære førstevalgene. Så er Jendal eid av 43% av topp 1000, og disse fikk potensielt en Leicester-lignende situasjon da unggutten startet sist. Jeg angrer litt på Wahlstedt-valget over Sjøeng, mest pga pris, men om man ikke har igjen wildcard bør man uansett stå på sitt valg her ut sesongen.

I forsvar er Linnes (72%) naturlig nok safe, selv om rotasjonsfaren er stigende. Dragsnes (58%) er mer fristende å droppe, spesielt når han nå fort må spille stopper en del. Samtidig så vi mot Glimt at han også herfra kom til gode situasjoner offensivt, blant annet med assist og en god skuddsjanse. Etter Viking (B) og Molde (H) har LSK også fire gode kamper i avslutningen, så tidspunktet for å kaste føles feil. Men han binder opp en del midler, så helt uaktuelt er det ikke.

Odin Bjørtuft (38%) lever også på lånt tid hos meg, spesielt siden jeg har Wahlstedt i mål. Etter KBK i helgen er det egentlig bare Strømsgodset (H) i runde 29 det er aktuelt å doble Odd defensivt, så stopperen står høyt på min bytteliste.

Dilemma på midten

På midtbanen er det egentlig 7 spillere som skiller seg ut som mest eid nå. Blant topp 1000 er fordelingen Sahraoui (58%), Heintz (57%), Jevtovic (56%), Vetlesen (56%), Pellegrino (40%), Ofkir (37%) og Brynhildsen (37%).

For de mange uten Glimt-duoen må sluttminuttene på Åråsen ha vært fortvilende. Angsten må være enda større om man står uten dem mot Sandefjord hjemme i helgen, for der kan det potensielt bli mange mål. Så vet vi at Arsenal-kampen kommende torsdag lurer i bakgrunnen, så det er langt fra sikkert det blir mer enn 60-65 minutter på nøkkelspillerne om Glimt leder komfortabelt. Å kaste dem nå vil uansett være idioti.

Ser vi bare på topp 100, så er det de samme spillerne, men eierandelen på Sahraoui (76%) og Heintz (75%) er vesentlig høyere enn på topp 1000, mens Ofkir (27%) er den flest har kastet.

For min del bidrar det til at Ofkir kommer enda høyere på ønskelisten. Naturlig nok ikke foran denne runden med Bodø/Glimt borte, men Jerv (H) neste. Jeg tror nok jeg ender med Tengstedt som kaptein mot Strømsgodset (H) da, men Ofkir er virkelig ikke langt unna å være et godt alternativ når både Glimt og Molde har tøffe kamper.

Sahraoui hadde jeg egentlig planer om å ha inne ut forrige uke, men da han var skadd, samtidig som flere var usikre på laget mitt, måtte jeg bruke byttet sist for å få ham ut. For de som beholdt ham er nok et bytte ut veldig aktuelt i helgen. Har trent, men er fortsatt litt usikkert hvor mange minutter det blir på Lerkendal. Og med Glimt (H) i neste runde er det to så lite fristende kamper på rad at han nok kastes av mange nå.

Brynhildsen er en spiller jeg rett og slett er nødt til å klare meg uten personlig, slik kabalen er nå. Jeg frykter det voldsomt i helgen, men prioriterer som nevnt sist uke Aalesund-spillere denne helgen. At Molde har en tøff kamp neste helg (Lillestrøm borte), at gullet er så godt i boks og at det fort kan bety rullering når Conference League prioriteres, gjør at jeg ikke tar noen minuspoeng for å få inn formspilleren nå.

Med Rosenborg (H), Viking (B), Sandefjord (H) og Vålerenga (B) i de fire siste frykter jeg selvsagt at han går amok mot Sandefjord, men resten av kampprogrammet, kombinert med at gullet da trolig er i lomma, gjør at jeg ikke får ham inn på en fornuftig måte nå. For de som har Brynhildsen må det være en nytelse, men for de fleste av oss andre er det trolig vanskelig å få ham inn nå. Men sitter du med Sahraoui og nok penger i banken til å gjøre byttet, så er saken en annen.

Også Jevtovic er inne på lånt tid for meg. Egentlig har det vært en skuffelse å ha hatt ham med på wildcard, selv om to straffemål mot HamKam ga uttelling. Har svidd noen enorme sjanser. Skal selvsagt ikke ut av laget med Kristiansund (H) i helgen, men så venter Tromsø (B), Vålerenga (H), Lillestrøm (B), Strømsgodset (H) og Viking (B). Jeg er neppe den eneste som kommer til å ta ham ut for Ofkir kommende helg.

Heintz var heller ikke en som jeg nødvendigvis hadde tenkt å ha inne ut sesongen, men hjemmekampene mot Haugesund nå, Tromsø og Kristiansund gjør at han nok blir ut runde 29, selv om bortekampene mot Viking og Vålerenga er tøffe. Foran Rosenborg (B) i siste runde er han en av de som kan droppes da for en med 90 langt enklere minutter.

I angrep er det enklere. RBK-duoen Tengstedt (96%) og Sæter (91%) er inne på nesten alle lag, mens noen enda foretrekker Fofana (32%) over Brynhildsen. At førstnevnte var suspendert i Europa torsdag gjør at han trolig starter mot HamKam. Liten grunn til å kaste nå, men samtidig er det en vurdering for Fofana-eiere om ikke pengene kan brukes enda bedre på midten.

Tengstedt er, sammen med Pellegrino, den spilleren man må beholde uansett. Sæter er derimot, igjen, usikker til kamp. Kommer det nyheter lørdag om at han trolig ikke starter mot Vålerenga, så kan det hende han forsvinner ut nå. At Stefano Vecchia var tilbake sist gjør at minuttene til Sæter etter alle solemerker blir færre i sluttspurten. Veldig kjedelig å måtte gå uten mot Strømsgodset (H) i neste, men med Molde (B) og Bodø/Glimt (H) i runde 27 og 28 er han egentlig til å unnvære.

Egentlig håper jeg at han er ute nå, for da blir veien til Ebiye (med Jerv B, HamKam H, Sandefjord H og Kristiansund B i de fire neste) veldig enkel. Det er langt fra umulig at jeg uansett gjør det byttet nå, for over de fire neste rundene tror jeg nigerianeren er et bedre valg enn Sæter. Og det handler om kjernen i artikkelen; Det er en risiko jeg er villig til å ta, fordi gevinsten potensielt er stor på en spiller få eier vs en spiller "alle" eier.

Lykke til, og godt kapteinsvalg!

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form