Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: Flykaos og en uventet juvel

Forrige runde ga motgang for mange, mens én spiller må inn på laget nå!

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

OPPDATERT LØRDAG: Amahl Pellegrino er bekreftet ute, bekrefter lege Morten Sørgård til Avisa Nordland. Dermed er vårt kapteinsvalg (se lengre ned) en veldig naturlig erstatter denne runden.

Fantasy kan være et særdeles frustrerende spill. Som når man tar -12 for å få inn Kristiansund-spillere til en fin dobbeltrunde, for så å se at flystreiken (igjen) utsatte KBK - Tromsø.

Samtidig var det nok mange som lettet kunne konstantere at Molde - Tromsø og Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 blir spilt denne helgen, etter mye usikkerhet rundt flyavganger. Uten de to kampene ville nok mange slitt med å stille 11 mann denne helgen uten å ta mange minuspoeng.

Forrige runde var heller ikke rett fram, og ga enorme utslag på jevne dueller. Øystein Øvretveit og Simen Vidtun Nilsen er to populære keepervalg for eksempel. Men der Øvretveit fikk både rundt bur, strafferedning og bonuspoeng i sin dobbel, ble Vidtun Nilsen utvist i sin kamp. 21 poeng i forskjell mellom to jevne valg på én runde er fullstendig brutalt.

Samtidig var 1 mål på 180 minutter langt under det de fleste av oss hadde ventet av Molde i forrige runde.

Det som er viktig å huske på for de som opplever motgang nå, er at det gjelder for flere. Og at vi nå er inne i en del av sesongen hvor mange helt eller delvis kaster inn håndkleet. Med 18 runder igjen er det alle muligheter til å klatre både i miniligaer og i sammendraget.

Coolbet har Fantasy-odds hver eneste runde!

Her er Fantasy-duellene for runde 12:

Ofkir må på!

Så over til det viktigste: Kommende kamper. Det er to spillere jeg virkelig ønsker å få inn på laget til runde 13, som spilles i helgen.

Stefano Vecchia skulle egentlig inn til hjemmekampen mot KBK i runde 11, men måtte stå over. Tilbake med scoring i Stavanger sist, og med hjemmekamp mot Jerv nå er han et meget fristende kapteinsemne.

I fjor var han aldri et naturlig valg grunnet skadene, men 11 mål på 1250 minutter, og hele 13 bonuspoeng på de 17 kampene han fikk. Da ga et poengsnitt på 6,11 poeng pr kamp. I år er tallene lignende. Har tre kamper på sidelinja og én som innbytter. På de 8 kampene fra start har han samlet 9, 3, 16, 3, 13, 9, 7 og 7 poeng. Eller et snitt på 8,375 poeng pr kamp. Rundens kaptein!

Den andre spilleren som seiler opp som et brennhett valg er mer overraskende. Mohamed Ofkir satt for det meste på benken i Sarpsborg 08 i fjor, men scoret mot gamleklubben i helgen. Det var tredje strake runde med scoring for kantspilleren, i tillegg til 2 målgivende på de samme kampene. Imponerende av Ofkir, som også noterte seg for hat trick borte mot Strømsgodset.

13, 10 og 11 poeng på de siste 3 kampene gjør at midtbanespilleren, som koster 6,8 mill i skrivende stund, er mest kjøpte spiller i øyeblikket. Det er til å forstå. Når de tre neste rundene er Aalesund (H), Jerv (B) og så dobbeltrunde med Molde (H) og Kristiansund (H) frister det veldig å kjøpe ham nå. Igjen viser Sandefjord at de kan få mye ut av kantspillere som er avskrevet andre steder, og dermed blir det igjen Fantasy-mat ut av det.

Så til et annet spørsmål som nok gjelder flere enn meg: Hva gjør man med KBK-spillerne hentet inn til det man trodde var en dobbeltrunde? To antatt tøffe bortekamper mot Vålerenga og Viking venter i de to neste rundene. Men i runde 15 har de en fin dobbel. Og den utsatte Tromsø-kampen må inn et sted og gi enda en dobbel etterhvert.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form