Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: Spillerne du MÅ ha i runde 12

Tre lag har dobbeltrunde i runde 12 og må inn på laget ditt.

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

Det svinger særdeles fort i Eliteserien Fantasy. Sist runde skrev jeg om at usikkerheten rundt Veton Berisha og Stefano Vecchia gjorde at David Datro Fofana var et must å ha inn. Det stemte egentlig godt, for både Berisha og Vecchia endte med 0 minutter. Men ettersom Moldes kamp mot Jerv ble utsatt viste det nok en gang at det lønner seg å spare på byttene - i motsetning til hva de over 2000 som byttet inn Fofana hadde gjort.

Så kom nyheten om at Molde - Jerv er flyttet inn i runde 12. Dermed er det 3 lag med dobbeltrunde foran seg. Nå er det virkelig tid for å gjøre gode, trygge valg og ikke være redd for minuspoeng.

Samtidig er et mulig omfang av flystreik uavklart ennå - så her kan endringer skje på kort varsel. Som alltid - Spar byttene så lenge du kan! Informasjon er særdeles viktig nå med både skader, sykdom og streik som gjør at ting kan kastes rundt.

Coolbet har Fantasy-odds hver runde i år!

Her er Fantasy-duellene for runde 12:

Glem Jerv

De tre lagene som har dobbeltrunde er:

Molde: HamKam (B), Jerv (H)

Kristiansund: Lillestrøm (H), Tromsø (H)

Jerv: Haugesund (H), Molde (B)

Samtidig har Vålerenga blank runde. Og oslolagets form gjør at man vel neppe vil beholde noen derfra nå.

Det definitivt enkleste laget å forholde seg til her er egentlig Jerv. Sitter du med Øystein Øvretveit, så har du spillerne du trenger. Er du på wildcard bør nok samme mann inn i målet. Og er du blant de mange som har Mathias Wichmann sittende på benken, så er det neppe dumt å dytte ham inn på banen denne runden.

Sitter du uten, så er det neppe verdt å bruke bytter her, for både Molde og Kristiansund (som har dobbeltrunde også i runde 15) bør prioriteres over sørlendingene, som ser ut som et klart nedrykkslag. KBK ser riktig nok også ille ut, men her er potensialet langt større, og de kommende rundene mer fristende

Ingen andre har noen høy eierandel, og med Rosenborg (B) og Bodø/Glimt (B) som to av lagets tre neste kamper vil man heller ikke ha Jerv i de kommende rundene.

5 spillere du bør ha

Det skal godt gjøres å få inn alle her, men jeg mener prioriteringslista for hvilke spillere som skal inn er veldig tydelig nå. At Molde også har et fantastisk kampprogram i de kommende rundene bidrar til at jeg mener man ikke bør være redd for å ta -4 eller -8 for å få inn de riktige spillerne herfra.

1. David Fofana

Det soleklare kapteinsvalget denne runden. Jerv-kampen hadde egentlig vært nok, men når man i tillegg får HamKam borte, så er valget selvsagt.

Mål i de tre siste kampene nå etter å ha kommet tilbake fra skade. Med Magnus Wolff Eikrem og Ola Brynhildsen ute er Fofana ekstremt viktig for Molde offensivt nå, og det bør bli mange (opp mot 90) minutter i begge kampene.

Egentlig ikke så mye mer å skrive. Annet enn at jeg ville vært alvorlig nervøs for å gå uten ham denne runden.

2. Kristoffer Haugen / Martin Linnes

Jeg har Linnes på mitt lag, og er veldig fristet til å få inn Haugen. For å gå for begge de offensive vingbackene kan fint forsvare å komme inn på laget. For min del lar det seg ikke løse med laglogistikken og kun ett bytte.

Haugen står med 2 mål og 2 assist så langt, Linnes med 2 mål og 1 assist. Jerv hjemme kommer til å bli en kamp hvor begge ligger svært høyt i banen, i tillegg til at sjansen for rent bur er god. Får i tillegg 90 minutter med "bonus" på Hamar.

Minst én av de er nok på de fleste lag allerede, og jeg misunner de som får inn begge her.

3. Magnus Grødem

Ble hvilt fra start i cupkampen mot Eidsvold Turn, men kom inn og gjorde 2 mål. Har scoret 4 mål på de 6 siste kampene i serien, og med Magnus Wolff Eikrem og Ola Brynhildsen fortsatt et godt stykke unna å være klare, er Grødem mannen som kommer til å få de fleste minuttene ved siden av Fofana.

Her må man nok påberegne noen bytter etter 60-70 minutter eller at han hviles når europacupen starter. Men Grødem bør få mer enn nok minutter over de neste 5-6 rundene. Prisen på 8,1 mill er overkommelig, og det frister langt mer enn billigalternativet Emil Breivik (5.5).

4. Snorre Strand Nilsen

Hadde ikke Molde fått dobbeltrunde denne runden, så tror jeg den særdeles offensive backen, som scoret 6 mål i fjor, hadde vært mitt kapteinsvalg. Prisen har sunket fra 6.0 til 5.6 i år takket være KBKs begredelige form.

Lillestrøm uten Gjermund Åsen hjemme er en ok sjanse, og Tromsø hjemme en enda finere sjanse for KBK. Med tanke på hvor usikre minuttene er for de offensive KBK-spillerne, så er backen det mest fristende valget.

Christoffer Aasbak på motsatt back kunne vært et alternativ. Men når han koster mer (5.9) og kommer til å ha en langt lavere eierandel er valget enkelt.

5. Bendik Bye

Er det verdt å ha med en offensiv KBK-spiller slik de har sett ut? Tja. Med dobbeltrunde både nå og i runde 15 (Odd H, Sandefjord B) så mener jeg det er verdt sjansen. 1 poeng så langt er så klart elendig, men etter fem strake sesonger på øvre halvdel fortjener vel KBK en siste rest av tillit?

Med Moses Mawa ute for sesongen er Bye nå, i kamp med Brynjolfur Willumsson, KBKs alternativ på topp. Trønderen er midtbanespiller i spillet. Statistikken fra de fem foregående sesongene viser en spiller som har spilt enten rundt 40% eller 70% av lagets minutter. Har 39 målpoeng i Fantasy fra like over 7500 minutter. Målpoeng hvert 194. minutt er ikke fantastisk, men likevel. Det hører til at det meste har kommet fra kantplass.

Har startet 7 av 8 kamper han har vært frisk til, og har spilt 90 minutter i 4 av dem.

Skal man gå for noe annet enn forsvarer fra KBK, så må det enten bli Bye eller billigalternativet Amidou Diop (4.5), som er en av Eliteseriens aller mest skuddglade spillere. 27 skudd så langt, 22 av dem fra utenfor straffefeltet (flest i serien). Kun 6 av skuddene har imidlertid gått på mål, men både sist mot RBK og i første runde mot KBK har det blitt scoring ut av det.

Sykdomsbekymring

Det var mange som fant plass til Ole Sæter forrige runde, og med hat trick fikk de full valuta fra Rosenborg-spissen. Men nok en gang ser vi at enormt mange gjør altfor forhastede overganger.

For i skrivende stund har 1881 managere tatt han inn før kommende runde. Forståelig for de som er på wildcard, men for alle andre må det føles litt nervøst nå. For Ole Sæter var ikke med mot Sandnes Ulf i cupen torsdag på grunn av sykdom, og det er høyst usikkert om han blir klar til Viking-kampen søndag.

Det er fristende å gjøre tidlige overganger med spillere som nesten garantert skal opp i pris. Men informasjon vil nesten alltid trumfe prisendringene. Det ser man tydelig i denne runden, hvor Sæter-sykdom og Moldes dobbeltkamp begge kom tirsdag.

Nå ser det ut som Sæter og Stefano Vecchia ble klare siden begge har reist til Stavanger. Men sistnevnte, sammen med Veton Berisha, var en annen påminnelse sist helg. Ingen av de spilte da, og for de mange som beholdt Berisha pga. tidlige bytter må det føles tungt at Viking-stjernen neppe er klar til helgens kamp mot Rosenborg.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form