Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: Spillerne du må ha i dobbeltrunden!

Runde 20: En stor og avgjørende runde nærmer seg. Se hvilke spillere vi mener er de viktigste å få inn.

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

Årets siste store runde går av stabelen denne helgen. Med samtlige 16 lag i aksjon, hvor av fire av dem har to kamper, blir dette en stor og interessant runde.

Og der det i andre dobbeltrunder, både i år og tidligere, har vært ganske enkelt å komme til en form for enighet om et optimalt lag, er det veldig mange muligheter i runde 20.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

For i tillegg til at Viking, Kristiansund, Tromsø og Strømsgodset har dobbeltrunde, så har både Lillestrøm, Molde og Bodø/Glimt på papiret enkle kamper. Det gjør at det er mange veier det er mulig å gå i denne runden.

At Martin Linnes gikk av med skadekjenning etter 29 minutter torsdag, mens Ole Sæter meldes å være usikker med sykdom, gjør at det kommer inn enda en dose usikkerhet i runden.

Coolbet har Fantasy-odds hver eneste runde!

Her er duellene for runde 20:

Tre tips

Det er selvsagt alltid vanskelig å gi noen definitive tips for en runde, for alt avhenger av hvilke spillere du har, om wildcard og andre chips er brukt, budsjettet, og hvor store sjanser man vil ta.

Men noen klare råd er det mulig å gi for kommende runde:

1. Ikke bruk wildcard!

Står du fullstendig uten spillere fra de fire lagene som har dobbeltrunde, og samtidig tynt på Bodø/Glimt? Da er du unntaket som kanskje bør vurdere det nå, uten å gå amok på Viking, Tromsø, Strømsgodset og Kristiansund.

For alle andre, så handler det nå om å ha spillere fra de fire lagene. Men med tanke på at Bodø/Glimt, Molde og Lillestrøm også har strålende enkeltkamper denne runden, så skal det egentlig mye til for at man ikke står ok til denne runden.

Problemet med å ta et wildcard nå er at det, slik jeg ser det, er mye enklere å lage seg et wildcard-lag fra runde 21 som man ønsker å beholde kjernen på ut sesongen. Jeg har allerede lekt meg litt og sett hva som er mulig nå.

Bodø/Glimt og Molde vil man fort ha inn minst 2 spillere fra, Rosenborg har 2 spisser det er vanskelig å unngå, og både Sarpsborg 08 og Odd har flott kampprogram fra runde 21 og noen uker framover. Vil man egentlig ha veldig mange fra Viking, Tromsø, Strømsgodset og Kristiansund etter denne runden? Nei.

2. Bruk Rik onkel eller To kapteiner

Er du blant de få som har igjen den mektige chipen hvor du kan bytte ut hele laget ditt uten å tenke på budsjett? Bruk det denne runden!

Det kommer høyst trolig ingen andre dobbeltrunder eller blanke runder resten av sesongen. Dette er definitivt den beste sjansen til å bruke chipen av de gjenstående rundene. Fofana, Pellegrino, Linnes/Haugen, Vetlesen og så fylle på med spillere fra lagene med dobbeltrunde.

Statistikk fra denne glimrende siden, som blant annet viser eierandel innenfor topp 100 og topp 1000, viser at det faktisk er 100 stykker igjen blant de som ligger blant de 1000 beste nå, som har igjen Rik onkel. Er du blant de, så er dette høyst trolig den beste runden å bruke opp chipen.

Det er enda flere som sitter igjen med denne To kapteiner. 23.9% av topp 1000 har til gode å finne en fornuftig runde å bruke denne.

Det er selvsagt mulig å frykte minuttene til Amahl Pellegrino, August Mikkelsen og Zlatko Tripic, tre naturlige kandidater. Men Pellegrino mot Jerv kommer til å ha et eierskap godt over 100% i toppen, og de to andre har en fristende nok dobbel til at jeg mener dette er en god runde å kjøre to kapteiner.

3. Ikke selg spillere fra Molde, Glimt og LSK

Ingen regler uten unntak, så klart. Men som skrevet i punkt 1, så har alle de tre topplagene flotte kamper. Å vrake spillere som Hugo Vetlesen og Vetle Dragsnes til denne runden for å få inn Bendik Bye eller Gustav Valsvik? Neppe verdt det. Spesielt ikke for de som da må ut med -4 eller -8 poeng.

I de aller fleste dobbeltrunder vil det høyst trolig lønne seg å kjøre flest mulig spillere fra disse lagene. Men kampprogrammet til topplagene i helgen gjør at det er vanskelig å selge noen derfra.

Spillere verdt å hente

Så over til det mest aktuelle i denne saken; Hvilke spillere bør du hente til denne runden?

For å svare på det spørsmålet, så er det enklest å starte med Kristiansund. Har du, som meg, beholdt Bendik Bye, bør han beholdes nå. Ville jeg kjøpt ham før denne runden, med Lillestrøm B og Viking H? Trolig ikke. Og andre fra KBK bør være langt ned på prioriteringslisten, med tanke på lagets prestasjoner i år.

Fra Tromsø er August Mikkelsen (7.8) den naturlige spilleren å hente inn. Men hvordan er formen? Etter å ha fått et kne i ryggen sist gikk han ut med skade, og nylig sto han over cupkampen på Hamar for å heller få litt hvile og trening uten duellene man møter i en kamp.

JOKER: August Mikkelsen har ikke sprudlet i målprotokollen i år, men seiler likevel fram som høyaktuell for kommende runde. Kaptein?

Ellers er det fristende å gå defensivt på Tromsø. For min del har veien blitt Jakob Haugaard (5.0) i mål, siden det passet laget mitt. Ingen enorm kandidat på lang sikt, til det er prestasjonene for ujevne og redningene for få. Men TIL er bunnsolide hjemme, og med to hjemmekamper må det prøves. Niklas Vesterlund (5-

Niklas Vesterlund (5.6) med 2 mål, 2 målgivende og anstendige underliggende tall er nok det meste valget isolert sett, men prisen gjør det litt vanskelig for noen å få ham inn. Christophe Psyché (4.9) hakket billigere, og minuttene bør være sikre.

Skulle Mikkelsen være skadd er Eric Kitolano (7.3) et lurt alternativ på midten. Men ett gult kort unna karantene er det en fare der jeg ikke liker. Samtidig er han dypere i banen nå som Lasse Nordås er hentet og Jasse Tuominen har fått mer spilletid. Tromsøs angrep kan imidlertid være litt flytende, og Kitolano kommer til å spille mange minutter (om det ikke blir karantene).

Dilemma i Drammen

Sist uke skrev jeg om Strømsgodset, og mente tiden var inne for å hente spillere derfra. Men der Lars Vilsvik var skadd og Herman Stengel lå dypt, så sto Fred Friday, Ipalibo Jack og Fred Friday virkelig fram.

Det er imidlertid et stor MEN for alle som ikke kom på Godset-toget sist, og som nå går hardt inn for å hente 3 spillere derfra. Husk at Strømsgodset er et totalt forskjellig lag hjemme og borte. I fjor var de Eliteseriens dårligste bortelag med 8 poeng og 10 mål. I år er det litt bedre, men 8 poeng og 7 mål er status på 8 kamper. De har altså scoret 17 mål på 23 bortekamper!

Tobias Gulliksen (7.7) har for eksempel ingen målpoeng borte, og alle 5 målene i fjor kom på Marienlyst. Med 1.5% eierskap er han imidlertid en super-diff som kan gi god verdi her, for de som vil skille seg ut. Fred Friday (7.7) har scoret 2 av sine 11 mål for klubben på bortebane. Og selv om det var en periode i vår hvor de var imponerende borte, så er dobbel defensivt neppe noen god tanke nå.

Nå er Sandefjord borte en mer gunstig motstander enn det meste ellers, og jeg tror de scorer der. Men selv om jeg solgte inn Godset hardt sist uke, så var det med en fantastisk hjemmekamp da også.

Det føles uansett som at man vil ha inn noen. Mange vurderer nok Friday inn for Lars-Jørgen Salvesen, eller å få inn Hove/Gulliksen på midten. Har man muligheten er minuttene til Stengel (5.8) og Jack (4.9) nesten garantert, og til den prisen er begge fine alternativer i denne runden.

En ting å ha i mente om Hove er at overgangsvinduet stenger onsdag kveld, når de også spiller i Tromsø. Kaaan Johan Hove selges utenlands, og dermed misse den? Muligheten er der.

Med andre ord er Strømsgodset litt kinkig denne runden. Det føles som man bør ha inn noen, men hvem? Hove tryggeste valg utenom mulig salg, Stengel og Jack gode billigalternativ, Friday spennende (og passer mange som angriper), mens Gulliksen er en interessant diff. Jeg ville ikke hittet inn en forsvarer nå, men med tanke på Vilsviks skade er Valsvik trolig beste valg.

Hva nå, Viking?

For min del er Viking en liten hodepine denne runden. Jeg liker programmet deres isolert med Vålerenga (H) og Kristiansund (B).

Problemet er at de spilte Conference League torsdag, som var hovedfokus, og kanskje kan den enorme nedturen på overtid der henge igjen. At det nå blir 3 kamper på 7 dager gjør at rotasjon er nesten garantert.

Samtidig er det svært få spillere på det nåværende Viking-laget som har stått fram og som jeg egentlig har lyst på. Zlatko Tripic startet sesongen fantastisk, men 90 minutter torsdag og har knapt spilt i Eliteserien på lenge på grunn av skade, karantene og rotasjon.. Til 9.5 hadde han vært strålende denne runden om ikke Vikings Europa-eventyr forstyrret. For hvor mange av de 180 minuttene får han nå? Tar straffer, og med Berisha solgt er han virkelig nummer 1 offensivt. Her skal det tviles fram til deadline for min del.

MÅ INN? Zlatko Tripic er et stort dilemma denne runden!

Daniel Karlsbakk (5.0) et spennende budsjettvalg i angrep nå, men minuttene der igjen - og skal det prioriteres nå når så mange andre angripere frister?

Da ender jeg i forsvar. Sondre Bjørshol er nå mest høyre stopper i 3-5-2, og dermed mye mindre fristende enn om han spilte vingback. David Brekalo (5.3) og Viljar Vevatne (4.7) har potensial på dødballer og spiller nok mye. Litt skummelt at begge er ett gult unna karantene. Samme med Shayne Pattynama (5.2), som heller ikke har sett like fristende ut offensivt i år, og hvor rotasjon er en fare.

For min del er kvoten på Tromsø og Strømsgodset fylt opp med 2 spillende spillere fra hver klubb, i tillegg til billige benkespillere som ødelegger for at jeg kan ta inn en tredje. Bendik Bye blir værende. Så for meg er dilemmaet hvilke(n) spillere jeg velger fra Viking.

Pr nå er Tripic inne, men jeg frykter virkelig at det kan koste mer enn det smaker. Samtidig krever det -4 og at Adrian Pereira går ut i forsvar for meg. Pr nå har jeg akkurat ikke råd til Brekalo, som jeg har mest lyst på. Så da kan det bli et sjansekort på Pattynama, som vi tross alt vet har et stort offensivt potensial. Men det kan også ende med 45 minutter og gult kort mot Vålerenga, og så karantene i Kristiansund.

De 5 som frister mest i dobbeltrundene:

  1. August Mikkelsen
  2. Zlatko Tripic
  3. Tromsø-defensiv (Vesterlund/Haugaard)
  4. Fred Friday/Johan Hove
  5. Bendik Bye

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form