Lukk søk

Fantasy

April 4, 2023

Fantasy Eliteserien: Erstattere for Sjøeng, Linnes og Sæter!

Runde 27: Ny runde med sentrale spillere ute av spill. Her er de beste alternativene!

Foto: Digitalsport

Kun fire runder igjen av årets Fantasy-sesong. Samtidig er det en ny runde med skadebekymringer som gjør at mange må rokkere på laget.

Denne gangen er det Martin Linnes og Kristoffer Haugen som er skadd, Ole Sæter som er høyst usikker og Magnus Sjøeng som er suspendert. Svært mange har tre eller fire av disse, så dermed er man nødt til å jakte erstattere.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

I denne saken får du mine forslag til de beste erstatterne.

Keepere

For de som hadde Sjøeng inne ble 0-6 for Bodø/Glimt et mareritt. Rødt kort og minuspoeng for baklengs gjorde at målvakten endte på uhyggelige -5.

Her er keeperne jeg ville gått for om et bytte var krevd på slutten:
Lars Jendal (HamKam, 3.9)

Åpenbart umulig å komme utenom, og mange har allerede ham i kombinasjon med Sjøeng, slik at man slipper å bruke bytter på keeperplass. Jendal har litt overraskende fått sjansen i buret i slutten av sesongen med tillit i de tre siste kampene. Prisen er særdeles fordelaktig, så for de som ikke har ham må det være meget tiltalende.

At forsvar er det beste angrep hos HamKam, som trenger hvert eneste poeng for å holde seg over kvalifiseringsplass, gjør ikke Jendal mindre fristende. Strømsgodset (H), Sandefjord (B), Tromsø (H) og Lillestrøm (B) er også et kampprogram som virker forlokkende.

Her er det rett og slett så god verdi for pengene at selv jeg, som egentlig ikke har et problem på keeperplass, vurderer et bytte nå.

Jakob Haugaard (Tromsø, 5.0)

Også et godt valg. Selv om danskens sesong over ett ikke har vært altfor solid, så har han blitt tryggere og tryggere utover sesongen.

Og her er det først og fremst kombinasjonen av form og kampprogram for Tromsø som frister. TIL er det 5.beste laget i Eliteserien siden landslagspausen i juni, og er på jakt etter 5.plassen som innehas av Vålerenga på den tellende tabellen. Samtidig kjemper de for å holde en rekke forfølgere bak seg.

Med Sarpsborg (B), Jerv (H), HamKam (B) og Aalesund (H) har Tromsø et veldig innbydende kampprogram på slutten av sesongen. Var en slager å gå for defensive spillere fra Tromsø sist høst. I år er nullen holdt bare tre ganger, men det bør være gode muligheter i de siste kampene. En TIL-spiller defensive ser fornuftig ut, så for de med Sjøeng-problemer kan det enkelt løses her.

Sten Grytebust (Aalesund, 5.3)

Her vil nok de fleste føle at han burde vært med allerede før dobbeltrunden - og med fasit i hånd, som er to smultringer, så er det rett. Likevel, kan ikke Grytebust fortsatt være et godt alternativ for de som må på keeperjakt?

Sandefjord (H), Kristiansund (B), Lillestrøm (H) og Tromsø (B) er et absolutt spiselig kampprogram, spesielt for et lag som ikke akkurat går ut på banen for å underholde, men som i likhet med HamKam kjemper for hvert eneste poeng.

AaFK har nå holdt nullen seks ganger. I tillegg har Grytebust fått solide 14 bonuspoeng.

Ut med Sæter?

Andre hovedtema i denne artikkelen er det som har blitt en av årets desidert største profiler i Eliteserien, Rosenborg-spiss Ole Sæter. Enorm levering i intervjuer, på banen og som fantasy-valg. Men er det nå på tide å kaste ham fra laget sitt?

La meg først innrømme; Jeg tok sjansen til denne runden. Det var eneste mulighet for å få inn Moses Ebiye, og noen sjanser må man vel ta? Samtidig tror jeg nok noen vil gjøre samme valg som meg nå.

For ikke bare har Rosenborg nå to enormt tøffe kamper i Molde (B) og Bodø/Glimt (H). To kamper hvor jeg veldig fint lever uten Sæter på laget. Legg til at Stefano Vecchia er tilbake (fikk en halvtime for Sæter sist og scoret), at Sæter "alltid" er småskadd og minuttene har blitt færre. Og ikke minst kontroversen rundt at han nå har valgt Jim Solbakken som agent.

Det siste har skapt enormt med oppstyr fra supporterne, som ikke akkurat setter pris på den profilerte agenten. Det gjør at Sæter har falt kraftig i kurs for mange. Jeg tror likevel ikke det gjør altfor mye med tanke på spilletiden i de fire siste kampene. Kjetil Rekdal og Rosenborg jakter medalje og spill i Europa, og de beste kommer til å spille.

JUBEL SØNDAG? Ole Sæter er igjen usikker til kamp. Foto: Digitalsport

Det er heller kombinasjonen Vecchia og at de to neste kampene er så tøffe som gjør at jeg tror flere vil følge meg i å ta ham ut nå. I de tre siste kampene har det blitt 71, 69 og 64 minutter, og det blir nok noe i samme lende framover. At han også denne uka, som så mange ganger før, ikke har trent normalt, gir ekstra grunn til bekymring. Denne gangen virker det høyst usikkert om han er klar. Følg med på nyheter fra lørdagens trening!

Så er det et naturlig ankepunkt mot å bytte at verdien på ham rett og slett er enorm, selv om prisen har steget fra 5.5 til 7.0. Selv fikk jeg bare 6.3 for å selge ham sist, og må dermed opp i pris om jeg vil ha spissen tilbake til de to siste kampene, som frister langt mer (Jerv B og Sarpsborg H).

Et annet ankepunkt er at det ikke er veldig mange fristende spisser nå, og de man vil ha inn er mye dyrere. Bak selvskrevne Casper Tengstedt er det egentlig Thomas Lehne Olsen (10.8), Torgeir Børven (9.1) og David Fofana (10.8) som er mest fristende på spissplass nå. Jeg og mange andre sitter med Moses Ebiye (7.4), som skal få bli på laget de to neste rundene. Planen min er at Sæter skal tilbake på laget for ham da - men om Vecchia spiller seg inn på laget kastes planen over bord.

Runar Espejord er også en joker her, men samtidig er også han en veldig dyr joker (10.7). Mål i de tre siste startene i Eliteserien, samt at laget var klart best etter pause mot Sandefjord (han kom inn i pausen etter at han og et par til ble hvilt). 8 mål, 1 målgivende og 3 bonuspoeng er langt unna det vi har lært oss å forvente fra en Glimt-spiss, og det blir neppe mange 90-minuttere med Lars-Jørgen Salvesen ennå i kabalen. Men Glimt sprudler offensivt, Espejord kommer til sjanser både mot Eliteserie-bunnlag og Premier Leagues serielder, og så er det effektiviten som er mye å utsette på. Samtidig bør Kristiansund (H) til helgen være en god sjanse til å markere seg også for spissen.

Faris Moumbanga (6.4) var tilbake mot Haugesund sist, men KBK-spissen misbrukte et par store muligheter. Tapet gjør at lagets muligheter til å overleve er langt dårligere. elv om spissen var småpopulær etter 5 mål på 4 kamper for litt siden, vil man egentlig dit nå? Å ta inn en spiss fra et bunnlag før de møter Bodø/Glimt borte virker ikke som en vinneroppskrift. Så er de tre siste kampene langt bedre sjanser. Aalesund (H), Sarpsborg 08 (B) og Jerv (H). Helt uaktuell å ta inn denne helgen for meg, men neste runde er det en mulighet jeg holder åpen.

Endringer i forsvar?

At både Martin Linnes og Kristoffer Haugen mister fredagens kamp ifølge Romsdals Budstikke gjør at mange nok tenker på å finne en erstatter i forsvar.

Det er også mulig å spare dem for å sjanse på snarlig bedring, men kampprogrammet på slutten (Viking B, Sandefjord H og Vålerenga B) er ikke sååå fristende, med unntak av hjemmekampen.

For min del er jeg veldig i tvil om jeg skal selge Linnes nå, eller bare la Jonatan Tollås Nation komme inn på laget. Jeg vil tro de fleste har en spillende forsvarer på benk som kan gjøre nytte en runde.

Men for de som må/vil bytte, her er de beste erstatterne:

Aleksander Melgalvis (HamKam, 5.3)

4 mål, 5 målgivende og 5 bonuspoeng har ført den rutinerte vingbacken opp topp 10 blant forsvarspillerne. Med alt og spille for og et forlokkende kampprogram (Strømsgodset H, Sandefjord B, Tromsø H, Lillestrøm B) er det fristende å se mot Mjøsas bredder.

Mathias Løvik (Molde, 4.9)

10, 6 og 9 poeng på de tre siste startene før det var tilbake på benk mot Lillestrøm sist. Med Haugen ute tyder alt på at Løvik starter som venstre vingback. Et alternativ hvor prisen åpenbart er altfor lav, selv om Rosenborg hjemme ikke er den perfekte kampen nå.

Warren Kamanzi (Tromsø, 5.0)

Nevnt her tidligere. Ikke en optimal kamp mot offensivt solide Sarpsborg 08 borte i helgen, men så venter Jerv (H), HamKam (B) og Aalesund (H). En fin mann å få inn da. Har fått tillit på vingbacken i slutten av sesongen som følge av skader, og har tatt mulighetene sine. 3 mål og 2 målgivende på litt over 1100 minutter.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form