Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Fana takker for hjelpen: - Fått en livline hevet etter oss hver runde

Braktap mot Frigg og 1-1 mot Os er langt under forventninger og ambisjoner i Fana. Da passer det godt at konkurrentene i 3. divisjon avdeling 4 også snubler.

Foto: norskfotball.com

Ingen av de fire lagene «alle» hadde som opprykksfavoritter før seriestart står med full pott så langt. Det gjør derimot outsideren Fyllingsdalen mens Lyn har to poeng og Fana kun ett.

- Vi er ganske langt unna å være fornøyde. Det har egentlig vært en litt skeiv start for vår del med sykdom inn mot seriestart. Det ble litt koronatester, ingen var positive, men vi mistet noen treninger og litt sånn. Ingen ideell oppladning. Så gikk vi på en solid smell som nok gikk litt på selvtilliten løs. Vi var heller ikke voldsomt gode mot Os. Det har ikke vært gode kamper fra oss, men vi jobber med å komme oss opp, sier en ærlig Fana-trener Ørjan Håland til norskfotball.com.

Men hva skal man trøste seg med når det butter? At veien opp ikke er skremmende lang da også konkurrentene roter, kan være en løsning.

- Vi har fått en livline hevet etter oss hver runde. Vi er fortsatt med. Og da er det samtidig surt å tenke på hvor bra dette kunne sett ut for vår del med en bedre start, men vi kan ikke tenke sånn heller. Vi er på gang, vi, lover Håland.

Lyn-trøbbel

Med halv serie og kun 13 seriekamper er en svak start dårligere nytt enn normalt. Mens Fyllingsdalen står med seks poeng, fulgte Frigg opp storseieren mot nettopp Fana med 1-1 mot naboen Ready sist.

Lyn utlignet til 2-2 på overtid mot Lysekloster før de mistet ett poeng hjemme mot nedrykkstippede Årdal etter at 90 minutter var passert i den utsatte kampen onsdag. Nå får Lyn besøk av Sandviken, Frigg tar imot Bjarg, Fana reiser til Sogndal for å møte klubbens andrelag og Lysekloster skal ut i en tøff bortekamp på Stord.

- Resultatene overrasker nok de fleste hittil. Folk ble nok overrasket da vi røk 6-1 mot Frigg og så ut som et middels 4. divisjonslag. Men hvis vi tenker oss litt om tror jeg disse resultatene er det mest naturlige i verden etter et og et halvt år uten fotball og med en veldig krevende oppladning. At det er kun 13 kamper kan også skape en stress-situasjon, tror Fana-sjefen og fortsetter:

- Den stabiliteten tror jeg ikke du finner hos noen av lagene nå. Jeg tror det blir en veldig variert sesong der alle kan ta poeng fra alle.

- Står det likevel mellom dere, Lyn, Frigg og Lysekloster?

- Ja, pluss at jeg vil ta med Fyllingsdalen, men jeg har stor respekt for alle vi møter. Jeg tror ikke det kommer noen behagelige kamper i 3. divisjon i år. Avdelingen vår virker tøff, men det er bare gøy at hver kamp krever. Det er god øving i seg selv. Det er noe jeg setter veldig pris på. Har vi ambisjoner må vi tåle å møte gode lag i 3. divisjon.

Ønsker seg opp

Og ambisjonene er store på Nesttun Idrettsplass. Brann er selvsagt den opplagte eneren i Bergen der Åsane har sjarmert som en god nummer to, men bak den duoen ønsker Fana å posisjonere seg. Minst.

Da er plan A å komme seg opp ett hakk allerede denne sesongen.

- Det er noe vi jobber med uansett i Fana. Klubben vil opp, og alt ligger egentlig til rette for at vi skal kunne klare det selv om vi i sommer solgte en spiller til Mjøndalen, mistet spissen vår til studier i Trondheim og en kant nå forsvinner til Paris. Samtidig har vi veldig, veldig spennende Fana-gutter jeg er bombesikker på kommer til å fylle disse tomrommene etter hvert, sier Håland.

- Fana ønsker å bli en god 2. divisjonsklubb?

- Hvis man ser på kompetansen i klubben, fasilitetene og økonomien ligger det på Obos-nivå. Det er bare sport som henger etter. Og det er vi klar over. I løpet av noen år skal vi være med å kjempe 1-2 nivåer lenger opp.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form