Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Færre enn 1000 så Fredrikstad: - Folk flest har mistet troen eller bare bryr seg ikke

Fredrikstad kan fortsatt ikke føle seg helt trygge på at det blir spill i Obos-ligaen også i 2023. Mandag kveld var det nådde også tilskuertallet et historisk bunnpunkt.

Foto: Digitalsport

- Det FFK leverte i 1-3-tapet mot Bryne hjemme på Stadion, var et nytt bunnivå denne sesongen. Det sier en hel del. For det har vært noe dype daler i 2022. Virkelig.

Slik innleder Erik André Pedersen en kommentar i Fredriksstad Blad etter mandagens hjemmetap. Og det er mer som bekymrer i plankebyen.

Kun fire poeng skiller ned til formsterke Skeid på kvalifiseringsplassen tre runder før slutt. Bortekamp mot Stjørdals-Blink neste gir håp, men at nedrykkslagene kan slå seg løs og levere viste Grorud så sent som mandag.

Og sesongen avsluttes mot Brann og Kongsvinger - de to kanskje beste lagene i hele divisjonen denne høsten.

Færre enn 1000

Fredrikstad opplyser om at det var 2645 solgte billetter til mandagens oppgjør mot Bryne, men det er inkludert alle sesongkort og gir ikke et korrekt bilde av det faktiske tilskuertallet denne kvelden.

Fredriksstad Blads opptelling viser at det var rundt 800 mennesker på plass på Fredrikstad stadion. Det er trolig de aller laveste tallet siden klubben flyttet inn på stadion i 2007 (!).

- FFK skal være Fredrikstads flaggskip, merkevare nummer én, byens største underholdningsarena. Det har klubben tradisjonelt vært på sitt beste. Det er dit FFK igjen må komme. Når rundt 800 tilskuere – grovt telt – møter opp til kamp i OBOS-ligaen, så er noe alarmerende galt, skriver lokalavisen.

Taper penger

Sviktende tilskuertall betyr også tapte inntekter. Ifølge Fredriksstad Blad ligger FFK an til å komme rundt 1,5 millioner minus på publikumsbiten denne sesongen selv med god mobilisering mot Brann.

- Folk flest har mistet troen eller bare bryr seg ikke. Og menigheten, de som stiller opp uansett, blir bare færre og færre. Klubben har opplevd nedturer før på sine 16 sesonger på Værste. Men det vi ser nå, er en klubb som er i ferd med å miste byen sin, skriver avisen.

Bjørn Johansen måtte gå tidligere i høst og assistenten Joakim Klæboe rykket opp uten at det har endret mye i FFK-leiren. Espen Engebretsen kommer inn som daglig leder og får mye å gjøre de neste månedene.

- Han må begynne på ryddejobben. Allerede nå, skriver Pedersen avslutningsvis i sin kommentar.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form