Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Ett av 64 cuplag har vunnet alle kamper i år: - Sikter en divisjon opp

Det eneste laget i cupens 2. runde som har vunnet samtlige kamper denne sesongen heter Levanger FK og sikter mot avansement og opprykk.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Fire lag i landets fire øverste divisjoner har vunnet samtlige seriekamper denne sesongen, men kun et av dem henger med i cupen.

Levanger FK står med sju strake seirer og kun to baklengsmål i 2. divisjon og slo i tillegg Orkla greit i cupen for en uke siden. Det gjør samarbeidsklubben fra Nord-Trøndelag unike i cuprunde nummer to.

- Denne kampen gir oss en pekepinn på hva som venter når LFK-guttene sikter en divisjon opp til neste år, melder LFK selv foran møtet med Kristiansund på Moan.

I en pressemelding mimrer klubben tilbake til tilsvarende kamp for ti år siden der Levanger slo KBK 4-2 og sikret et historisk avansement. Med ny hjemmeseier torsdag kveld havner en lapp med navnet Levanger i bollen til cuptrekningen samme kveld.

- Nå venter vi 1000 tilskuere til å heie LFK-gutan til 3. runde, skriver Levanger.

Møter serielederen - igjen

Ja, det er faktisk mulig. For tredje NM-turnering på rad er Junkeren satt opp mot serielederen i Eliteserien i 2. runde!

Det ble 3-1-tap mot Bodø/Glimt i 2021 og 2-1-nederlag mot Lillestrøm i fjor. Nå venter igjen storebror i fotballbyen - laget som leder landets øverste divisjon.

Oppgjøret spilles inne i Nordlandshallen der det er kapasitet på 2000 tilskuere til cupduellen mellom Bodøs to beste lag. Junkeren opplyste tirsdag at det da var solgt rundt 1000 billetter.

- Med den fotballinteressen og fotballbyen Bodø er så håper vi så mange som mulig kjøper billett om du er IKJ- eller Glimt-supporter! melder Junkeren på sin Twitter-konto.

Håper på 8000 tilskuere

Lyn og Vålerenga møttes i cupen også for to år siden, men det er kun NM som har vært arena for Oslo-derbyene etter at den nåværende 2. divisjonsklubben gikk konkurs sommeren 2010.

2651 tilskuere så oppgjøret på Bislett kun måneder etter at breddefotballen åpnet opp etter pandemien og folk igjen kunne strømme sammen på tribunene. Torsdag kveld blir det flere folk på den ikoniske arenaen.

Onsdag formiddag fikk norskfotball.com oppgitt at det var solgt snaue 5000 billetter.

- Vi regner med opp mot 8000 tilskuere og drømmer om 10.000, sier daglig leder i Lyn, Bjørn Gohn Jønsberg, til norskfotball.com.

- Billettsalget går så det suser, og det blir en skikkelig folkefest og et byderby Oslo sårt savner og trenger, melder Lyn på sin hjemmeside.

2.runde i cupen torsdag 1. juni:

Skjervøy – Alta
Tromsdalen – Tromsø
Mjølner – HamKam
Junkeren – Bodø/Glimt
Melhus – Molde
Byåsen – Aalesund
Strindheim - Ranheim
Stjørdals-Blink – Rosenborg
Levanger – Kristiansund
Brattvåg – Hødd
Fjøra – Brann
Lysekloster - Sogndal
Fana – Åsane
Stord – Haugesund
Sotra – Sandnes Ulf
Vidar – Viking
Vard Haugesund – Bryne
Arendal – Jerv
Notodden – Odd
Halsen - Start
Eik Tønsberg - Strømsgodset
Ørn Horten – Fredrikstad
Gjøvik-Lyn - Kongsvinger
Gjelleråsen – KFUM
Ull/Kisa – Lillestrøm
Strømmen - Mjøndalen
Frigg – Sarpsborg 08
Bærum – Skeid
Lyn – Vålerenga
Grorud – Raufoss
Kjelsås – Stabæk
Kvik Halden - Moss

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form