Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Eriksen henter tidligere toppspiller til 4. divisjon: - Rutine som blir gull verdt

Etter nesten fire års fotballpause gjør Remond Mendy comeback for å hjelpe Bengt Eriksens Jevnaker i 4. divisjon.

Foto: Digitalsport

- Han har erfaring fra øverste nivå og en rutine som blir gull verdt for oss utover høsten, sier sportslig leder Bjørn Opdahl til Jevnakers hjemmeside.

Klubben som en periode på 90-tallet yppet seg på nest øverste nivå, og ikke minst var bedre enn naboen Hønefoss, hentet i vinter inn rutinerte Bengt Eriksen som ny trener.

Trenercomebacket sparket liv i engasjementet rundt fotballaget, hos «De Ubestikkelige» og andre JIF-patrioter. Nå er det Remond Mendy som gjør comeback - som spiller - for å hjelpe Jevnaker.

- Fire av våre egne unggutter har fått sine A-lagsdebuter i de siste par kampene, men vi er nødt til å balansere det med flere voksne spillere også, sier Opdahl.

Spilte på toppnivå

37 år gamle Mendy kommer fra Senegal og ble hentet til Norge av Raufoss tilbake i 2007. Etter tre sesonger på Totem dro han videre til Trysil og Nybergsund på nivå to i 2010.

I 2012 og 2012 ble det eliteseriespill med Hønefoss før den offensive spilleren returnerte til skibygda Trysil for tre sesonger i 2. divisjon.

Mendy flyttet tilbake til Hønefoss og gjorde comeback høsten 2019 i 3. divisjon. Nå trener han flere yngre lag i Hønefoss BK som er på full fart mot opprykk med 16 av 16 strake seirer.

Denne høsten skal han kombinere trenergjerningen med spill for naboen Jevnaker i 4. divisjon.

Midt på tabellen

Mendy trente med Jevnaker mandag, men sto over tirsdagens bortekamp mot Konnerud der Jevnaker tapte 2-1. 37-åringen er ventet å få sin debut i den røde drakten borte mot Eiker/Kvikk fredag.

Jevanker ligger på åttendeplass i 4. divisjonsavdelingen i Buskerud som toppes av Kenneth Karlsens Åssiden.

Norskfotball.com skrev tidligere i vinter om Eriksens comeback på trenerbenken etter mange år som fotballekspert på TV og et halvt år som daglig leder i Moss.

Klubben klarte, med hjelp av flere lokale profiler, å markedsføre Eriksens første økt solid i sosiale medier slik at rundt 100 personer møtte opp rundt kunstgresset på Jevnaker stadion i januar.

- Jeg kan ikke huske det har vært så mange tilskuere på en JIF-trening noen gang, og jeg tror ikke det er mange 4. divisjonsklubber som har nærmere hundre publikummere og fyrverkeri på trening i januar, sa sportslig leder Bjørn Opdahl til Jevnakers hjemmeside.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form