Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

En hel sesong uten gresskamper: - Det er svært sjeldent

I PostNord-ligaen avdeling 2 skal det spilles 182 kamper i 2022. Ingen av dem på gress.

Foto med tillatelse: Jonny Isaksen

- Ja, det er sant det når du sier det! Det er ikke ofte man er borti, sier Levangers spillende assistenttrener Jo Sondre Aas til norskfotball.com.

Trolig er det første gang det skal spilles en hel sesong uten en eneste kamp med gress som underlag på så høyt nivå i Norge som PostNord-ligaen avdeling 2 i 2022.

- Det kan nok være historisk, ja. Det skal ikke jeg si, men det er hvert fall svært sjeldent. Det kan nok stemme, sier Aas.

- Vi spiller på kunstgress selv så sånn sett kan det være gunstig. Det er ingen fordel for belastningen å bytte underlag og den biten der.

Fem «gresslag»

Da avdelingsoppsettet ble presentert torsdag kveld, havnet de fem eneste lagene som ikke har kunstgress som underlag i samme avdeling; Vard Haugesund, Øygarden, Egersund, Moss og Kvik Halden.

En hel avdeling uten en eneste gresskamp kan igjen få fart på kunstgress-debatten der blant annet landslagstrener Ståle Solbakken har engasjert seg kraftig.

- Alle skulle nok ønske fotball helst skulle blitt spilt på gress selvfølgelig. Det er det de gjør internasjonalt. Ser man på spillerutvikling kan det være hemmende, men det er vanskelig for klubber som oss selv, Alta og Tromsdalen for eksempel. Det lar seg rett og slett ikke gjøre. Økonomisk er det også dyrere å drifte. Det er nok en utvikling det er vanskelig å stoppe, sier Aas med en fortid i klubber Ranheim, Sandefjord og Rosenborg.

Denne sesongen spiler Rosenborg, Lillestrøm, Sandefjord, Haugesund, Stabæk og Brann eliteseriefotball på gress. På nivå to er det kun Jerv og Bryne som har arena med naturgress.

Tror på Kisa og Hødd

Levanger og Kjelsås bytter avdeling med Kvik Halden og Moss i 2022. Det betyr 12 nye bekjentskaper for samarbeidsklubben nord for Trondheim.

- For oss er det spennende med en rekke nye lag. Jeg tror dette er avdelingen med de to beste lagene på dette nivået i Ull/Kisa og Hødd. Kisa sier de skal satse hardt mens Hødd sikkert vil prøve å ta det neste steget igjen, sier Aas.

- Hvordan vurderer du styrkeforholdet på avdelingene?

- Hvis man ser grovt over tror jeg Kisa og Hødd er de to beste lagene, mens det kanskje er jevnere tøft i den andre avdelingen med Strømmen, Arendal, Egersund, Øygarden. Samtidig har vi oss selv, Alta, Tromsdalen, Brattvåg og Asker i vår avdeling. Det er mange lag som kan bli bra, sier Levanger-veteranen.

Etter en sterk fjerdeplass i år, der Levanger i tillegg ble mestscorende i sin avdeling, forteller Aas at målet neste år er å bygge videre på arbeidet som er gjort de to siste årene.

- Vi har tatt steg, men drivet på et budsjett som garantert er fra midten og ned på dette nivået. Det er ganske lavt. Men vi har en stamme med gode spillere på kontrakt, så får vi se hva vi kan bygge opp ytterligere der.

PostNord-ligaen 2022:

Avdeling 1: Strømmen, Notodden, Odd 2, Fløy, Ørn Horten, Arendal, Staal Jørpeland, Vard Haugesund, Øygarden, Sotra, Egersund, Ullern, Moss, Kvik Halden

Avdeling 2: Alta, Tromsdalen, Brattvåg, Hødd, Levanger, Træff, Ull/Kisa, Asker, Bærum, Kjelsås, Vålerenga 2, Eidsvold Turn, Gjøvik-Lyn, Frigg

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form