Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Emil (24) har ventet 596 dager på å sone karantene: - Føles som et rekordforsøk

26. oktober 2019 ble Emil Holst utvist og skubbet til dommeren på vei av banen. Siden har han ventet på å få sone karantene. Og han venter fortsatt - 596 dager senere.

Foto med tillatelse: Bendik Havdal Eriksen, Hamar Arbeiderblad

Det nærmer seg to år siden alt gikk i svart for Elverum-keeperen. Det daværende 2. divisjonslaget lå under hjemme mot Åsane og innså at det ble nedrykk i en sesong der planen var å kjempe i helt motsatt ende av tabellen.

Holst innrømmer at han mistet hodet både da han meide ned en Åsane-spiller og da han knuffet til dommeren etter å ha blitt vist det røde kortet.

- Jeg kom inn hardt, men følte det var en god takling. Den var tydeligvis ikke så god som jeg trodde, og da gikk rullegardina ned. Enkelt og greit. Det var så mye som sto på spill. Da kan det koke over noen ganger, sier Holst til norskfotball.com.

- Beskjeden om at jeg mente det var en feil avgjørelse av dommeren, var ganske klar. Så kom jeg også litt borti ham. Og det skal man jo ikke gjøre.

Soner enda

Den tidligere HamKam-keeperen har hvert fall hatt nok av tid til å tenke over det som skjedde på Elverum stadion 26. oktober 2019. Det er fortsatt den siste kampen Elverum har spilt.

Og Holst venter dermed fortsatt på å sone karantene for det røde kortet - snart to år etterpå.

- Jeg har ikke tenkt så mye over at det har tatt så lang tid annet enn at jeg nå har lært og at det ikke skal skje igjen. Men det er jo en veldig lang straff. Det føles jo nærmest som et rekordforsøk. Men jeg beklaget meg til dommeren og får stå i det, sier 24-åringen.

Elverum har søkt Norges Fotballforbund om å få strøket karantenen grunnet den lange ventetiden. Tidligere i vår kom beskjeden om at straffen reduseres fra fem til tre kamper.

- Jeg hadde håpet den kunne bli nullstilt, men det er greit nok det. Jeg er jo enig i at man skal få straff når man dytter til dommeren. Men det var aldri noe stygt eller noe slag eller noe slikt, sier keeperen.

Håper på opprykk

Det legges opp til halv sesong i 3. divisjon med seriestart i august. Holst håper han kan sone minst én av de tre kampene i cupen slik at han får med seg de fleste seriekampene.

- Med tre kamper i stedet for fem, og kanskje én i cupen, så slipper jeg hvert fall å miste halve sesongen. Vi får tro de tar til fornuft og åpner opp for oss snart så vi kan trene normalt og spille kamper igjen, sier Ridabu-gutten.

- Hvordan har det vært å vente over 1,5 år?

- Jeg svarer vel for alle når jeg sier at det er dritkjedelig. Vi må trene for å holde det i gang til en sesong som kanskje kommer en eller annen gang. Hadde vi fått vite tidlig at det er ett år til oppstart eller lignende, hadde det vært lettere å forholde seg til. Uvissheten er det verste, syns jeg. Vi har trent litt stort sett hele veien, men også tatt litt fri for at folk ikke skal gå lei. De treningene med avstand er helt håpløse, sier Holst, som sammen med lagkompisene går for opprykksfest rundt to år etter det gikk galt mot Åsane:

- Det er målet, ja. Men det blir veldig spennende å se hvordan vi ser ut når det blir lov å spille kamper igjen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form