Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Elverum henter «Nelsinho» tilbake til Norge: - Styrker uten tvil sjansene våre mange prosent

Privatpersoner og bedrifter blar opp for å få Nelson De Jesus Correira til Elverum og laget opp i PostNord-ligaen.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

«Nelsinho» skal score mål mot, og ikke for, Florø denne sesongen.

- For det første ville jeg bli i Norge. Etter to år her har jeg funnet meg godt til rette, og jeg liker både landet, fotballen og ikke minst folkene. Klubbens mål og strategi er opprykk, og det trigger meg veldig, sier 27-åringen til Østlendingen.

2023 blir portugiserens tredje år i Norge etter at han flyttet til Vestlandet våren 2021 og scoret åtte mål for Florø i PostNord-ligaen. Etter nedrykket ble det i fjor 22 mål på 21 kamper for teknikeren.

- Vi styrker uten tvil sjansene våre mange prosent ved å få «Nelsinho» til klubben. Allerede da vi signerte Jan Inge Lynum så vi at oddsen falt betraktelig, og den kommer til å synke ytterligere når dette blir kjent, sier daglig leder i Elverum, Georg Flatgård, til Østlendingen.

Leken

Den lekne, tekniske, offensive spilleren skal ha vært aktuell for klubber i både Italia, Portugal og Island denne vinteren etter suksessen i Florø.

Også Elverums 3. divisjonskonkurrent og gamle kjente i vest hadde håpet å få «Nelsinho» på laget kommende sesong. Ifølge Firdaposten kan nå en spiss med bakgrunn fra engelsk fotball bli løsningen på Florø stadion.

Elverum, som spilte i Obos-ligaen så sent som i 2017 (sammen med Florø), misset opprykket i fjor høst i en avdeling der Aalesund-rekruttene til slutt gikk til topps.

Klubbledelsen er nå svært tydelige og klare på at opprykk er målet i 2023. Signeringen av portugiseren, som blir en offensiv kraft sammen med Magnus Solum, viser ambisjoner.

Både enkeltpersoner og bedrifter i byen bidro økonomisk for å få på plass Nelson De Jesus Correira én måned før seriestart.

- Vi er så heldige at det finnes noen som har et stort hjerte for A-laget, og som har lyst til å bidra til at vi lykkes, sier daglig leder Flatgård.

Styrker troppen

Tidligere i vinter har Elverum også hentet en latvisk landslagsspiller og forlenget med Jan Inge Lynum som prøvespilte for HamKam med håp om å ta steget tre divisjoner opp.

- Vi har uttalt våre mål for sesongen, og det er at vi skal kjempe i toppen og gå for opprykk. Laget og stallen har sett bra ut i vinter og etter en uke i Tyrkia har det luktet krutt av guttene, melder Elverum på sin hjemmeside.

Der ble det blant annet 6-0-seier mot et dansk lag fra lavere divisjoner. Også Hønefoss, en av de store konkurrentene i toppen, ladet opp i Tyrkia og spilte blant annet 1-1 mot Ull/Kisa.

Nå venter uker med cupkvalifisering, treningskamper, generalprøve og etter hvert seriestart 2. påskedag for 3. divisjonsklubbene.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form