Lukk søk

Eliteserien

May 21, 2021

Eliteseriespiller gir ut musikk: - Responsen har vært overveldende

I ti år har Markus Nakkim i det stille jobbet aktivt med musikk. Under artistnavnet «Hawkins» gir Mjøndalen-stopperen nå ut seks egenproduserte rap-låter.

I går kveld lanserte Nakkim aka «Hawkins» «Black Feather» - en EP bestående av seks sanger - på kjente musikkplattformer som blant annet Spotify.

- Jeg har holdt på med musikk siden jeg var 13 år, faktisk. Det har vært en hobby og en fin avkobling fra fotball og skole. Oppveksten min har vært i et musikalsk miljø med venner som kunne spille instrumenter. Etter hvert har jeg fått mer kompetanse, og det har blitt mer seriøst, men jeg har vært veldig usikker på om jeg skulle «gunne» på med mitt eget navn eller hvordan jeg skulle gjøre det her. Nå har jeg gjort en erkjennelse at dette er noe jeg elsker og har lyst til å holde på med. Man blir mer og mer perfeksjonist, og jeg følte lenge jeg ikke klarte å lage noe som representerte meg som artist, men dette prosjektet har vært ferdig en god stund. Nå følte jeg det var riktig timing for prosjektet, forteller Nakkim til norskfotball.com.

Kun hans nærmeste familie og vennekretsen har kjent til 24-åringens seriøse musikkprosjekt - frem til nå. Og tilbakemeldingene har ikke uventet haglet inn på mobilen Nakkim til og med har hatt noen tekniske utfordringer med de siste dagene.

- Responsen har vært ganske overveldende, egentlig. Jeg var veldig usikker på hvordan det ville bli, og også hvordan jeg skulle gjøre dette, og om jeg faktisk skulle gidde. Det er sikkert noen som syns dette er teit av en fotballspiller eller at musikken er noe drit. Jeg visste kompisene mine og slikt ville støtte meg, men det har faktisk vært ganske mange som har «reachet» ut og sagt det er kult at jeg gjør min greie og tør å gå utenfor normen. Det setter jeg skikkelig pris på! Veldig kult.

Latter i garderoben

Alle som kjenner til dynamikken i en fotballgarderobe forstår at det heller ikke der har manglet på kommentarer. Og ikke bli overrasket dersom «Lost Soul» eller «Lostfucked» spilles på Consto Arena denne sesongen - låter mikset og produsert i Nakkims eget mini-studio hjemme i leiligheten i Oslo.

- Det blir litt smil og latter der i garderoben ja, men i bunn og grunn bare kjærlighet. Jeg sa til guttene at jeg har laget en låt vi kan spille når vi vinner og en når vi taper. Da er behovene dekket, sier Mjøndalen-stopperen.

- Er det noen musikalske talenter blant lagkompisene dine?

- Det kan jo hende folk melder seg etter hvert nå! Adrian Pereira som jeg spilte med i Viking er en sangfugl. Han sendte meg melding med en gang og varslet at det kommer noen lydopptak fra ham, forteller Nakkim og ler.

- Hvordan vil du beskrive musikken din?

- Jeg er ikke noe glad i å sette det i en bås, men det er hip hop. Først og fremst rap med litt pop og en sound av akustiske elementer. Jeg er glad i å mikse litt sjangre.

- Hva mener du selv, er du best til å spille fotball eller lage musikk?

- Like dårlig til begge deler? Nei, jeg håper det er fotball. Jeg gjør det. Det er og blir min prioritet, yrket mitt og drømmen min. Det er der jeg har mine ambisjoner. Musikken går aldri ut over fotballen, men er en fantastisk avkobling.

Konsert i Oslo?

At så få har visst om Oslo-guttens store musikkinteresse, har vært helt bevisst. Den reflekterte unggutten med en årrekke bak seg i Vålerenga forklarer:

- Jeg har holdt det veldig tett til brystet, egentlig. Man blir ofte litt uglesett og man stikker seg litt utenfor normen. Sånn tror jeg mange i min generasjon føler det. Jeg har kviet meg litt for reaksjonene som kunne komme, men er blitt trygg nok på meg selv til å si «fuck it» og ta sjansen. Å utlevere seg selv slik kan være skummelt, men det har vært skikkelig kult for meg. Jeg sjekket litt i musikkmiljøet om dette var noe, og fikk en bekreftelse på at dette gikk an å vise til offentligheten. Det ga selvtillit.

Men selv om fotballen er klart viktigst for gutten som scoret målet som sikret Mjøndalen fornyet kontrakt sju minutter på overtid mot Sogndal i romjula i fjor, har han lekt med tanken om å stå på en scene og fremføre musikken. Drømmen strekker seg likevel ikke til Ibiza eller Tomorrowland, men en konsert i Oslo står på ønskelista.

- Når samfunnet åpner igjen håper jeg på en konsert i Oslo med masse venner, bekjente og eventuelt andre som syns musikken min er kul. Det hadde vært utrolig tøft å få til. Men bare å komme dit jeg er nå og gi ut musikk er noe jeg er veldig fornøyd med. Det er veldig stort for meg rett og slett, sier Mjøndalens musiker.

Alle foto: Privat

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form