Lukk søk

Eliteserien

February 9, 2024

Eliteserien - Allsvenskan 6-0: - Noen steg foran

På seks treningskamper mot svensk motstand de siste ukene har Bodø/Glimt, Sarpsborg, Tromsø, Haugesund og FFK scoret 23 mål.

Foto: Digitalsport

Bodø/Glimt - Hammarby 3-2
Bodø/Glimt - Malmö 4-0
Fredrikstad - Elfsborg 3-0
Haugesund - Häcken 4-2
Sarpsborg - Hammarby 5-4
Tromsø - Häcken 4-2

Norske klubber har slått knock out på sine kolleger fra Allsvenskan i vinterens treningskamper.

Hammarby har sluppet inn åtte mål mot Bodø/Glimt og Sarpsborg mens Elfsborg, som i fjor mistet gullet i siste serierunde, tapte 3-0 mot nyopprykkede FFK i Portugal.

Malmö-smell

I mester-duellen mellom Bodø/Glimt og Malmö torsdag, sto hjemvendte Jens Petter Hauge for et av Glimt-målene i 4-0-seieren.

- Hvor langt bak det norske mesterlaget er egentlig Malmö? Med ball kunne Malmö styre en hel del, og matchen i seg selv var ganske jevn, men da Glimt «bestemte seg» og gikk til angrep gikk det så utrolig mye fortere enn for Malmö i lignende tilfeller. Ser man hvor klubbene står i hierarkiet er Glimt noen steg foran MFF, melder Fotbollskanalens Martin von Knorring fra Marbella.

- De scoret på sjansene sine. De er kanskje nærmere toppformen da de har en viktig Europa-match i neste uke. Sånn er det i fotball. Man må sette de siste pasningene og sjansene man får. Man det kommer, sier Erik Botheim, Malmö-nykommer og tidligere Glimt-spiss til Fotbollskanalen.

De norsk-svenske duellene fortsetter fredag med Branns kamp mot Norrköping og Sarpsborgs kamp mot AIK der AIK-sportssjef Thomas Berntsen møter gamle kjente. Lørdag møtes Viking og Djurgården.

I helgen får også to Obos-ligaen-lag testet seg mot svensk motstand. Sogndal møter Sirius og Levanger skal opp mot Östersund.

Best i Norden?

Da norskfotball.com snakket med Thomas Berntsen om nivået på Eliteserien vs Allsvenskan i fjor høst, sa sportssjefen at det er naturlig å forholde seg til ligarankingen.

Den viste da at Norge var best i Norden, men på UEFAs offisielle ligaranking er Danmark nå nummer 14, Norge 15 og Sverige 24.

- Det er dobbelt så mange mennesker og fotballspillere i Sverige. Jeg tror det individuelle nivået er høyere her, kanskje også det taktiske, men intensiteten i spillet er langt lavere i Sverige enn i Norge. Det utligner forskjellen og vel så det, sa Berntsen i fjor høst.

- Norske lag er fullt på høyde og kanskje hakket bedre. Og jeg tror man har gått forbi ved å være gode på de enkle tingene. Norge har hatt en fin periode med mye trening, utforsket litt, Glimt har kjørt sinnssykt med intensitet, Sarpsborg det samme, Molde løper mye. Mange har turt å pushe grenser på intensitet. I Norge tar man flere kontringer, på godt og vondt. Men alt i alt er det ganske jevnt nivåmessig også nå.

Topp 14?

Norsk Toppfotballs sportssjef Erik Hoftun har uttalt at det er et klart mål å ha Norge inne blant de 14 beste på ligarankingen. Sverige, som Norge, har lenge drømt om to plasser i Champions League, gjennom sterke prestasjoner og avansement i de tre europacupene.

Rankingen baserer seg på nasjonenes resultater i Europa de siste fem årene og avgjør antall e-cup-plasser hver enkelt liga tildeles og når lagene kommer inn i de tre ulike turneringene.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form