Lukk søk

Eliteserien

May 13, 2022

Eliteserie-profiler på trenerkurs

Hele fem Viking-spillere samt flere tidligere landslagsprofiler er tatt ut til å delta på UEFA B-lisensutdanningskurset i Stavanger.

Foto: Digitalsport

NFF melder om rekordmange deltagere på årets kurs som utvides fra 10 til 11 grupper med hele 254 trenere. Og ved å gå gjennom de mange navnene, finner man en rekke fotballprofiler som foreløpig har gjort seg mest bemerket banen.

Spesielt Stavanger-gruppen er profiltung der man kan stille mer eller mindre en ellever bestående av fotballprofiler.

Kristoffer Løkberg, Arild Østbø, Fredrik Torsteinbø, Yann-Erik de Lanlay og Zlatko Tripic hører alle hjemme i Viking-troppen som har fått en strålende start på årets sesong og har vist seg frem som en mulig gullkandidat.

Skjelbred tatt ut

På samme kursgruppe finner vi også Haugesund-spiss Alexander Søderlund, Rosenborg-veteranen Per Ciljan Skjelbred, Ranheim-stopper Christian Eggen Rismark samt Bryne-keeper Igor Spirodonov.

Noen kjenner kanskje også igjen Stavanger IFs Christoffer Midbøe Lunde, med en fortid som Viking-keeper eller Sam Tattum - Brattvåg-backen som hadde proffkontrakt i Manchester City og trente med verdensstjerner før han endte i norsk 2. divisjon.

Og det er ikke bare i Stavanger-gruppen vi finner kjente fotballnavn. På gjengen som samles i Førde er tidligere Brann-stopper Jonas Grønner med. Den tidligere eliteseriekeeperen Lukasz Jarosinski, den gamle Lyn-kjempen Mads Dahm og franskmannen Fabien Vidalon møter i Oslo.

Fra Premier League til kurs

Mens Skjelbred endte i Stavanger, er Alexander Tettey en del av Trondheims-gruppa. Den tidligere Premier League-profilen har slitt med skader og la opp etter forrige sesong.

Start-stopper Henrik Gjesdal og tidligere Reading-junior Alexander Stockinger er en del av Kristiansund-uttaket. I Drammen får tidligere Strømsgodset-spiss Marco Tagbajumi kort vei sammen med John Reidar Jensen som har spilt en rekke 1. divisjonskamper for blant annet Kongsvinger.

Nyansatt Odd-toppspillerutvikler Jone Samuelsen deltar i Skien, tidligere Mjøndalen-profil Stian Semb Aasmundsen i Tønsberg og den tidligere FFK-importen Netan Sansara i Fredrikstad.

PS! UEFA B-lisensutdanningen er trinn 2 av 4 i NFFs trenerutdanningsstige.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form