Lukk søk

Obosligaen

October 1, 2021

Eksotiske Obos-ligaen: Landslagsspillere fra Rwanda, Cuba og Kapp Verde

Hva har Singapore, Kapp Verde, Somalia, Rwanda, Chile, Færøyene, Trinidad og Tobago, Gambia, Cuba og Nicaragua felles? Nasjonenes landslag rekrutterer alle spillere fra nivå to i norsk fotball.

- Dette viser jo det store mangfoldet i norsk fotball. Jeg syns det er skikkelig krydder for ligaen! Det må være utrolig kult for disse klubbene å sende en spiller til kvalifisering til Afrikamesterskapet med Kapp Verde, sier Amund Isaksen Lutnæs.

Han følger Obos-ligaen tettere enn de fleste som kommentator og ekspert i Eurosport.

- Det er alltid stas å ha en landslagsspiller i troppen. Og ikke minst gir det god PR for klubbene og ligaen. Det viser også at det er en del forbund rundt omkring som må tenke kreativt og som følger med på hva som skjer i Norge. Trolig forsterker også mange av disse spillerne de ulike landslagene.

Mange spillere

Singapore, Kapp Verde, Somalia, Chile, Rwanda, Færøyene, Trinidad og Tobago, Gambia, Cuba og Nicaragua. Listen er like lang som den er eksotisk. Bare se her:

Ikshan Fandi, Jerv og Singapore - spilte sist landskamp i november 2019 - meldte forfall med skade nå

Willis Furtado, Jerv og Kapp Verde - spilte sist landskamp i oktober 2020 - takket nei nå

Saadiq Elmi, Grorud og Somalia - i troppen for første gang nå

Meinhard Egilsson Olsen, Bryne og Færøyene - i troppen nå, startet i 5-1-seieren over Liechtenstein mandag

Rogvi Baldvinsson, Bryne og Færøyene - var opprinnelig i troppen nå, spilte sist landskamp i mars 2021

Nicklas Frenderup, Ranheim og Trinidad og Tobago - spilte sist landskamp i mars 2021

Ari Mohr Jonsson, Sandnes Ulf og Færøyene - var opprinnelig i troppen nå, spilte sist landskamp i mars 2021

Robin Bjørnholm-Jatta, Stjørdals-Blink og Gambia - i troppen nå, startet i 2-0-seieren mot Niger lørdag

Niklas Castro, Aalesund og Chile - spilte sist landskamp i november 2020

Matias Belli Moldskred, Start og Nicaragua - i troppen nå, kom inn i 3-0-seieren over Belize lørdag

Willian Pozo-Venta, Strømmen og Cuba - i troppen nå, startet i 5-0-seieren over Jomfruøyene forrige uke

Clement Twizere, Strømmen og Rwanda - i troppen nå, satt på benken i 2-0-seieren over Den sentralafrikanske republikk fredag

Jibril Bojang, Strømmen og Gambia - spilte sist landskamp i juni 2019

Alba sa nei

I tillegg til den kuriøse rekken ble Fredrikstads Riki Alba tatt ut på landslaget til Den dominikanske republikk i mars, men takket nei da han valgte å prioritere FFKs oppkjøring. Mange husker kanskje også den tidligere KIL-keeperen Ali Ahamada, som også var innom Brann. Han representerte Komoroene.

- Det må være utrolig kult og ikke minst lærerikt å dra rundt og kjenne på nivået, spille landskamper og bli kjent med en helt annen kultur. Og det er noen virkelige artige historier her. Veldig moro for Obos-ligaen, sier Lutnæs.

Jerv er annerledes-klubben i norsk toppfotball når det kommer til spillerrekruttering. Grimstad-gjengen ser ikke bare godt utenfor Sørlandet i jakten på forsterkninger, men ofte helt til Sør-Amerika samt destinasjoner som Kapp Verde og Costa Rica.

- For oss er det å ha landslagsspillere god merkevarebygging. Det gir også spillerne god profilering og er viktig for oss med tanke på videresalg, sier daglig leder i Jerv, Trond Christoffersen, til norskfotball.com.

Selv om reiser til den andre siden av kloden betyr at spillerne mister en rekke treningsøkter, og ofte kommer senere enn normalt tilbake fra samling, er Jerv positive til å frigi sine gutter til landslagsoppdrag. Christoffersen forteller at klubben ikke mottar noen form for kompensasjon for disse oppholdene.

- Så lenge det er seriøse turneringer og kamper med en relevans, så er vi positive. Både Ikshan Fandi og Willis Furtado var tatt ut nå, men Fandi er skadet og Furtado valgte selv å takke nei siden det var snakk om en treningskamp kombinert med den lange karantenetiden ved retur til Norge, forklarer Jerv-sjefen.

Foto: Digitalsport

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form