Lukk søk

Obosligaen

June 14, 2024

EIKs største kamp noensinne: - Kunne solgt 3000 billetter

B&G Parken er utsolgt for lengst og Egersund mener de kunne solgt 3000 billetter - minst - til storkampen mot Vålerenga.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Daglig leder Matteus Bårdsen er en travel mann to dager før Vålerenga kommer til «Okka by».

Hjemmekampen mot Vålerenga var sammen med lokaloppgjøret mot Bryne den supporterne merket seg først da terminlisten ble sluppet. Når vi skriver midten av juni er EIK vs VIF også en toppkamp der hjemmelaget med seier vil passere Oslo-klubben på tabellen og innta en direkte opprykksplass.

- Hvis man tenker på størrelse på klubb og budsjett er dette egentlig topp mot bunn, men rent sportslig nå er det jo andre- mot tredjeplass. Alt styres ikke av penger selv om kapitalen vil vinne over tid. På søndag er alt mulig. Det er ikke Real Madrid vi møter, men Vålerenga er Norges største klubb, sier Bårdsen til norskfotball.com.

Tidenes EIK-kamp?

Er dette EIKs største kamp gjennom tidene? Styreleder Bernt Blitzner mener VIF-oppgjøret må kjempe med treningskampen mot Birmingham i 2005. Bårdsen sier det slik:

- Når det kommer til medieomtale, interesse, engasjement, bortesupportere og ramme er det kanskje den største sånn sett. Hvis man tenker på størst i form av betydning, økonomi og gnisten i byen er det nok opprykkskampen på Jørpeland i fjor.

Det er plass til mer enn 1400 tilskuere i det som nå heter B&G Parken, men ifølge NFFs retningslinjer slipper ikke flere inn søndag. EIK-ledelsen mener selv de kunne solgt rundt 3000 billetter.

- Det er nok 2-300 personer som har ringt eller sendt mail til meg og spurt om billetter. Jeg vet mange andre i klubben har fått spørsmål også. Men det er utsolgt, sier Bårdsen.

- Vi kunne nok solgt 3000 billetter søndag med større stadion. Det tror jeg med hånden på hjertet.

Overrasker

Under unge Kjell André Thu lyktes Egersund endelig med å ta steget opp i Obos-ligaen i fjor etter en dramatisk siste serierunde der EIK slo Vard 5-0 og Lyn vant 10-1 over Fram Larvik.

«Tigrene» rykket dermed opp med ett mål bedre målforskjell enn Oslo-klubben som senere slo følge gjennom kvalifiseringen.

På nivå to har Egersund overrasket stort med 22 poeng på 12 kamper. 30 scoringer er også flest i hele Obos-ligaen foran toppkampen mot Vålerenga.

- At vi ikke har plass til flere på stadion har ikke vært et problem før nå. Det blir stor etterspørsel også mot Bryne og Start så vi får se etter hvert om vi kan gjøre noe for å øke kapasiteten, forteller EIKs daglige leder.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form