Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Eik ber kommunen om hjelp: - Økonomien er kommet under press

FK Eik Tønsberg kutter i nødvendige kostander og har lagt opp til et stramt budsjett for 2023.

Foto: Digitalsport

Satsingsklubben i byen har fortsatt ambisjoner både om å gi et godt og bredt tilbud til barn og unge og å få seniorlaget opp i 2. divisjon, men planlegger å bruke mindre penger enn tidligere.

Tønsbergs Blad skriver at klubben sitter med en gjeld for baneleie FK Eik Tønsberg overtok da FK Tønsberg og Eik Tønsberg slo seg sammen og dannet nok et samarbeidsprosjekt i sommerbyen.

Gjelden var på snaue 750.000 kroner i mars 2020 og skal nå være godt over halvert. Styreleder Catharina Schlytter-Henrichsen skriver følgende i et brev til kommunen, ifølge TB:

«Igjennom sommeren og høsten 2022 har vi hatt betalingsutsettelse fra kommunen fordi økonomien er kommet under press og styret har gjort en hel rekke tiltak for å kutte kostnader. Dette for å unngå å ramme det sportslige tilbudet til alle ungdommene som spiller fotball hos oss og det ønske vi har om å skape toppfotball i byen vår.»

Kutter

En rekke fotballklubber merker denne vinteren og våren økt kostnadsnivå og at mange har mindre å rutte med. Eik håper at kommunen kan ettergi restbeløpet for å bedre likviditeten i klubben.

Tønsbergs Blad har ikke lyktes med å få en kommentar fra Tønsberg kommune.

Pål Didriksen er innstilt som ny styreleder i FK Eik Tønsberg. For ham blir det naturlig å ta tak i det økonomiske fremover samtidig som klubben har et sterkt ønske om å komme seg opp fra 3. divisjon.

- Vi måtte ta en del grep i fjor høst, og foran denne sesongen har vi redusert lønninger for båre trenere og spillere. Vi er godt i gang, men må bygge et økonomisk fundament som gjør toppfotball mulig, sier Didriksen til Tønsbergs Blad.

Startet godt

Til tross for kuttene har Eik Tønsberg allerede fått på plass en solid tropp der Julius Myrbakk, Markus Dahlen Brændsrød og Anders Nygaard alle har signert.

Sistnevnte skal erstatte Stian Semb Aasmundsen som har reist til gamleklubben Mjøndalen.

Eik, som er en av de store favorittene i 3. divisjon avdeling 4 sammen med Pors og Odd 2, har innledet vinteren med to 2-1-seirer. Åssiden ble slått 2-1 i Tønsberg før det ble seier over Sprint-Jeløy i Moss forrige helg.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form