Lukk søk

Eliteserien

April 4, 2023

Dyster RBK-spådom før serieåpningen: - De er ikke gode nok

Vi tar tempen på åpningsrunden i Eliteserien ved hjelp av Roger Risholt som kommer med en nedslående beskjed til alle trøndere som håper på RBK-gull!

Foto: Digitalsport

- De vil gjerne vinne noe i Trondheim, men det er de ikke gode nok til.

Det er det svært tydelige budskapet fra Roger Risholt foran seriestarten i norsk fotball 2. påskedag.

43-åringen har en fortid i klubber som AGF Aarhus, Häcken, Tromsø og FFK, står med tre landskamper for Norge, har jobbet som fotballekspert for Eurosport og leder nå hardtsatsende Arendal som ønsker seg opp fra 2. divisjon.

Spår gullstrid

Risholt følger alt av norsk fotball tett og har hjulpet norskfotball.com med å vurdere åpningsrunden i Eliteserien og ta tempen på de 16 toppklubbene foran premieren på påskens siste røde dag!

Slår Glimt tilbake og tar tilbake tronen som landets beste lag etter en ny vinter med e-cupspill? Vinner Molde igjen med Veton Berisha som toppscorer? Kan gullet faktisk komme hem? Er det i sesong to Kjetil Rekdal skal lykkes på Lerkendal og hva med Vålerenga som har sett fryktelige ut i oppkjøringen?

43 år gamle Risholt kommer med sine spådommer og vurderinger som er godt nytt for noen og potensielt dårlige nyheter for andre. Sarpsborg er et av lagene som spås en opptur dersom Stefan Billborn lykkes med å få østfoldingene til å ligne mer på Hammarby-mannskapet han ledet før han kom over grensen.

Ikke overraskende er det Molde og Bodø/Glimt, nummer én og to forrige sesong, som trekkes frem som de to store favorittene.

- Molde kunne uten problemer stilt to lag i Eliteserien med den troppen de har. Jeg tror til og med begge hadde kommet topp seks, sier Risholt som under tar for seg de åtte oppgjørene i åpningsrunden - kamp for kamp!

Rosenborg - Viking

Tid: 10.04 kl 14:30
Sted: Lerkendal
På TV: TV 2 Direkte og TV 2 Play
I fjor: 4-1

- Det er deilig å starte med en klassiker og en kamp som har preget norsk fotball i mange, mange år. Rosenborg er kanskje ikke helt i rute, men det spørs også hvilket skjema man vurderer etter. De har presset på seg. De vil gjerne vinne noe i Trondheim, men det er de ikke gode nok til. Samtidig har Kjetil Rekdal vært i klubben én sesong og bygger troppen slik han ønsker. Når det er sagt er jeg litt skuffet over spillerlogistikken. Molde og Bodø/Glimt henter de beste spillerne i Eliteserien mens Rosenborg henter de nest beste. Det går an å lykkes også på den måten, og de kommer nok til å kjempe der oppe. Viking har et veldig spennende trenerteam og en fast formasjon jeg er spent på. De er ikke redde for å prøve nye ting. Nå har de mistet en god del spillere og hentet litt ukjent utenfra. Blant annet Nicholas D'Agostino. Og nå blir det en hel sesong uten Veton Berisha.

Odds:

Norsk Tipping: 1,75 - 3,95 - 4,10
Coolbet: 1,76 - 4,30 - 4,35

Tromsø - Molde

Tid: 10.04 kl 17:00
Sted: Alfheim
På TV: TV 2 Play
I fjor: 0-1

- Molde vant i fjor og er kanskje også per nå det beste laget i Norge. Jeg tror også de er hakket bedre enn Glimt, men det vil tiden vise. Molde kunne uten problemer stilt to lag i Eliteserien med den troppen de har. Jeg tror til og med begge hadde kommet topp seks. Så gode er de og så stor bredde har de. Budsjettet er høyt og spillerlogistikken holder meget høyt nivå. Det virker som de har god kontroll på det de driver med. I Tromsø syns jeg Gaute Helstrup har gjort en meget god jobb. Hvis de klarer å komme rundt midten av tabellen, er det nok en god sesong. Hvis de bygger videre på dette kan de kanskje nærme seg medaljeplass om et par år, men jeg tror det er for tidlig.

Odds:

Norsk Tipping: 3,85 - 3,85 - 1,82
Coolbet: 3,35 - 3,75 - 2,15

Stabæk - Odd

Tid: 10.04 kl 17:00
Sted: Nadderud
På TV: TV 2 Sport 1 og TV 2 Play
I fjor: -

- Eliteserien er tilbake på Nadderud etter en fantastisk høst med Lars Bohinen. Jeg tror også de kan overraske, men det blir spennende å se. Bohinen har hentet inn spillertyper som passer inn i hans system og som gjør det lettere å takle overgangen fra Obos-ligaen til Eliteserien. Odd hadde en meget sterk sesong med femteplass og «Paco»-ball. Klarer de det samme denne sesongen, skal de si seg veldig fornøyde. De spiller god fotball og ser veldig spennende ut. Jeg tipper de ender rundt midten. Kanskje litt over.

Odds:

Norsk Tipping: 2,40 - 3,65 - 2,65
Coolbet: 2,55 - 3,65 - 2,75

HamKam - Sandefjord

Tid: 10.04 kl 17:00
Sted: Briskeby
På TV: TV 2 Play
I fjor: 3-0

- To lag som kommer til å kjempe i bunnen av tabellen møtes på Briskeby i premieren. Jeg må si Sandefjord har overrasket de siste årene og gjort det meget bra med et begrenset budsjett. De har vært flinke når det kommer til spillerlogistikk, får mye ut av hver krone der, og er helt avhengige av å fortsette med det dersom de skal ha en fremtid på øverste nivå i norsk fotball. HamKam har byttet ut mye etter comebacket i Eliteserien i fjor, har slitt voldsomt i vinter og knapt vunnet en eneste kamp. Jeg tror de kan få det veldig tøft nå.

Odds:

Norsk Tipping: 2,15 - 3,40 - 3,20
Coolbet: 2,05 - 3,80 - 3,60

Sarpsborg - Bodø/Glimt

Tid: 10.04 kl 17:00
Sted: Sarpsborg stadion
På TV: TV 2 Play
I fjor: 1-4

- Dette er kanskje den kampen jeg gleder meg mest til i serieåpningen! Glimt er vel cirka i rute, slik de pleier å være og har spilt kamper mer eller mindre hele året også nå. De imponerer noe voldsomt og klarer å håndtere det meste. Med det budsjettet de nå opererer med kan de hentet spillere for titalls millioner. De kommer til å kjempe om gullet også i 2023. Sarpsborg er et artig som har spilt bra fotball, men fått dårlig betalt, syns jeg. Hvis det løsner litt og ting plutselig klaffer i Østfold, kan de absolutt klarte oppover på øvre halvdel (nummer 8 i fjor). Kanskje topp seks? 

Odds:

Norsk Tipping: 3,35 - 3,90 - 1,95
Coolbet: 4,00 - 3,95 - 1,90

Aalesund - Vålerenga

Tid: 10.04 kl 17:00
Sted: Color Line stadio
På TV: TV 2 Play
I fjor: 2-2

- Vålerenga, ja. De har alt som skal til for å være et topplag i norsk fotball, men det har de ikke klart å være på lenge med noen små unntak. Vi prøver og prøver, men har igjen solgt unna flere av de største talentene. Det er synd for både dem selv og norsk fotball, men sånn er det ofte. Jeg hadde forventet at Vålerenga skulle ta nye steg og nærme seg toppen i stedet for å kjempe om femte-, sjette- og sjuendeplasser under Dag-Eilev Fagermo, men vi får se. Aalesund leverte greit i fjor og var aldri i nærheten av nedrykksstriden når det skulle avgjøres. Jeg tror de kommer til å kjempe litt under midten nok en gang.

Odds:

Norsk Tipping: 2,95 - 3,60 - 2,20
Coolbet: 2,98 - 3,60 - 2,40

Lillestrøm - Strømsgodset

Tid: 10.04 kl 17:00
Sted: Åråsen
På TV: TV 2 Play
I fjor: 2-1

- Lillestrøm kommer til å ligge helt i toppen. De kjempet lenge om medaljene forrige sesong og endte til slutt på en finfin fjerdeplass. Jeg syns Molde og Bodø/Glimt ser hakket bedre ut enn resten, men bak der er det jevnt og LSK er absolutt et av lagene som kan utfordre de beste. De er gode på sitt beste med et voldsomt trøkk i spillet sitt. Strømsgodset skal bli spennende å følge under Jørgen Isnes. Jeg mener det er en av landets mest spennende trenere som endelig fikk muligheten på øverste nivå. Han tok altså KFUM Oslo fra PostNord-ligaen til å bli et stabilt topplag i Obos-ligaen som også har vært nær ved å rykke opp igjen. I tillegg til å spille gnistrende god fotball har Isnes bidratt til å videreutvikle enkeltspillere til et høyere nivå.

Odds:

Norsk Tipping: 1,58 - 4,20 - 5,10
Coolbet: 1,70 - 4,10 - 5,05

Brann - Haugesund

Tid: 10.04 kl 19:15
Sted: Brann stadion
På TV: TV 2 Direkte og TV 2 Play
I fjor: -

- Brann har fått mye skryt denne vinteren! Men det er det også god grunn til. De var helt «outstanding» i Obos-ligaen forrige sesong og har sett meget bra ut også gjennom hele oppkjøringen. Eirik Horneland har fått mye og fortjent kreditt for gjenreisingen av Brann og har satt sitt preg på laget med intensitet og trøkk samtidig som de scorer mye mål. Men! Nå kommer presset og forventingene som skal håndteres. Brann er helt sikkert fornøyde dersom de kommer topp seks, men forventningene i Bergen er fort større nå. Haugesund er et lag jeg forventer under midten og kanskje også godt ned på tabellen, men samtidig pleier de alltid å klare seg.

Odds:

Norsk Tipping: 1,45 - 4,70 - 6,00
Coolbet: 1,60 - 4,25 - 5,90

Norsk Tipping og Coolbet tilbyr begge spill på hvem som vinner Eliteserien 2023: 

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form