Lukk søk

Lavere divisjoner

October 20, 2023

Dramatisk Årdal-finale - igjen: - To lag som fortjener opprykk

TV-teamet som følger Årdals 4. divisjonslag kunne bare drømme om lignende dramatikk som for ett år siden, men igjen skal opprykket avgjøres på nervepirrende vis.

Foto med tillatelse: Elin Hæreid

- Jeg tipper det blir en jevn og tøff kamp. To lag som fortjener opprykk, egentlig, sier Truls Hovland til norskfotball.com.

Tabellen viser at det er vanskelig å være uenig i den påstanden. Foran den 22. og siste serierunden lørdag i 4. divisjon Sogn og Fjordane - kretsligaen som den kalles - står både Fjøra og Årdal med 19-2-0, 59 poeng og over 100 scoringer.

Årdølene klarer seg med uavgjort i seriefinalen på Fosshaugane mens Fjøra må påføre serielederen sesongens første tap for å ta steget opp i 3. divisjon.

- Jeg håper og har selvfølgelig mest tro på Årdal. Vi gleder oss veldig, sier Hovland.

Straffer og overtidsdrama

Også de interne duellene mellom Fjøra og Årdal understreker at det er to jevngode lag som møtes i Sogndal. I mars måtte det straffer til før Fjøra kunne feire cupavansement i Øvre Årdal.

Og i seriekampen 16. mai tok Fjøra ledelsen i matchen 95. minuttet bare for å se Årdal utligne ytterligere ett minutt på overtid.

- Kor ofte kan du oppleva ein slik spenning i siste runde av kretsligaen? Tore du å gå glipp av denne kampen? Møt opp laurdag klokka 15 anten du er fotballinteressert eller ikkje, skriver Fjøra på sin Facebook-side.

Duell tre mellom de to denne sesongen blir altså helt avgjørende. På Fosshaugane avgjøres også toppscorerduellen i avdelingen der Malvin Gjerde hos Fjøra står med hele 44 nettkjenninger på 21 kamper!

Det holder likevel ikke til å være mestscorende i 4. divisjon før helgens finale da Årdal-spissen Truls Hovland har scoret hele 46 ganger.

Årdals Anders Lereng sier til lokalavisen Sogn Avis at hverken gullhatter eller champagne blir med på bussen til Sogndal og at den eventuelle feiringen ikke er planlagt.

Drama i fjor

I fjor gikk det nemlig helt galt da Årdal trengte kun ett poeng mot svake Studentspretten i siste serierunde.

Fire serierunder før slutt virket laget i praksis å ha sikret opprykket, og selv etter hjemmetapet mot opprykkskonkurrenten Sogndal 2 på overtid skulle årdølene ha full kontroll.

1-1 mot nettopp Fjøra i neste runde samtidig som Sogndal-rekruttene slo Jølster 15-1 utløste kanskje noen ekstra nerver, og i neste runde var også målforskjellen utlignet med Obos-klubbens 8-0-seier over Bremanger.

Og da Årdal på utrolig vis tapte 1-0 på Kvåle stadion. rappet Sogndal 2 opprykket med 3-1-seier over Vik. Begge lag endte med 54 poeng, men Sogndal-rekruttene hadde 83 plussmål mot Årdals 82!

- Lignende scener i 2023 skal mye til å få oppleve, har norskfotball.com skrevet tidligere denne sesongen da det ble klart at et TV-team skulle følge Årdal-gjengen gjennom sesongen for å produserer mellom 12 og 20 episoder.

Nå får også produksjonsselskapet en perfekt finish!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form