Lukk søk

Internasjonal fotball

September 21, 2023

Drage til svenskeid klubb på Gibraltar: - Liker prosjektet

Norge har fått sin første Gibraltar-proff! Thomas Drage er klar for Europa Point FC der han får lokale unggutter, briter og svensker som lagkompiser.

Foto: Digitalsport

Europa Point FC har nemlig svenske eiere og svensk manager. Dalibor Savic har vært innom blant annet Djurgården, Brommapojkarna, Dalkurd, Syrianska og Vasalund før han i juli ble hentet til Gibraltar.

Nå blir han sjef for Thomas Drage som tidligere i sommer forlot Fredrikstad etter fire og en halv sesong i hvitt og rødt.

- Jeg hadde flere toppklubber både i Norge, Sverige og ellers i utlandet å velge blant, men det føles spennende å spille i Gibraltar. Jeg liker dette prosjektet, sier Drage til Europa Points sosiale medier.

Erfaren

Mosjøen-gutten er kanskje mest kjent for tiden i Tromsø der han også fikk oppleve sin eneste landskamp tilbake i 2012.

Etter spill for Sogndal, Varberg, Falkenberg, Bodø/Glimt og Fredrikstad venter nå et eventyr i ligaen der alle nasjonens 11 lag er samlet i én liga og deler den samme hjemmebane - Victoria Stadium.

- Thomas er en strategisk spiller som hjelper alle lag å vokse og bli mer rutinerte, sier klubbdirektør Per Magnus Roos.

Han er initiativtager og deleier i gruppen som skal ha gått inn med rundt 40 millioner svenske kroner i Europa Point FC. Svenskene har bidratt til å profesjonalisere klubben som ble stiftet så sent som i 2014.

Målet er å hevde seg i ligaen og kvalifisere seg for spill i europacupene.

Eks-LSK

Ikke overraskende finner man flere svensker og briter i Europa Point-troppen.

Noen vil kanskje huske Martin Falkeborn som faktisk har en fortid i tre norske klubber? Backen ble hentet til Egersund våren 2015 og ble i løpet av kort tid snappet opp av LSK som senere sendte ham på lån til Ull/Kisa.

Så sent som 24. juli forlenget Falkeborn kontrakten med Europa Point som også innebærer en stilling i klubbens utviklingsavdeling.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form