Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Dobbel overtidssmell for Hønefoss: - Rett og slett blytungt

Hønefoss rotet bort en 3-0-ledelse og mistet også etter poeng på overtid i serieåpningen. Tirsdag kveld gjentok historien seg mot nok et rekruttlag.

Foto: Digitalsport

2022 var året der Hønefoss-nedturen skulle stanse og klatringen tilbake mot toppen av norsk fotball begynne.

Status etter to serierunder er null poeng, to overtidstap og en plass under streken bak klubber som Spjelkavik, Volda og Kongsvinger 2. Midtstopper Lars Rydje forsøker å sette ord på situasjonen på AKA Arena:

- Det er rett og slett blytungt. Verst tenkelig åpning og ekstremt tøft mentalt med tap nærmest på overtid i begge matcher, sier Rydje til norskfotball.com.

Ny smell

42 minutter ut i sesongen ledet Hønefoss 3-0 over Molde-rekruttene på Aker stadion. Cirka én time senere satte Eirik Bakkes sønn Johan Johanessen Bakke inn 5-4-målet.

Onsdag kveld kom Hønefoss under 2-0 mot et godt besatt Raufoss-lag, men så ut til å berge ett poeng da Arnor Gauti Ragnarsson, en av to nye islendinger i troppen, utlignet fire minutter før slutt. Men igjen skulle poenget glippe da Markus Seehusen Karlsbakk avgjorde i en match der Omar Fonstad el Ghaouti misset straffe før pause.

- Det positive er at det kan ikke bli stort verre enn det føles nå, sier Rydje.

- Har andrelagsproblematikken hatt noe å si for seriestarten deres?

- Personlig ingen fan av andrelag i divisjonssystemet, men akkurat i disse kampene så har ikke det hatt så mye å si tror jeg. Vi møtte juniorlaget til Molde og et ganske sterkt Raufoss-lag, men ingenting mer enn man må regne med. Vi følte det nok mye mer urettferdig i fjor da det kun var 13 kamper og vi kun tok 5 av 12 mulige poeng mot andrelagene.

Elverum neste

Det er selvsagt veldig lenge igjen av sesongen og nok av tid å snu dette på for HBK-gjengen, men oppturen bør komme fort - aller helst hjemme mot Elverum lørdag.

Stian Aasens gutter står med full pott så langt og er en av Hønefoss' argeste opprykkskonkurrenter.

- Vi må rett og slett bare finne fram noen spader og grave oss ut av gjørma sammen. Fortsette å tro på det vi driver med og jobbe enda hardere. Heldigvis er det mange kamper igjen av sesongen, så det er absolutt ikke kjørt enda, men det er klart at viktigheten av kampen mot et Elverum i flytsonen på lørdag blir enda større, sier Rydje.

Hønefoss BK har et klart mål om opprykk denne sesongen, har stryket stallen og har fortsatt støtte i det lokale næringslivet ingen andre 3. divisjonsklubber i Norge kan matche. Så sent som i mars forpliktet AKA seg til å bidra med 38 millioner (!) til klubben de kommende fem årene.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form