Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Jonsson spår: Dette er toppscorerkandidatene i PostNord-ligaen

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson peker på måljegerne du skal holde et ekstra øye med i årets PostNord-liga.

PostNord-ligaen sparkes i gang med dobbel serie lørdag 19. juni. Spillselskapene priser henholdsvis Kongsvinger og Egersund som marginale åpningsfavoritter til å vinne hver sin avdeling, men ekspertisen er enige om at vi ikke har med to nye utgaver av Bryne og Fredrikstad å gjøre. Duoen var overlegen sist sesong, og levnet liten spenning om det direkte opprykket til Obos-ligaen.

Denne sesongen ser favorittene i avdeling 2 svakere ut på papiret enn i fjor, mens avdeling 1 har et knippe lag med et høyt toppnivå. Usikkerhetsmomentet er hvor stabile disse lagene vil være over en lang sesong, der det i en lengre periode er to kamper i uken.

Det er mange parametere som er viktige for å spikre opprykket eller kjempe om førsteplassen. Et av dem er å ha mannen som kan sette de 15-20 målene på egenhånd.

Ser vi historisk på det, ble duoen Johnny Buduson (Skeid) og Joacim Holtan (Bryne) delt mestscorende sist sesong med 15 kasser hver. Det mest oppsiktsvekkende med det var at Skeid-spiss Buduson scoret 11 av sine 15 på bortebane. Holtan var sist på 11 av 15 hjemme på Jæren. 2020-sesongen hadde færre kamper enn en normal sesong grunnet covid19, så trolig ser vi høyere tall på årets scoringskonge i PostNord-ligaen.

Her er Jonssons toppscorer-kandidater i PostNord-ligaen:

Avdeling 1:
Ludvig Langrekken, Kongsvinger
Sindre Mauritz Hansen, Asker

- Spiller en av disse over 20 kamper, blir en av dem toppscorer. Som avslutter er Mauritz i en egen klasse på dette nivået. Ingen spiss er kvalitetsmessig i nærheten av Langrekken. Men problemet er at de svært ofte er skadet.

Outsidere:
Håkon Leine, Hødd
Omar Fonstad el Ghaouti, Alta

- Leine spiller på et topplag og er nå på et nivå som passer ham. En meget god boksspiller. Fonstad har egenskaper til å bli toppscorer, men jeg er redd han spiller på et lag som ikke scorer nok mål. Det samme kan sies om Jeppe Mogensen i Brattvåg. På et bedre lag ville han vært en sterk kandidat. 

Avdeling 2:
Andreas Hellum, Arendal
Johnny Buduson, Skeid
Alexander Dang, Egersund

- Hellumer en undervurdert spiller som aldri slo gjennom hos Mjøndalen. Han har fart og ferdigheter for et eller to nivåer høyere, og kan få det til å løsne denne sesongen. Buduson har vist at han på dette nivået scorer på bestilling. Nå spiller han også på et lag som vil skape mye sjanser. Dang spiller på et topplag og har vist at han på dette nivået er en klassespiss.

Outsidere
Erling Myklebust, Vard
Shaft Keith Brewer, Fram

- Storscoreren er tilbake, og han er en garantist for Vard. Spørsmålet er om han får nok sjanser å jobbe med på et lag som vil plassere seg midt på tabellen. Brewer har rå fart, evne til å komme til sjanser og vinnermentalitet. Klarer han å finne scoringsrytmen, vil han være en naturlig signering for et lag på høyere nivå.

Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form