Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Det taktiske spillet i gang: - Andre lag gjør alt de kan for å snakke seg selv ned

Ojan Bijan tar ikke av selv om hans Egersund slo til med en sterk prestasjon mot Viking i generalprøven før seriestarten i PostNord-ligaen. Andre lag har minst samme ressurser og forutsetninger som tigrene for å lykkes.

Foto; Kjell Åvendal

Egersunds sesongoppkjøring har variert sterkt. Fra 3-5 mot Vard Haugesund til seier 2-0 i Stavanger mot Viking. Plusser du på 1-1 mot Sandnes Ulf og 0-3 for Arendal mellom der, har du en blanding det ikke er helt lett å bli kloke på. Generalprøven vant tigrene dog fortjent. Over 2x30 minutter var de det beste laget i 2-0-seieren.

Da er det lett å peke på Ojan Bijan som trener for årets opprykksfavoritt. Igjen. Og skal det endelig lykkes for hardtsatsende Egersund?

- Om man kun ser resultat er fotball enkelt og svart/hvitt. Om folk tror jeg er fornøyd med at vi slipper inn 4 av 5 mål mot Vard etter frispilling fra egen 16 meter, eller slipper inn tre mot Arendal, kjenner de meg svært dårlig. Jeg hater å tape, og blir forbannet når slik skjer. Dog skyldes det ikke strukturelle problemer, men individuelle feil. Seieren mot Viking er like irrelevant som de andre resultatene under pre-season, men jeg er godt fornøyd med at vi våger å spille etablert og er påskrudd hele veien, starter Egersund-trener Ojan Bijan.

Bak resultat

I en sesongoppkjøring er det mye mer som ligger bak trenerens prioriteringer enn fokuset på resultat. Det betyr oftest minst. Spesielt slik årets kjappe sesongoppkjøring har blitt.

- Vi valgte å gi hele stallen sjansen i de første kampene. Det inkluderer blant annet fire juniorspillere, som også fikk sin sjanse fra start av. Det gjør jeg for å få svar, fortelle meg hvem jeg kan stole på i ulike posisjoner, hvem som fungerer sammen, og selvsagt ønsker man alltid å vinne kamper. Det viktigste for oss har uansett vært å få svareme vi leter etter, og det føler jeg vi har fått. Samtidig vet jeg hva jeg får med startelleveren vår, fortsetter Bijan.

Som heller tar tilbake sin sivile jobb om han ikke har seierstro på sitt eget mannskap lenger.

- Jeg går heller tilbake til bankjobben om jeg ikke har troa på at vi kan vinne hver eneste kamp. Jeg har veldig god tro på at vi skal lykkes i år, og at vi skal kunne håndtere alle lag om vi er på vårt beste. Vi forventer intet gratis, og vet det blir en jobb en jobb å bryte ned flere kompakte jobb. Samtidig blir serien så jevn at alle kan slå alle. De som forventer romantisk fotball fra oss, blir nok skuffet. Vi er her for å vinne, sier Egersund-trener Bijan.

Flere med penger

Egersund og penger nevnes stort sett uten unntak i samme setning. Egersund-treneren blir litt oppgitt av skyggespillet opprykkskonkurrentene driver, og mangelen på kunnskap mange viser om det økonomiske bildet i Egersund.

- Jeg ser Vard bruker at vi trener klokka 15 som et argument for å bygge oppunder store ressurser. Selv trener de klokka 16, så jeg vet ikke helt hvilken verdi den timen der har. Nå fokuserer vi først og fremst på oss selv, og bryr oss mindre om de andre. Dog er vi sterkt preget av korona-tiden med for eksempel 1,5 million kroner lavere budsjett fra i fjor. Der vi også var gjennom en periode med helt andre midler tilgjengelig enn tidligere. Når jeg ser at vi pekes ut som sterkt bemidlede stusser jeg veldig over at de samme klubber legger månedslønn på 25.000 kroner og leilighet i bordet for å sikre seg OBOS-stoppere for eksempel. Arendal og Vard snakker seg selv ned, mens de peker på oss. Jeg vet de bruker mye penger selv på satsingen, forteller Bijan videre.

Egersund har seks økter i uka. Det er gratis å trene i fotball.

- Da jeg kom hit trente vi to kveldsøkter i uka, og har siden bygd struktur og kultur i både lag, spillergruppe og klubb. Det som penger ikke kan kjøpe har vi bygd struktur og kultur rundt. De som er her, er her for å utvikle seg selv og vinne fotballkamper, fortsetter Bijan.

Serieåpningen er hjemme mot Nardo søndag 20. juni.

- Nå blir det en uke med finpussing på feltet, og fullt fokus rettet inn mot Nardo. Det er alltid tøffe oppgjør mot godt organiserte mannskap, og vi må stole på våre egne ferdigheter i slike kamper, avslutter Egersund-trener Ojan Bijan

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form