Lukk søk

Obosligaen

October 1, 2021

Det koker i Fredrikstad - tror de kunne solgt 10.000 billetter

I en normal verden kunne daglig leder Joacim Heier solgt 10.000 billetter til søndagens hjemmekamp mot Jerv. Det bobler uansett under overflaten i fotballgale Fredrikstad.

Fredrikstad er som en sovende vulkan i norsk fotball-målestokk. Det er to byer i Norge, der fotballaga kan skape sydlandsk stemning om de 11 på bana leverer spill godt nok og resultater sterke nok. Brann og Fredrikstad. Det skaper ofte assosiasjoner til arenaer nærmere Middelhavet.

I motgang smeller det med dører og temperaturen er fortsatt på kokepunktet. Dog er festen ikke den samme lenger.

I Fredrikstad ville tabelltopp i OBOS etter serierunde 3 i en normal verden gitt trengsel inn portene før kampen mot Jerv søndag. Med korona-restriksjoner blir det langt mer oversiktlig, men stemningen i byen er i ferd med å nærme seg elektrisk.

- Sånn er det bare, og det er tiden vi lever i. Det positive er at vi denne kampen får 600 tilskuere inn. Sist var det 100. Før pandemien med vind i seila, pent vær og søndagskamp, kunne nok fort fått over 10 000 tilskuere på kamp. Der er vi ikke enda, men vi merker en generell positivitet rundt klubben. Folk er fornøyd med både klubb og lag. Selv om det er litt vanskelig å ta temperaturen, er det en by som følger laget sitt. Mange er ivrige og tar kontakt, forteller daglig leder Joacim Heier.

Orden i papirene

Han er inne i sitt femte år som daglig leder i klubben, og det siste 1,5 året har vært en evig opptur resultatmessig. Det har ikke kommet av seg selv.

- Vi har bygd struktur og kultur de siste årene, der resultatene kanskje har vært det minst viktige. Fokuset har vært på utvikling og prestasjon, og vi har tatt stadige steg underveis til der vi er i dag. Vi ønsker hele tida å bli bedre. Resultatene det siste halvannet året gir selvsagt mye energi, forteller Heier videre.

600 på kamp betyr loddtrekning.

Vi har 2 300 sesongkort som er med i trekningen. Når det er sagt vil jeg rose den enorme tillitserklæringen folk i Fredrikstad har til laget sitt. Tross amputerte terminlister og muligheter til å gå på kamp, har vi ikke fått en eneste henvendelse om refusjon av sesongkort, forteller den daglige lederen.

Økonomien er snart i NFF sin grønne sone. Der har også FFK utviklet seg i positiv retning.

- Vi har faktisk hatt overskudd i 7 år på rad, og har vært gjeldsfri like lenge. Ved neste lisensmåling er vi tett på grønn sone. Det drives godt og sundt i klubben, sier Heier.

Næringslivet støtter også byens fotballhelter på ferden tilbake til toppen av norsk fotball.

- Vi har ikke så mange store sponsorene, og det speiler nok litt området vi holder til i. Samtidig har vi en bred partnergruppe, og det er vi veldig glade for, forteller Heier.

Opprykket kommer

En tabelltopp etter 3 av 30 serierunder er lite verdt, men gir et budskap til omverden om at en gammel fotballstorhet er i ferd med å våkne fra dvalen. Søndag er Jerv motstander. OBOS-ligaens mest eksotiske innslag er to poeng svakere enn FFK, og det blir et skikkelig tidlig toppoppgjør på Fredrikstad stadion.

- Jerv har vært gode, og vi er klar over arsenalet deres. Det er to lag som vil angripe, og det gir nok en åpen og underholdende kamp. Noe som blir artig for publikum. Vårt fokus er fortsatt å levere gode prestasjoner. Da vet vi resultatene kommer, sier Heier.

Fredrikstad var overlegne vinnere av PostNord-ligaen i fjor. Blir det opprykk rygg i rygg?

- Vi har en langsiktig målsetning om Eliteserien, og det må du ha i en klubb som Fredrikstad. Det ligger i veggene her. Vi er kanskje ikke helt klare for å ta det steget akkurat nå, men det skal heller ikke være snakk om store justeringer før vi er der, avslutter daglig FFK-leder Joacim Heier.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form