Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Den store seriefinale-helgen: - Utrolig viktig

Det er ikke bare duellen i Istanbul som er viktig for norsk fotball i helgen. I 2. og 3. divisjon spilles flere helt avgjørende seriefinaler de neste dagene!

Foto med tillatelse: Arild Viksand

Eliteserien og Obos-ligaen har spillefri mens landslaget spiller avgjørende VM-kvalifiseringskamper, men nedover i divisjonene nærmer det seg serieinnspurt.

I PostNord-ligaen avdeling 1 styrer Kongsvinger trygt mot opprykk på første forsøk, men i avdeling 2 er et «two-horse race» mellom Egersund og Skeid.

De to lagene står begge med 44 poeng og 24 plussmål (!) foran søndagens duell i Idrettsparken i Egersund - en av flere seriefinaler de neste dagene.

- En utrolig viktig kamp. Vi ønsker flest mulig folk på stadion som kan lage den stemningen som løfter oss det lille ekstra, sier EIK-trener Ojan Bijan i en videosnutt på klubbens Twitter-konto.

Opprykk?

EIK har nærmest blitt kjent for å snuble de siste sesongene, men viser nå opprykksform med seks strake seirer. Etter Skeid-kampen venter Sotra, Fram Larvik, RBK 2, Notodden og Arendal.

Skeid, som forrige sesong røk i kvalifiseringen og som denne uken på ny har fått sin mye omtalte bane stengt, avslutter mot Nardo, Notodden, Kjelsås, RBK 2 og Fram Larvik. Søndagens duell i vest kan bli helt avgjørende.

- Jeg vil oppfordre alle som har en tilhørighet til byen, til EIK, som har barn eller ungdommer i klubben, eller familiemedlemmer på banen, om å komme på kampen. Sammen kan vi få dette til. Jeg var den eneste supporteren fra Egersund som tok turen til Levanger. 13 timer kjøring hver vei var langt, men det var verdt det, sier en nervøs supersupporter Gunnar Talgø til Dalane Tidende.

I det motsatte oppgjøret i Oslo for to måneder siden, ledet Skeid 2-1 til det gjensto to minutter, men EIK snudde og vant 3-2. Nå håper «tigrene» på minst 1000 tilskuere i Idrettsparken.

Seriefinaler

Også én divisjon lenger ned kan mye bli avgjort i helgen. I avdeling 1 har Gjøvik-Lyn fått en luke på sju poeng, men dersom møtet med serietoer Brumunddal på andre siden av Mjøsa lørdag skulle ende med tap, blir det spenning i toppen.

- Jeg vet at det blir vanskelig å rykke opp, men vi er på andreplass, og jeg kan love deg at vi skal gjøre alt vi kan for å holde muligheten levende lørdag. Om vi ikke rykker opp, så håper jeg at Gjøvik-Lyn og Espen gjør det, sier Brumunddal-trener Vemund Brekke Skard om kompisen Espen Haug til Ringsaker Blad.

- På Gjøvik holder vi foten på pedalen helt til opprykket er spikret. Noe annet trenger du ikke være redd for. Nå har vi en kjempemulighet, men jobben skal gjøres. Når den er gjort, blir det feiret med champagne, lover Espen Haug.

Eik vs Ørn

Også i avdeling 2 møtes nummer 1 og 2 denne helgen, og her skiller kun tre poeng. Eik Tønsberg mot Ørn Horten er en duell som klinger godt i Vestfold. Ronny Johnsens Eik har vært avdelingens beste lag så langt, men Ørn tar over teten med seier på Gressbanen, som ikke har gress som underlag, lørdag.

Til Tønsbergs Blad har Johnsen fortalt om tidligere erfaringer fra lokaloppgjør, og trekker frem en kamp mellom Manchester United og Liverpool i 1998 som hans beste minne - ganske fjernt fra norsk 3. divisjon.

- Vi rykker opp. Vi vinner resten av våre kamper, sier Ørn-trener Kjell André Thu til TB.

FK Eik Tønsberg, som så dagens lys foran forrige sesong etter en sammenslåing mellom tradisjonsrike Eik og samarbeidsklubben FK Tønsberg, håper på godt over 1000 tilskuere lørdag.

Ni lag i opprykkskamp

I den spinnville avdeling 3 skiller det kun tre poeng mellom de ni øverste lagene på tabellen. Da blir det seriefinaler hver enste helg, men rundens storkamp er Solas hjemmemøte med Vindbjart.

Frigg har en luke på tre poeng ned til Fana i avdeling 4 foran lørdagens hjemmemøte med Lysekloster. I avdeling 5 venter nok en seriefinale der andreplasserte Strindheim får besøk av serieleder Spjelkavik i Trondheim.

Magnus Oltedals Spjelkavik står med 22 poeng, Strindheim 20 og Træff 19 foran helgens serierunde.

- Vi nærmer oss en spennende høst i en svært komprimert sesong. Vi ligger fortsatt i toppen og vil selvsagt kjempe hele veien helt inn, sier Strindheim-trener Christian Steen til klubbens hjemmeside.

Ullern har fem poeng ned til Junkeren i avdeling 6 der Oslo-laget søndag får besøk av Tromsø 2.

PS! Glem ikke superduellen i 4. divisjon Østfold lørdag der Råde forventer rundt 1000 tilskuere i seriefinalen mot Sprint-Jeløy!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form