Lukk søk

Lavere divisjoner

January 3, 2024

«Den desidert beste signeringen for noen lag i Hålogaland før sesongen 2024»

Med signeringen av Mathias Dahl Abelsen håper Sortland å tette luken opp til topplagene og sikre 3. divisjonsspill i 2025.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

- Det at Mathias vender hjem sender noen solide signaler om det prosjektet som er iverksatt på Sortland. Oppmerksomheten rettes mot oss nå, sier daglig leder Marius Johansen til Sortlands hjemmeside.

Sortland tok 27 poeng i 4. divisjon Hålogaland denne sesongen og endte med det nettopp hele 27 poeng bak Harstad. Nå er planen å tette luken opp til toppen med blant annet signeringen av Abelsen.

- Den desidert beste signeringen for noen lag i Hålogaland før sesongen 2024. Enorme kvaliteter, og vil være nøkkelspilleren vår kommende sesonger, sier trener Frank Aspelund til hjemmesiden.

Harstad opp

Harstad tok seg gjennom kvalifiseringen, gjorde oppholdet på nivå fem kortest mulig i fjor høst og er nå tilbake i 3. divisjon sammen med naboen Mjølner.

Bak der har Sortland nå planer om å utfordre nedrykkslaget Skånland samt Melbo, Medkila og Morild og kopiere Harstads vei opp fra 4. divisjon.

- Dette er fantastisk for klubben i jakten på allnorsk serie og 3. divisjon i 2025, sier trener Aspeland om Abelsen-signeringen.

Og for de som trenger ytterligere informasjon; Mathias Dahl Abelsen spilte for Sortland frem til han ble hentet til Alta og Obos-ligaen i 2014. I 2017 og 2018 spilte han for Tromsdalen på samme nivå og påfølgende sesong ble det Oslo og Skeid.

Flytter hjem

Siden har 29-åringen spilt for Mjølner, vært en tur innom Øygarden på nivå to før det ble retur til Finnmark og Alta. Hele veien har Abelsen også vært en ivrig futsalspiller for Vesterålen med over 75 kamper på toppnivå.

Nå flytter midtbanespilleren hjem.

- Det har vært en del interesse fra andre klubber, men Sortland IL fremstod som den beste plassen for meg nå, både sportslig og sosialt. Jeg gleder meg veldig til å komme skikkelig i gang, sier Abelsen selv til klubbens hjemmeside.

I Sortlands strategiplan mot 2026 heter det blant annet:

Sortland IL skal være en sportslig spydspiss og en attraktiv sportslig samarbeidspartner som bidrar til bolyst og stolthet på Sortland og Vesterålen. Herrelaget skal ha som mål om å etablere seg i Norsk Tipping-ligaen, med hovedvekt av lokale og regionale ressurser, og som skal være til inspirasjon for unge fotballspillere i Vesterålen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form