Lukk søk

Obosligaen

September 21, 2023

Deadline day i Norge - Åsane ruster opp

Åsane er en av klubbene som bruker tiden inn mot overgangsvinduets slutt meget godt - hva mer kan dagen by på?

Foto: Digitalsport

Ved midnatt torsdag kvelder stenger overgangsvinduet for profesjonelle spillere i Norge - det vil si spillere med proffkontrakt.

Fra og med fredag må klubbene være ferdig signerte og velge fra den troppen man har ut sesongen.

Åsane ligger på kvalifiseringsplass i Obos-ligaen og har allerede sikret seg Kristoffer Barmen denne uken. Ifølge BA får han selskap av Steffen Lie Skålevik i løpet av torsdagen.

Så sent som forrige helg kom han inn og scoret da Sarpsborg banket Tromsø, men nå returnerer altså spissen til Vestlandet der han tidligere har levert foran mål for både Sotra, Nest-Sotra og Brann.

Bekreftet dialog

At Skålevik har vært ønsket i Åsane denne høsten, har vært kjent en periode.

- Onsdag kveld ble også klubbene enige om rammene for en overgang for spissen. Etter planen kommer Skålevik til Bergen for å fullføre overgangen torsdag, skriver BA.

Det betyr at Åsane kan stille med to nykommere når de fredag møter tabelljumbo Skeid til meget viktig bunnduell på Nordre Åsen.

Skeid har hentet inn Arne Erlandsen som ny trener, men har hele ni poeng opp til kvalifiseringsplassen der man finner nettopp Åsane.

Oslo-klubben har midler til å styrke troppen, og det kan skje ting på Nordre Åsen før midnatt. Den siste tiden har imidlertid Skeid ryddet opp bak de aller beste og sendt blant andre Florind Lokaj og Henrik Hagen til Kvik Halden samt Erik Nordengen til Fram Larvik.

Noa Williams har kommet inn fra Fredrikstad på lån.

Hektisk hos FFK

Serieleder Fredrikstad ser virkelig muligheten for comeback på øverste nivå og har rustet opp solid i sommer med blant andre Oscar Aga, Maxwell Woledzi, Sondre Sørløkk og sist Mikkel Lassen.

Fire ut og fire inn er fasiten før de siste timene av overgangsvinduet.

- Det ser i utgangspunktet ikke sånn ut. Men så lenge det er åpent kan man aldri garantere noe, sier sportssjef Joacim Heier til Fredriksstad Blad på spørsmål om det vil skje noe mer i troppen torsdag.

Hos Raufoss er man vant med at det er interesse rundt Markus Johnsgård - blant annet fra Tromsø. Ifølge Oppland Arbeiderblad er to klubber fra Eliteserien nå ute etter den tidligere Senja-spissen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form