Lukk søk

Tabelltips

May 21, 2021

Davys tabelltips: - Enklere å vinne i Lotto ti lørdager på rad

Det finnes 20.922.805.888.000 mulige utfall av Eliteserien. Treffer Davy Wathne bedre enn apekatter og delfiner?

Vi tar det like gjerne med en gang:

1. Vålerenga
2. Molde
3. Rosenborg
4. Bodø/Glimt
5. Viking
6. Odd
7. Haugesund
8. Kristiansund
9. Lillestrøm
10. Stabæk
11. Sarpsborg
12. Tromsø
13. Mjøndalen
14. Brann
15. Strømsgodset
16. Sandefjord

Er dette fasiten? 16 rette? Blir det virkelig seriegull til Vålerenga, Bodø/Glimt utenfor medaljeplass og Brann godt nede i nedrykksgjørma? Endelig er det klart for seriestart i Eliteserien! Vi markerer herligheten med Davy Wathnes tabelltips.

- Og du kaller deg ekspert?

- Egentlig kaller jeg meg bare «fotballinteressert», men for en kritisk datter helt uten kunnskaper om eller interesse for sporten kommer det vel ut på ett.

- Du treffer jo aldri? Hvor vanskelig kan det være å rangere 16 klubber?

- Sannheten er selvfølgelig at det ikke bare er vanskelig. Det er matematisk og vitenskapelig umulig å treffe blink. Ingen har noensinne klart det. Selv for femti år siden - da det bare var ti klubber i norsk 1. divisjon – var det umulig å tippe riktig rekkefølge. Den gangen fantes det drøyt tre og en halv million mulige slutt-tabeller. Med 16 klubber i Eliteserien er tallet steget til 20.922.805.888.000. Det er med andre ord enklere å vinne i Lotto ti lørdager på rad enn å treffe med tabelltipset.

- Når jeg likevel våger meg frempå med et forslag, er det like amatørmessig, like upretensiøst og like lekent uhøytidelig som matlagingen på kjøkkenet i Sjøveien 3 H, mitt selvvalgte og helt private isolat gjennom 14 måneder med pandemi og hysterisk frykt for covid-19. Tenkningen bak er basert på erfaringene fra seksti år med fotballen som engasjerende hobby og altoverskyggende lidenskap og nærmere femti av dem som sportsjournalist i avis og fjernsyn.

- Vanligvis er det relativt enkelt å plukke de desiderte mesterskapskandidatene og dem som helt sikkert havner i trøbbel. I store deler av mitt voksne liv har det dreid seg om å håndplukke medaljekandidatene bak suverene Rosenborg og lansere teorier om de faste heis-lagene med ryggen mot veggen: Start, Tromsø, HamKam, Mjøndalen, Aalesund, Sogndal, Bodø/Glimt osv. Dem mellom 4. og 12. er det til gjengjeld bortimot umulig å rangere. Noen journalister kaster terning eller sukkerbit. Andre redaksjonelle medarbeidere lar delfiner eller apekatter gjøre jobben.

- I mitt tabellforslag utgjør Sandefjord, Strømsgodset, Brann og Mjøndalen jumbo-kvartetten. Et par av dem vil garantert bli liggende i bunnen, mens en eller kanskje to av klubbene overrasker og gjør det bedre enn fryktet.

- I kvartetten like over firerbanden i bunnen befinner begge årets nykommere seg – i selskap med Sarpsborg 08 og Stabæk. Minst en av disse klubbene kommer til å havne i bunnen, mens en eller to nok overrasker og havner på øvre tabellhalvdel.

- Det samme kan en spå om neste firer, kvartetten like bak medaljekandidatene. Minst en av dem havner garantert på nedre halvdel, mens en helt sikkert kommer til å gi tet-klubbene kamp til døren.

- Årelatingen og de mange spilleravgangene på Aspmyra gjør at den suverene tittelholder Bodø/Glimt tippes bak Vålerenga, Molde og Rosenborg i 2021. Heller ikke i denne tabellsektoren blir utfallet som spådd. Men gøy underveis får vi det, for følelsene for og kjærligheten til vår egen Eliteserie har ikke vært sterkere på mange, mange år.

God fornøyelse. Og takk for følget gjennom nedtellingen!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form