Lukk søk

Blogg

October 12, 2021

Davys blogg: Ståle Krapyl

Med 1-1 i Riga ville puljefinalen i Rotterdam 16. november blitt en duell mellom eneren og toeren i Norges gruppe. Det er selvfølgelig ikke et menneske i hele verden som vet det bedre enn en fullblods fotballmann som den heltidsengasjerte og detaljorienterte perfeksjonisten Ståle Solbakken.

At landslagssjefen reagerte som han gjorde, henger selvfølgelig sammen med hvor på emosjons-skalaen han og spillerne befant seg da spørsmålet ble stilt.

- It’s all about timing.

Ståle Solbakken syntes åpenbart at han og guttene fortjente å få nyte øyeblikket og juble litt mer over Montenegro-triumfen før de igjen begynte å forholde seg til puljestillingen og VM-kvalifiseringens brutale virkelighet.

- Hvem snorker høyest?

- Hvem forteller de groveste vitsene?

- Hvem er drøyest på Insta og Snap?

Det er mange spørsmål og høyst variert tilnærming når pressen møter landslagsspillerne i klikkhysteriets tid. For en døende journalist-dinosaur virker det både respektløst og avsporende å komme dragende med denne typen innspill. Men sånn er verden blitt, og som oftest tar spillerne det konstruktivt og i beste mening. Høflig svarer de på spørsmål vi utdaterte oldinger verken synes er relevante eller ville fått oss til å stille.

Når medie-verden er blitt som den er blitt, virker Ståle Solbakkens gretne reaksjon nesten litt ubegripelig. For akkurat han håndterer de fleste spørsmål med større kunnskapstyngde, mer varierte interesser og mer verbal treffsikkerhet enn noen av sine forgjengere.

Ståle Solbakken er rett og slett en elsket medieyndling og en velsmurt sitatmaskin. En dyktigere og mer innsiktsfull studiogjest kan intet FotballXtra eller Premier League-studio ønske seg. Da tåler vi selvfølgelig en sleivete avslutning på det som egentlig var en ganske god og presis journalistisk pasning.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form