Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Danser «LikiLaka» hele veien til opprykk?

Lørenskogs spillestil er en kombinasjon av Ajax og Barcelona. En blå tråd fra 6-åringene opp til A-laget, som satser mot å vinne sin avdeling i 3.divisjon.

Knut Erik Johansen har tatt over Lørenskog-skuta etter flere år som en av fotball-hjernene bak akademiet på Rolvsrud. Et treningstilbud av de beste for 6-åringer og oppover, der spillestilen ligger i bunn uansett mannskap som sendes på banen.

Spillestilen kalles LikiLaka. En blanding av Ajax og Barcelona, uten at man prøver å være en kopi av hva de to storklubbene kjører. At Knut Erik Johansen og akademiet har hatt et samarbeid med den hollandske toppklubben i en årrekke, er selvsagt noe av inspirasjon til det som skjer i alle yngre Lørenskog-lag.

Lørenskog ønsker å være ballbesittende og slik sett styre tempoet i kampen. LikiLaka er å være framover-spillende gjennom ledd, med nok spillere rundt ballen til en hver tid. Slik at man både har offensive alternativer, men også er i posisjon til raske gjenvinninger ved balltap. En krevende spillestil, som skal være underholdende å se på og skape nok målsjanser til å vinner kamper. Samtidig skal det bety noe å ikke slippe inn mål.

Dette gjelder også årets mannskap i 3.divisjon avdeling 1. Snart er de første akademi-produktene å se på A-laget.

- Vi skal prøve å være oss selv, og ser ingen grunn til å endre på det guttene har drevet med siden de var 6 år gamle. Vi har et A-lag med flere lokale innslag, men 2005-årgangen er den første som har gått gjennom hele akademiet. Før 2002-årgangen hadde vi ikke det tilbudet. På rekruttlaget i 4. divisjon er det mange spillere fra 2002- og 2003-årgangen. Det er nå vi begynner å se resultatene i seniorfotballen, av det vi har jobbet med i akademiet gjennom en årrekke, starter en entusiastisk Knut Erik Johansen.

Opprykk til beste for akademiet

Johansen kom til Lørenskog i 2014. Han startet da i akademiet, og tok der over som leder noen år senere. Han har også trent aldersbestemte lag i klubben, som kanskje er best kjent for å ha fostret John Carew.

- Det skal mye til for at vi får fram en ny John Carew. Da skal du treffe med alt fra gener til ekstremferdigheter. Dog er det mange andre solide spillertyper vi kan fostre frem gjennom akademiløsningen vår, forteller trener Johansen.

Som i 2021 er fulltidsansatt i klubben i en pakke som inkluderer hjertebarnet akademiet, spillerutvikler og trener for klubbens flaggskip. A-laget. De skal opp i år.

- Målet er opprykk. Akademiløsningen vår fungerer bra, og vi ser det kommer mye bra spillere og lag ut av det. Derfor er det viktig at A-laget rykker opp, for å få en bedre arena for talentene. Samtidig skal vi forsvare ressursbruken i akademiet fra spillerne er 6 år gamle, sier Johansen videre.

Lørenskog har sett sterke ut i sesongoppkjøringen. Senest da laget vant 3-0 mot Hønefoss, som er en opprykkskandidat fra avdeling 2.

- Vi begynner å se solide ut, og vi har levert en fin oppkjøring. Hønefoss var en fin kamp mellom to gode lag, der vi klarer å vri det over i vår favør. Det var vår fjerde kamp, og den andre på gress faktisk. Vi slo Follo 4-2 på samme underlag nest sist. I de to første kampene var fokus mest mulig minutter på flest mulig spillere. Det ga 3-3 mot Frikk og 2-1 mot Ready. Det var først mot Hønefoss vi stilte et rent A-lag, forteller Knut Erik Johansen.

Deler bane med cupmotstander

Seriestarten er mot to andrelag i Grorud og Ull/Kisa. Før det er det cupduell i sikte mot Strømmen. I Kurlandsparken med Lørenskog som hjemmelag. For gamle Rolvsrud stadion er jevnet med jorda til fordel for boligutbygging. En ny hjemmebane skal reises, men ikke i tide til at årets sesong kan spilles i ny lekegrind.

- Vi trenger virkelig en ny stadion. Det vil gi hele klubben et løft. Akkurat nå ser hele området ut som en stor byggeplass. Inntil den nye arenaen med nytt dekke står klar, trener vi fire økter i uka på Strømmen stadion. Det blir vår hjemmebane i årets 3. divisjon, men ikke i cupkampen søndag, starter Johansen.

Obos-laget Strømmen og Lørenskog kjenner nok hverandre rimelig godt. Sistnevnte har nemlig trent rett etter at Strømmen har gjort seg ferdig hver uke i sesongoppkjøringen, der trening har vært innenfor korona-restriksjonene.

- Det blir moro med Strømmen og cup. Der er vår første offisielle kamp siden høsten 2019, og vi får litt referanser på det vi driver med. Det er slike ting både trenere og spillere hele tiden streber etter. Man vil jo gjerne vite hvor god man er, eller om man er på rett vei med det man jobber med. Når det er sagt skal Strømmen være bedre enn oss, men slått på forhånd føler vi oss definitivt ikke, fortsetter Johansen.

Han er nok like spent som resten av Fotball-Norge foran seriestarten for fotballen under 2. divisjon i august. Spørsmålene er mange, svarene få, og sesongen skal avgjøres på 13 kamper over en intensiv høst.

- Det blir bare tøffe kamper, for vi vet så lite om lagene. Man skal huske vi har vært 1,5 år i vakuum, og tilnærmingen til 2021-sesongen har vært veldig forskjellig fra klubb til klubb. Vi vet at Gjelleråsen er gode. Videre ser både Gjøvik-Lyn og Elverum bra ut. Andrelagene vil påvirke tabellen, selv om de ikke kan rykke opp. Dette blir intenst, og marginene kan bli ørsmå til slutt i forskjellen på opprykk og andreplass, avslutter Lørenskog-trener Knut Erik Johansen.

Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form