Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Danmark-sjef fleipet om Haaland-lån

Danmark er i trøbbel etter lørdagens tap mot Frankrike. Da kunne kanskje Erling Braut Haaland vært en grei redningsmann å ha?

Foto: Privat/Digitalsport

Danskenes landslagssjef Kasper Hjulmand fleipet med nettopp det foran lørdagens duell i Qatar der Kylian Mbappe avgjorde med to scoringer - den siste kun fire minutter før slutt.

Nå må Danmark slå Australia i siste kamp og håpe Tunisia ikke overrasket mot gruppeleder Frankrike for å ta seg videre til sluttspillet.

- Jeg snakket med Ståle (Solbakken) igjen før VM og sa at hvis Erling skulle til VM, kunne vel vi like gjerne låne ham, sa Hjulmand på pressekonferansen før møtet med Frankrike, ifølge bold.dk.

Under press

Og med kun ett poeng etter møtene med Tunisia og Danmark, kunne kanskje Hjulmand tenkt seg å gjøre alvor av spøken. Danmark trenger mål og seier for å avansere.

- Jeg syns Erling har vært fantastisk. Det har vært fantastisk å se hvordan gutten har vokst inn i denne fotballverdenen og hvilken fantastisk spiss han har utviklet seg til å bli, sa Hjulmand.

- Stor kreditt til Erling for hans harde arbeid. Jeg vet at det ligger utrolig mye arbeid og fokus bak pluss noe mental styrke. Det er en topp, topp spiller som jeg har utrolig stor respekt for. Jeg må ta dette med Ståle senere, fortsatte landslagssjefen og lo.

Og hvis noen skulle være i tvil: Norge er i motsetning til Danmark ikke en del av mesterskapet i Qatar.

Hva nå?

Frankrike avanserte i VM med seieren lørdag kveld mens Danmark nå må slå Australia.

Klarer de det, og franskmennene unngår tap mot Tunisia, er danskene videre. Dersom Tunisia skulle overraske med tre poeng vil målforskjellen bli avgjørende. Nå står både Danmark og Tunisia med -1.

Ved lik målforskjell er det lagenes samlede antall mål i gruppekampene som blir avgjørende. Danmark scoret VMs første mål lørdag mens Tunisia fortsatt ikke har fått uttelling foran mål.

Hvis begge lag også har scoret like mange mål, slår fair play-poeng inn (antall gule og røde kort). Danmark står her med minus fire i statistikken - det samme gjør Tunisia ...

Hva skjer hvis man heller ikke her klarer å skille lagene? Loddtrekning!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form