Lukk søk

Lavere divisjoner

April 29, 2024

Da storebror ble utvist, tok Kristoffer på seg hanskene: - Fy søren, så herlig!

Kristoffer Dale Hanssen ble kastet inn til sin Førde-debut da storebror Fredrik ble utvist allerede etter åtte minutters spill søndag og fikk være med på en sterk snuoperasjon.

Foto med tillatelse: Stig Roger Eide

Matchuret på Føde stadion viste kun åtte minutter da dommeren mente Fredrik Hanssen brukte armen for å stoppe en ball utenfor 16-meteren og viste ut Førde-veteranen.

Trener Alexander Lekva måtte ofre Nikolas Gudvangen Trollebø for å sette inn en ny keeper. Han heter Kristoffer Dale Hanssen, er Fredriks lillebror, kom inn til sin debut i 3. divisjon og sto som en levende vegg i andre omgang, ifølge kampreferatet.

- Det at vi får utvist keeper Fredrik Hanssen etter åtte minutter, ødelegger mye av kampen. Men vi makter likevel å krige inn en seier selv om vi er i undertall så lenge, sier trener Lekva til Førdes Facebook-side.

Snudde

Men det skulle bli verre før det snudde for Førde-gjengen. Tobias Breivik Sagstads sørget for at Åsane-rekruttene ledet 2-0 på gresset på Førde stadion, men to kjappe straffespark sørget for 2-2 før pause.

Jacob Frøyen Bergset både reduserte og utlignet fra 11-meteren i minuttene før hvilen.

Ni minutter før slutt, etter å ha spilt med én mann mindre i rundt 70 minutter, avgjorde Bergset med sitt tredje mål for dagen til enorm jubel fra de over 300 tilskuerne på Førde stadion.

- Det å snu denne kampen viser hva som bor i oss, sier trener Lekva til klubbens Facebook-side.

- Fantastisk herlig å få tre mål og få oppleve at vi snur kampen, sier Bergset.

I toppen

Mens rivalen Florø ligger sist i avdelingen uten både mål og poeng, opplever Førde gode tider i motsatt ende av tabellen.

Det gjør godt for den tidligere 2. divisjonsklubben etter et turbulent 2023 der trener Terje Rognsø ga seg halvveis i sesongen og laget berget plassen først gjennom en sterk sluttspurt.

Nå har Førde åpnet med en sterk borteseier mot Bjarg, spilt 0-0 mot Askøy og slått både Frøya og Åsane 2. Det gir en fin tredjeplass på tabellen foran bortekampen mot Sandviken for laget norskfotball.com har tippet på niendeplass.

- Andre lag skal ikke komme lett til poengene her, slår trener Lekva fast.