Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Cupfest og ny arena for Nardo: - Stort for en liten amatørklubb

Trøndelags eneste representant i cupens 4. runde heter Nardo FK. Amatørene fra Nissekollen jobber for tiden med en ny arena som står klar når LSK kommer på besøk i mars.

Foto med tillatelse: Nardo FK

Det gikk slik sportssjef Thomas Erikstad meldte i lokalpressen, delvis på fleip, foran den 3. runde cuprunden. Nardo blir distriktets eneste representant i cupen våren 2022 etter at Rosenborg røk ut mot Viking.

- Jeg var litt sleivete i kjeften, men det slo til. Dritkult at vi klarte dette, sier Erikstad til norskfotball.com dagen derpå.

50-årsjubilanten fra Trondheim slet med svak økonomi for et par år siden, ble trukket i poeng og det var en periode tema å legge ned hele seniorsatsingen. Da kan man forstå at Erikstad er hes etter å ha slått ut Arendal og sikret 4. rundekamp mot LSK våren 2022.

- 4. runde er historisk for oss. Så trekker vi LSK og Pål André Helland som bor rett bort i gata her. Det er stort for en liten amatørklubb! Med tanke på at det har vært knalltøft økonomisk de siste årene, er dette helt fantastisk.

Overtidsmål og straffer

Mads Nørby Hansen utlignet for Arendal tre minutter på overtid onsdag kveld, men i straffekonkurransen var det trønderne som holdt hodene kalde. Midtstopper Marius Sandvik var mannen bak det avgjørende sparket.

- Det er veldig høyt nivå på lagene i PostNord-ligaen nå. Se på Arendal. De henter spillere kun fra Eliteserien og Obos-ligaen og har mange millioner i budsjett. Vi bruker 1,3 millioner. Da er det dritkult at vi henger med i 2. divisjon for 11. året på rad, sier Erikstad.

Foran helgens serierunde ligger Nardo under streken i avdeling 2, men med to kamper mindre spilt enn tabellnaboene Fram Larvik og Sotra. Det aller viktigste nå er å sikre sesong 12 på rad på nivå tre.

- Det er nærmest naturstridig med tanke på klubbene vi møter, men vi gjør det godt med unge spillere og et veldig godt opplegg med unge trenere med en fortid i klubber som LSK og Watford. Veldig artig! Se på Håkon Hammer. Vi hentet ham fra benken i Skeid etter å ha jaktet på ham i to-tre år og nå dominerer han på Raufoss.

Nye Nissekollen

Onsdagens cupbragd ble feiret i Stjørdals-Blinks garderober på MUS Stadion Sandskogan da det for tiden bygges på Nissekollen. Det 11 år gamle dekket skiftes ut, og snart står et nytt anlegg til 14 millioner klart.

- Det blir ny elleverbane, ny hovedtribune og andre fasiliteter. Det blir helt fantastisk. Vi håper banen er klar om 14 dager og tribunen om kanskje fem-seks uker. Den skal hvert fall stå klar når LSK kommer, lover Erikstad.

- Er det en nedtur å vente helt til mars på 4. runde?

- Nei, det er veldig greit. PostNord-sesongen er knalltøff. Fra i går skal vi spille sju kamper på fire uker. Å reise rundt med 19 amatører i midtukene er ikke bare bare. Vi skal bruke vinteren godt og gi LSK en fantastisk fight!

Slik spilles 4. runde i cupen:

KFUM Oslo – Brann
Kongsvinger – Viking
Molde – Odd
Nardo – Lillestrøm
Raufoss – Strømsgodset
Sandnes Ulf – Start
Aalesund – Bodø/Glimt
Åsane – Sarpsborg

Kampene spilles 12. og 13. mars 2022.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form