Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Cupaskeladden: - Har trent omtrent halve laget siden de var små

Flint fikk mye oppmerksomhet med fjorårets nedrykk, men nå kjemper laget i toppen av 4. divisjon, har slått naboen Eik i cupen og får besøk av Sandefjord neste måned.

Foto: Digitalsport

Flint er det eneste 4. divisjonslaget i cupens 2. runde. Det gir laget en solid oppreisning etter fjorårets overraskende nedrykk og ikke minst fine penger i kassa med hjemmekamp mot naboen Sandefjord 22. juni.

- Drømmen min var å få Fram på vår hjemmebane. Da hadde vi hatt en god mulighet. Men for klubben blir det en fin happening med mulighet til å lage en fotballfest, sier trener Shaun Constable til Tønsbergs Blad.

Også for briten er cupsuksessen er revansj etter at han i fjor måtte gå som trener i Moss etter kun 17 poeng på 18 seriekamper.

Slo Eik

Mens Flint i fjor ramlet ned i 4. divisjon under John Arne Riises ledelse med et nedrykk som i tillegg ble dokumentert på TV, snublet byrival Eik i opprykkskampen og sørget for at 2022 ble nok et år i fotballmørket for Tønsberg.

De to naboene møttes i 1. runde på Flint Esso Arena der Eiks utligning tre minutter før slutt sendte oppgjøret til ekstraomganger. Da alle ventet på straffekonkurranse dukket Adrian Krysian opp og avgjorde i matchens 119. minutt.

Belønningen ble altså hjemmekamp mot eliteserieklubben fra nabobyen i 2. runde. Det blir en spesiell kamp også for trener Constable som tidligere har jobbet i Sandefjord-systemet.

- Det er nok fem år siden jeg var i trenerteamet til Sandefjord, men jeg kjenner jo mange av spillerne godt. Jeg har trent omtrent halve laget siden de var små, sier Constable.

Tapte mot rekruttene

Flints engelske trener vet selvsagt at det er enorm forskjell på 4. divisjon og Sandefjord, men guttene fra hvalfangerbyen sliter defensivt og Constable tror et tidlig Flint-mål kan sørge for en cupsmell.

- Du vet aldri, for det er fotball. Se på Liverpool søndag, de lå under 0-1, og gjorde feil du ellers aldri ser på dette nivået fordi spillerne var under press. Sandefjord kommer til å være utrolig store favoritter, men alt kan skje hvis vi for eksempel får en tidlig scoring.

4. divisjonstabellen i Vestfold passer fint for å illustrere forskjellen på Flint og Sandefjord. Der topper Sandefjords andrelag foran Eik Tønsbergs andrelag med Flint som nummer tre. For en måned siden vant Sandefjord-rekruttene hele 4-0 mot nettopp Flint på Gamle stadion.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form